Odaszúr a klikkvadászoknak a Facebook


-A A+

Sokkal több olyan tartalmat láthatnak a felhasználók, ami valóban érdekli őket, a hatásvadász, kattintásra hajtó tartalmak pedig kiszorulhatnak a hírfolyamból.

A változás alapját a Facebook Feed Quality Programja adja, aminek részeként a felhasználói szokásokat monitorozzák. Naponta néhány ezer felhasználónál vizsgálják meg, ki mit lájkol, kommentel vagy oszt meg a saját üzenőfalán, ez azonban nem elég ahhoz, hogy teljes képet kapjanak az érdeklődési körökről – sokszor előfordul olyan eset is, hogy semmilyen reakciót nem vált ki az adott emberből a hírfolyamban látott poszt, mégis érdekli őt.

A Facebook mostani változtatásának alapját az a kérdés adja, hogy ki mennyi időt tölt el azon az oldalon, aminek a posztját lekattintotta. A fejlesztők szerint minél többet, annál érdekesebb lehet a tartalom a felhasználó számára, vagyis azt meg kell jeleníteni az üzenőfalon is. Az algoritmus ezért mostantól azt is figyeli, ki mennyi időt tölt el egy lekattintott oldalon azután, hogy az teljesen betöltődött.

Az algoritmus frissítése a következő néhány hétben pedig minden felhasználóhoz elér – írja a HVG.








EZT OLVASTA MÁR?

X