Elon Musk most az újságírókat minősítgetné


-A A+

A sokak által bálványozott Elon Musknak nem felhőtlen a viszonya a sajtóval, ezért kitalálta, hogy pontozni fog.

Musk azzal vádolta meg a médiát, hogy tisztességtelen, és megszellőztette annak a lehetőségét, hogy egy olyan "szolgáltatást" dob piacra, amely az újságírók és sajtóorgánumok "hitelességét" pontozza majd. A "szolgáltatást" Pravdának nevezné, amely oroszul igazságot jelent és a bolsevik párt lapjának volt a neve.

Sokan problémásnak tartják a módszertant: amennyiben ugyanis valóban az olvasói szavazatok döntenének, akkor könnyen manipulálhatóvá válnának az eredmények. Siva Vaidhyanathan professzor szerint nem volna rossz ötlet, ha független alapítvány vezetne egy ilyen szolgáltatást. "A kérdés, hogy miért éppen Elon Musk kellene működtesse, és mennyire volna szavahihető, ha ő működtetné" – tette hozzá.

Személyes sértődöttség

Musk döntése mögött személyes sértődöttség áll: nemrég a Tesla Model 3-al, a Tesla-gyárral és egyéb ügyekkel kapcsolatos kérdések miatt főhetett a feje, és meg is jegyezte, hogy a negatív szalagcímek jelentősen megnőttek a Tesla kapcsán. Trumphoz hasonló módon kritizálta a nagy médiavállalatokat, azt állítva, hogy az emberek bizalma nincs már meg bennük.

"Már csak az hiáynzik, hogy egy gazdag és hatalommal bíró fickó fenyegessen bármilyen újságírót azzal, hogy elhallgattatja őt, ha nem úgy gondolkodik, mint ő" – jegyezte meg a Free Press érdekképviseleti csoport stratégiai vezetőigazgatója, Timothy Karr.








EZT OLVASTA MÁR?

X