Szavazásra buzdít az Erdélyi Református Egyházkerület


-A A+

Az Erdélyi Református Egyházkerület a parlamenti választások küszöbén emlékezteti lelkipásztorait, presbitereit és gyülekezeteit, hogy a szavazati jog „drága áron megszerzett kiváltság”, amelynek gyakorlása becsületbeli kötelesség.

„A reformáció 500 éves jubileumára készülve különösen fontos, hogy tudatosítsuk magunkban, hogy megújulás csak akkor lehetséges, ha merjük hallatni és felemelni hangunkat” – olvasható az állásfoglalásban.

Az egyházkerület emlékeztet: Kálvin mindig egy társadalmi szövetség, együttműködés kialakítására törekedett: templom és városháza, egyház és közélet, hit és politika között. Véleménye szerint az egyháznak nem szabad visszahúzódnia a templom falai közé, hanem ki kell lépnie a történelem színpadára.

„Magyar közösségünk tekintetében kétszer olyan fontos, hogy súlyunk legyen azok között, akik nem a mi megmaradásunkat tekintik prioritásnak. A keresztyén ember soha sem lehet közömbös a közösség sorsának alakulásával szemben. (…) Mindezekért kérünk, ezt a felhívást fogadjátok jólélekkel, és döntésetekben ne feledkezzetek el róla” – zárul a felhívás.








EZT OLVASTA MÁR?

X