Amirõl a ma szól

  • Alternatíva a számítógépezésre: nyári foglalkozás gyermekeknek Kolozsváron

    Mentőövet nyújt az Ördögtérgye Néptáncegyüttes és a Heltai Gáspár Könyvtári Alapítvány azoknak a szülőknek, akik nem szeretnék, hogy gyermekük számítógép előtt töltse a nagyvakációt: nyári szabadidős tevékenységet szervez 6-12 éves gyerekeknek.

  • Nyugati intézmények érdeklődnek erdélyi kastélyok iránt

    Beszterce-Naszód megye önkormányzata belgiumi és nagy britanniai intézményektől is kapott ajánlatot a meglehetősen leromlott állapotban levő paszmosi (Posmus) és komlódi (Comlod) Teleki-kastélyok átvételére - közölte kedden az Agerpres hírügynökség.

  • Tizennégy gyerek rekedt egy mecset romjai alá Indonéziában

    Legalább huszonkét ember meghalt és kétszáztízen megsérültek Indonéziában egy 6,1-es erősségű földrengésben, ami több ezer házat döntött romba. A mentőcsapatok jelenleg nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy kiszabadítsák a romok alól a sebesülteket, köztük egy összeomlott mecset alá szorult tizennégy gyereket, írja a BBC.

  • Metróban ragadtak az érettségizők, lekésték a vizsgát

    Nem kedvez a fővárosban élő diákoknak az idei érettségi időszak. Szerdán ugyanis több diák is lekéste a vizsgát egy, a metró vonalon történt meghibásodás miatt.

  • Wimbledon: Lisicki-Radwanska, Bartoli-Flipkens elődöntő

    Már biztosan új Grand Slam-győztese lesz a meglepetésektől hemzsegő angol nemzetközi teniszbajnokság 2013-as női egyes versenyének, hiszen négy olyan játékos jutott a négy közé, aki sose nyert még a négy nagy tenisztorna valamelyikén. 


     

  • Picit nőtt a családi pótlék júliustól

    Július elsejétől a Munkaügyi és Szociális Minisztérium átlagosan harminc százalékkal emelte az alacsony jövedelmű családok által igényelhető szociális támogatás mértékét, írja a frissujsag.ro.

  • Minisztériumi vizsgálat a Comăneci-reklám ügyében

    Vizsgálatot rendelt el az oktatási minisztérium a bukaresti 11-es számú általános iskolában, amiért a tanintézmény vezetősége megengedte, hogy a többszörös olimpiai bajnok Nadia Comăneci margarint reklámozzon a diákoknak.

  • Betiltotta a CNA Nadia Comăneci reklámfilmjeit

    Betiltotta az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) a Rama margarinnak azt az iskoláskorúaknak szóló két reklámját, amelyben Nadia Comăneci világhírű sportolónő népszerűsíti a terméket. A testület RMDSZ által delegált tagja, Turos Loránd nem értett egyet a keddi ülésen hozott döntéssel.

  • Lyukasóra zenével és képzőművészettel

    Különleges évadzáró rendezvényt tartott kedd este Marosvásárhelyen a Bernády Házban a Kemény Zsigmond Társaság. A Lyukasórán, amelyen verseket és azok szerzőit kell felismerni, ez alkalommal zenei és képzőművészeti feladványokat is meg kellett fejteniük a jelenlevőknek.

  • Érettségi botrány: rácsok mögött marad az igazgatónő

    Az érettségi botrányban érintett Dimitrie Bolintineanu Líceum igazgatónőjének 29 napos vizsgálati fogságba helyezéséről döntött kedden este az ügyészség kérésére a bukaresti törvényszék. Costica Vărzarut befolyással történő üzérkedéssel gyanúsítják.

  • Budapest: a Tavares-jelentés az európai integrációt veszélyezteti

    A Tavares-jelentés elfogadása veszélyt jelentene az európai integráció fejlődésére - állapítja meg az a memorandum, amelyet a magyar kormány tett közzé az Európai Parlamentben (EP) annak a plenáris vitának a kapcsán, amelyet az alapvető jogok magyarországi helyzetéről Rui Tavares portugál zöldpárti EP-képviselő által készített előterjesztésről folytattak le kedden Strasbourgban.

     

  • Mozdonyt váltott Cristi Bud, a debreceni Lokinál folytatja

    A DVSC-Teva labdarúgócsapata sikeres próbajáték után szerződtette a Kolozsvári CFR 1907-nél fölöslegessé vált Cristian Budot.

  • Addig zsugorodott a Nabucco, amíg megsemmisült

    Eredetileg 3900 km hosszúra tervezték a Nabucco földgázvezetéket, évi 31 milliárd köbméteres szállítási kapacitással, ám rövidesen megkurtították 2600 km-rel, a kapacitását pedig 23 milliárd köbméterre korlátozták. Románia és Magyarország jól járt volna, ha a grandiózus energiaprojekt valóra válik.

  • Viharos vita az EP-ben a Tavares-jelentésről

    Igazságtalannak és bántónak nevezte kedd délután az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén Orbán Viktor a Magyarországot „szégyenpadra ültető” Tavares-jelentést, ugyanis az nyíltan kettős mércét alkalmaz, és lebecsüli azt a hatalmas munkát, amit a magyarok végeztek az ország megújítása érdekében.

  • Poloskákat helyezett el a román hírszerzés a tanári szobában

    Már a román írásbeli vizsga előtt három héttel lehallgató készülékeket helyezett el a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) a bukaresti Dimitrie Bolintineanu Líceum tanári szobájában, ugyanis tudomásukra jutott, hogy a pedagógusok csalni segítik a diákokat az érettségin – erősítették meg a Mediafaxnak ügyészségi források a hírtévék által eddig csak meglebegtetett információt.

  • Már csak Ferenc pápa aláírása hiányzik II. János Pál szentté avatásához

    Minden készen áll II. János Pál szentté avatására - jelentette be kedden a vatikáni Szentté Avatási Kongregáció, mely csodának nyilvánította a 2005-ben elhunyt pápa közbenjárásával történt újabb gyógyulást.

  • Gyülekező EU-táborozóktól hangos Marosfő

    Gyülekező táborozóktól hangos Marosfő, a szervezők a tábor területén az utolsó simításokat végzik. Megkezdődött a 10. EU Tábor.

  • Górcső alá kerülnek a férfiak is az Ezer Székely Leány Napján

    A megszokott programpontok mellett idén néhány meglepetést is tartogat a szombaton megrendezésre kerülő Ezer Székely Leány Napja: első ízben kerülnek górcső alá a férfiak. 

     

  • Imádják a Daciát a magyarországiak

    A JATO Dynamics legfrissebb statisztikái alapján júniusban összesen 5 009 darab új személygépkocsi került forgalomba Magyarországon, ami tavaly júniushoz képest mindössze 1 százalékos emelkedést jelentett – írja a portofolio.hu

  • A törvényhozási tanács bírálta az alkotmánytervezetet

    Bírálta az alkotmánymódosítás tervezetét a szakértőkből álló, a törvényszövegek jogharmóniáját vizsgáló törvényhozási tanács - közölte kedden a testület jelentését ismertető Mediafax hírügynökség.