Jó bevetni reggel az ágyat - a boldogságunk érdekében


-A A+

A University Texas diákjai kapták William H. McRaven tengernagytól - ő jelenleg a földkerekség legprofibb katonája - azt a furcsa tanácsot, hogy "ha meg akarjátok változtatni a világot, akkor kezdjétek azzal, hogy minden reggel bevetitek az ágyatokat". 

A beágyazás segít elkezdeni a napot. A napkezdés ettől a pár perces ágyazástól sokkal produktívabbak lehetünk. Ha minden reggel beágyazunk, akkor azzal az érzéssel kezdhetjük a napunkat, hogy már teljesítettük is az első feladatot aznap. Egy kis büszkeséggel is eltölthet minket, és lelkesít, hogy nekiugorjunk a további teendőinknek. A nap végére ez az egy ágyazásos feladat sok más feladat teljesítéséhez vezethet végül.

A Hunch.com által végzett, 68 ezer embert bevonó kísérletben a válaszadók 71 százaléka, akik beágyaznak minden reggel, boldog embernek vallja magát, míg 62 százalék, aki nem csinálja meg az ágyát reggelente, nem tartja boldognak az életét. A vizsgálat szerint azok, akik beágyaznak, sokkal nagyobb százalékban szeretik a munkájukat, van a tulajdonukban lakás, és rendszeresen sportolnak is.

Ha mindennap bevetjük az ágyunkat, azzal nem csak a produktivitásunkat növeljük, de a jólét érzését is, és még a pénzbeosztási képességeink is erősödnek. Charles Duhigg legalábbis ezt mondja a The Power of Habit című könyvében. Nem azért van ez, mert a rendezett ágytól élesedne az elménk, vagy kevésbé lenne kedvünk szórni a pénzünket, hanem mert állítólag az ilyen apró jó szokások olyan láncreakciót indítanak el bennünk, amitől jobban kézben tudjuk tartani az életünk fontosabb, nagyobb dolgait is.

Egy rendetlen, káoszos környezetben élni kifejezetten stresszes dolog. Ezért mondja Marie Kondois is, akit a Nők Lapja a rendszerezés koronázatlan királynőjének nevez, hogy ha rendben tartjuk az életterünket, azzal rendezzünk a pszichénket is. A reggeli ágyazás segít lezárni a múltat és új életet kezdeni minden nap.

A Bupa kutatása szerint az az érzés, amikor friss ágyban hajthatjuk a fejünket álomra, a toplista élén van. Ha másért nem, már csak ezért is érdemes rászánni azt a pár percet reggelente, hogy rendbe tegyük az ágyunkat és környékét.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X