Császár Károly: a magyar gazdák jóléte az erős Erdély egyik alapfeltétele


-A A+

Bukarestnek nem fontos a vidéken élő erdélyi magyarok sorsa, ezért kell egy erős parlamenti képviselet – jelentette ki szerdán Császár Károly, az RMDSZ Maros megyei szenátorjelöltje.

„December 11-én arról teszünk tanúbizonyságot, hogy mennyire fontos nekünk Erdély, hiszen mint arról számtalanszor megbizonyosodhattunk: Bukarestnek nem fontos a vidéken élő erdélyi magyarok sorsa. Ezért kell egy erős parlamenti képviselet, amely a demokrácia eszközeivel küzd, azért, hogy itthon Erdélyben minden magyar gazdának jobb legyen. A magyar gazdák jóléte az erős Erdély egyik alapfeltétele. Fejlődő vidék nélkül nem beszélhetünk erős Erdélyről” – mutatott rá Császár Károly, az RMDSZ Maros megyei szenátorjelöltje szerdán Gerendkeresztúron.

A jelölt szerint a közösség csak akkor tud gyarapodni, ha kedvező feltételeket teremtenek a vidéken élőknek. Császár elmondta, a vidék és város között meg kell szüntetni a nagy aránytalanságokat, és biztosítani kell felzárkózásához szükséges forrásokat legyen az EU-s vagy akár kormányzati támogatás. 

„A következő négy évben azon kell dolgozzunk, hogy érdemben csökkentsük ezeket a különbségeket. Az a célunk, hogy a falusi gazdaságok közösségünk gazdasági motorjává váljanak és a vidéken élők életlehetőségei érdemben javuljanak. Ehhez először is rendezni kell a birtokviszonyokat. Megengedhetetlen az, hogy 27 évvel a piacgazdaságba való belépésünk után Romániában még mindig nem lehet tudni egy-egy területről, hogy ki a gazdája. Ezért Szorgalmazzuk a telekkönyvezés befejezését 2020-ig” – fogalmazott Császár Károly Maros megyei szenátorjelölt.








EZT OLVASTA MÁR?

X