Amirõl a ma szól

  • Facebook-profilja után a kuruc.info honlapját is törlik?

    A Kuruc.info Facebook-oldalának törlését az Orbán-kormány is „fontos lépésnek” tartja a magyarországi  gyűlöletbeszéd elleni harcban. A Miniszterelnöki Hivatal nemzetközi kommunikációs irodája által kibocsátott angol nyelvű anyagban tájékoztatja az érdeklődőket a lépésről. Ugyanakkor megjegyzi, a magyarországi szélsőjobb legfontosabb platformjaként fukcionáló Kuruc.info portál továbbra él, az Egyesült Államokból működtetik.

  • Vasárnap kezdődik a Vidék Kaland Székelyföldön

    Vasárnap, július 21-én reggel érkeznek Csíkszeredába a Vidék Kaland program keretében székelyföldi munkára jelentkezett magyarországi városi fiatalok. A tíz „kalandor” tíz napot tölt székelyföldi családi gazdaságoknál, hogy megismerkedjen a vidéki és gazdálkodói élet szépségeivel és nehézségeivel, nem utolsó sorban részt vegyen az ottani mindennapi munkában.

  • „Galambos” autonómiatüntetést tart Marosvásárhelyen az EMNP

    Marosvásárhelyen és öt további Maros megyei településen: Csíkfalván, Jedden, Makfalván, Nyárádmagyaróson és Székelyberében tartanak autonómiatüntetést szombaton – tájékoztattak csütörtökökön az Erdélyi Magyar Néppárt és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Maros megyei vezetői.

  • A Daimler felavatta új romániai üzemét

    A német Daimler csoport felavatta az erdélyi Szászsebesen új üzemét, amelyben ötfokozatú automata sebességváltókat gyártanak - adta hírül csütörtökön a média.

  • Új korszakot nyitott a Félsziget Fesztivál (GALÉRIA)

    Új korszak kezdődött el a Félsziget második évtizedével – jelentette ki Bodor László fesztiváligazgató csütörtökön, a rendezvény első napján tartott kolozsvári sajtótájékoztatón. Az új korszak egyrészt az új helyszint jelenti, másrészt új koncepciót is, több nevelő jellegű programmal.

  • Elkezdődött a tanárok véglegesítő vizsgájának utolsó szakasza

    Elkezdődött a tanárok véglegesítő vizsgájának írásbeli szakasza. A csütörtökön zajló, négy órás vizsgára 7888 tanár iratkozott be, az átmenőjegy pedig 8-as. A választható tantárgyak száma 126. 

  • Másodszor is törölték a Kuruc.infot a Facebookról

    Másodszorra is törölte a Facebook a Kuruc.info portál adatlapját. Mint ismeretes, a közösségi oldal szerdán szüntette meg a 72 ezer követővel rendelkező szélsőséges profilt. Csütörtök reggel újabb adatlapot hoztak létre, ami a Facebook legdinamikusabban növekvő magyat adatlapjaként pár óra alatt 6400 likeoló gyűjtött össze. Csütörtök koradélután ez is eltűnt a virtuális térből, viszont megjelent egy újabb, egyelőre „csak” 1000 követővel.

  • Kulturális stratégiát dolgoznak ki Marosvásárhelynek

    Az RMDSZ kulturális stratégiájáról beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján Peti András marosvásárhelyi alpolgármester és Novák Zoltán Csaba, kultúráért felelős városi alelnök. A stratégia egyik központi eleme, hogy a román közösséggel való együttélésre is kitérjen.

  • Lopással vádolja a nagyváradi EMNP a Bihar megyei RMDSZ-t

    Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) nagyváradi szervezete azzal vádolja a Bihar megyei RMDSZ-t, hogy ellopná a Szent László Napok szervezőitől a júniusban tartott rendezvénysorozat sikerét.

  • Ivica Dacsics: mi leszünk a 29. EU-tagállam. Vagy 28., ha valaki kilép

    Stefan Füle, az Európai Unió (EU) bővítési biztosa Belgrádban bejelentette, hogy a jövő héten tájékoztatja az EU tagországait a Szerbiával folytatandó csatlakozási tárgyalások keretéről. A kétnapos látogatáson Szerbiában tartózkodó Füle szerda este nyilatkozott erről. Ivica Dacic szerb miniszterelnök a biztossal közölte, hogy "Szerbia most már hivatalosan is hozzá tartozik". A látogatás is arról tanúskodik, Brüsszel hisz abban, hogy Szerbia lesz az EU 29. tagállama vagy a 28., ha időközben valaki kilépne - jegyezte meg.

