Választ kapott a Facebookot kritizáló korábbi alelnök


-A A+

"Ahogyan nőttünk, úgy megértettük, hogy a felelősségünk is nő" – fogalmazott egy Facebook-szóvivő Chamath Palihapitiya korábbi alelnök szavaira, miszerint a közösségi oldal "a társadalom szövetét szakítja szét".

"Nem veszed észre, de programozva vagy... de most el kell döntened, hogy mennyit vagy hajlandó feladni a szellemi függetlenségedből" – figyelmeztette a hallgatóságot Palihapitiya, aki szerint "az a dopamin-vezérelte, rövid távú ördögi kör, amely a visszajelzéseken alapul", tönkreteszi a társadalom működését, nincs párbeszéd a civil társadalom szintjén, nincs együttműködés, csak félretájékoztatás, hamis igazságok és így tovább.

Az elhangzottakra válaszolt a közösségi oldal egy szóvivője. Azt hangsúyozta ki, hogy Palihapitiya hat éve nem dolgozik a Facebooknál. Akkoriban a növekedésre fókuszáltak, azóta viszont egy megváltozott cégről beszélhetünk, amelyik a növekedéssel azt is megértette, hogy a felelőssége is nőtt.

A vállalaton kívüli szakértőkkel és akadémikusokkal dolgoznak együtt azon, hogy jobban megértsék a közösségi oldalt használókat. A profit csökkenését is vállalják azért, hogy a megfelelő befektetéseket tegyék. Mark Zuckerberg novemberben nyilatkozta azt, hogy a Facebook közössége fontosabb a profit maximalizálásánál.








EZT OLVASTA MÁR?

X