Oktatási központokat nyit a Facebook Európa több országában


-A A+

Három európai országban nyit oktatási központokat a Facebook.

Spanyolországban, Lengyelországban és Olaszországban nyit oktatási központokat a közösségi oldal, amelyeknek célja, hogy a "közösségi képességekre" fókuszáljanak. Sheryl Sandbeg ügyvezető igazgató szerint azért teszik meg a lépést, mert nem akarják, hogy a társadalom egy része lemaradjon a digitális forradalom előnyeiről.

A központok nemcsak a közösségi média lehetőségeit népszerűsítik majd, hanem az internetes biztonsággal és médiaismeretekkel is foglalkoznak. Külön odafigyelnek majd az idősekre, a fiatalokra és a menekültekre is.

Vállalkozásokra is odafigyelnek. A Community Boost EU programmal százezer kkv-t szeretnének oktatni, további 250 ezer vállalatot pedig online kurzusokkal készítenének fel. 2020-ig egymillió európai felhasználó elérése a cél.

A Facebook korábban Brazíliában és Nigériában is indított hasonló programot, Indiában helyi kormányzati szervekkel karöltve indult online képzési programjuk. Emellett a francia kutatási központjukba is befektetnek, amelyben a mesterséges intelligenciát fejlesztik.








EZT OLVASTA MÁR?

X