Felmérés: erre használják az internetet Romániában


-A A+

Tízből kilenc otthoni internetfelhasználó információk keresésére, hírolvasásra, események követésésére használja az internetet Romániában, 77 százalékuk a közösségi oldalakon való kommunikációra is – derül ki az országos Távközlési Hatóság (ANCOM) felméréséből.

A felhasználók háromegyede rokonokkal való chatelésre is használja a világhálót, 71 százalék e-mailek váltására, 61 százalék pedig online televíziócsatornákat, videoklipeket, filmeket is néz, 52 százalék online játékokon játszik; 39 százalék már az internetes vásárlással is megbarátkozott, 22 százalék az online bankolás segítségével számlákat is a világhálón fizet.

A felmérés szerint egy átlagos romániai felhasználó havonta 24 napon internetezik, háromnegyedük szinte naponta – a 16-24 év közöttiek kilencvben százaléka tartozik ide. A felhasználók mindössze 16 százaléka mondta azt, hogy heti 2-3 napot internetezik mindössze, 4 százalékuk pedig heti egy alkalommal.

Az előfizetők 72 százaléka számítógépen böngészi a világhálót, 61 százalék laptopon vagy notebookon, 43 százalék okostelefont, 32 százalék tabletet is használ. Az előfizetők 66 százalékánál a szolgáltatás ára fontos, 62 százalék az internetkapcsolat stabilitását is előtérbe helyezi, míg 48 százalékot érdekel a sebesség – összegzi a ziare.com.








EZT OLVASTA MÁR?

X