Címke: boldogságérzet

 • Mi teszi a napját tökéletessé? Kutatók szerint ezek az apróságok

  Mitől lesz egy átlagos nap tökéletes? Természetesen a válasz egyénenként változik, ám a kutatók mégis kíváncsiak voltak arra, melyek azok a dolgok, amiktől az emberek tökéletesnek érzik a napjukat.

 • Felmérés: Románia lakossága boldogtalanabb és borúlátóbb az európai átlagnál

  Az európai országok lakosságával összehasonlítva Romániában boldogtalanabbak és borúlátóbbak az emberek, és nehezebben birkóznak meg a pénzügyi gondokkal is – derül ki egy felméréséből.

 • A romániaiak hatvan százaléka elégedett a munkahelyével

  A romániai alkalmazottak középmezőnyösek az EU-ban a munkakörülményekkel való elégedettség tekintetében. Világviszonylatban leginkább a kolumbiaiak, legkevésbé pedig a japánok szeretik a munkájukat.

   

 • Felmérés: boldogabbak vagyunk, mint a magyarországiak

  Míg Magyarország a 91., addig Románia a 71. helyet foglalja el azon a listán, amely 157 ország lakosságának boldogságindexét rangsorolja.

 • Jó bevetni reggel az ágyat - a boldogságunk érdekében

  Kicsit meredeknek tűnik az elképzelés, hogy majd pont attól leszünk boldogabbak, hogy bevetjük reggelente az ágyunkat. Utána úgyis elmegyünk dolgozni, és egész nap teljesen mindegy az ágyat körülvevő négy falnak, hogy le van-e terítve egy szép ágytakaróval vagy sem. Csakhogy bármennyire is lényegtelennek és jelentéktelennek tűnik ez a pár perces munka, a kutatók szerint igenis nagyon nagy hatással lehet az életünkre, ha rendezett az ágyunk.

 • A romániaiak boldogabbak a magyarországiaknál

  Romániában továbbra is boldogabbak az emberek, mint Magyarországon – derül ki a World Happiness Report 2013 című jelentésből, amely szerint az észak-európai országok lakosai a legelégedettebbek az életükkel. A listát Dánia vezeti, a második helyet Norvégia szerezte meg, az ötödik helyre került Svédország, a hetedik Finnország.

 • Egy korty sörben a boldogság

  A dopamin nevű vegyület a felelős azért, hogy már egyetlen korty sör elfogyasztását követően kellemes érzés árad szét a szervezetben, pedig az alkohol nem is fejthette ki hatását, a folyadék még alig ért a gyomorba.