  • Öt év börtönre ítélték Alekszej Navalnij orosz ellenzékit

    Öt év letöltendő börtönbüntetésre és egymillió rubel (110 ezer lej) pénzbírságra ítélte csütörtökön Kirov város kerületi bírósága Alekszej Navalnij neves orosz ellenzékit.

  • „Az igazi kihívás a többségi társadalmak meggyőzése lesz”

    Hétfőn iktatták az Európai Bizottságnál az európai polgári kezdeményezést, amely Minority SafePack néven intézkedéscsomagot javasol az Európai Uniónak a kisebbségvédelem terén. A kezdeményezés koordinátorával, Vincze Lóránt FUEN-alelnökkel, az RMDSZ külügyi titkárával beszélgettünk.

  • Egyre jobban van a 95. szülinapját ünneplő Nelson Mandela

    Folyamatosan javul a 95. születésnapját ünneplő Nelson Mandela egészségi állapota Jacob Zuma dél-afrikai elnök hivatalának csütörtöki közleménye szerint.

  • Törölték, így nulláról építkezik a Kurucinfo a Facebookon

    Csütörtök délelőtt már 4344 követővel rendelkezett a Kuruc.info-hírportál új Facebook-profilja. A szélsőjobbos honlap több mint 72 ezer követővel rendelkező korábbi adatlapját az antiszemitizmus elleni küzdelem céljából életre hívott Tett és Védelem Alapítvány, valamint az Anti-Defamation League - Rágalmazásellenes Liga (ADL) kezdeményezésére törölte a Facebook.

  • Tour: Froome nyerte a hegyi időfutamot, nőtt az előnye

    Az összetettben is az élen álló brit Christopher Froome nyerte meg a Tour de France országúti kerékpáros körverseny 17. szakaszát, az Embrun és Chorges közötti, 32 km-es egyéni, hegyi időfutamot, ezzel – ha csak kicsivel is – tovább növelte előnyét.

  • A háziorvosok NEM osztják szét az egészségbiztosítási kártyákat

    Tiltakoznak a háziorvosok az ellen, hogy rájuk bízzák az egészségügyi kártyák szétosztását, írja a nyugatijelen.

    Miután az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS) új elnöke, Cristian Buşoi mindenáron meg akarja győzni a háziorvosokat, hogy ők osszák szét a kártyákat, és a plusz munkáért állítólag még fizetnének is, a Háziorvosok Munkáltatói Szövetsége (FNPMF) és a Háziorvosok és Általános Orvosok Országos Társasága (SNMF) újabb közös tiltakozó közleményt adott ki.

  • BL: kiesés szélére sodódott hazai vereségével a Győri ETO

    Kilenc mérkőzés után lezárult a labdarúgó Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörének szerdai játéknapja: a 7–1-re nyerő svéd Elfsborg és az idegenben háromgólos sikert arató skót Celtic már páholyban van. Sajnos remek az esélye a továbbjutásra a Győrben simán nyerő Maccabi Tel-Avivnak, illetve a Legiának és a Moldénak.

  • Bugár és Berényi a megyei és az államfőválasztásokról vitázott

    A Szlovákiában ősszel sorra kerülő megyei és a jövő tavaszra tervezett államfőválasztásról vitázott Berényi József, a Magyar Közösség Pártja (MKP) és Bugár Béla, a Most-Híd elnöke a felvidéki magyarság egyik legnagyobb nyári ifjúsági rendezvényén, a Gombaszögi Nyári Táborban szerdán.

  • Nem kap elnöki kegyelmet a temerini Illés Zsolt

    Elutasította Tomislav Nikolic szerb elnök Illés Zsolt temerini elítélt kegyelmi kérvényét – írta szerdán a VajdaságMA délvidéki hírportál a Bozóki Antal ügyvédnek kézbesített határozatra hivatkozva.

  • Megszűnik a magyar nyelvű képzés a kolozsvári BBTE két szakán

    Megszűnik a következő tanévtől a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetemen (BBTE) két magyar nyelvű tanulmányi program: a távoktatásos képzés a filozófia szakon és a nappali képzés a Sepsiszentgyörgyre kihelyezett környezetmérnöki szakon.