Amirõl a ma szól

  • Jövőre már nem indítanak roncsautó-programot?

    A környezetvédelmi tárca jövőre már várhatóan nem indít roncs-autóprogramot, ám erről még nem született döntés – jelentette ki kedden a HotNews-nak Rovana Plumb miniszter.

  • Felfüggesztette az EP a szélsőjobbos Marine Le Pen mentelmi jogát

    A francia igazságügyi minisztérium kérésére megszavazta Marine Le Pen francia szélsőjobboldali képviselő mentelmi jogának felfüggesztését kedden az Európai Parlament.

  • Egy éve veszett nyoma a kolozsvári Balogh Zalánnak

    „Mi reménykedünk, hogy él, de nem hinnénk, hogy jól van. Ha jól lenne, valamilyen életjelet csak adott volna magáról. Kényszerhelyzetben lehet, nem rendelkezik szabadon magával” – nyilatkozta a maszol.ro-nak Balogh Béla kolozsvári református lelkész, akinek a fia, Zalán kereken egy éve tűnt el nyomtalanul Svájcból.

  • Tusványosi témák: magyar-magyar párbeszéd és a Nyugat-Balkán

    A magyar-magyar párbeszéd és a Nyugat-Balkán a kiemelt témája az idei Tusványosnak, a 24. Bálványosi Nyári Szabadegyetemnek, július 23-28. között - jelentette ki kedden Németh Zsolt magyar külügyi államtitkár az esemény budapesti sajtótájékoztatóján.

  • Jazztábor felsőfokon – még lehet jelentkezni

    Az országban egyedülálló, hiánypótló zenei tábor kezdődik Sepsiszentgyörgyön. A hetedik alkalommal sorra kerülő Jazz és Improvizációs Zenei Táborban közel 40 sepsiszentgyörgyi, kézdivásárhelyi, marosvásárhelyi, kolozsvári, bukaresti és budapesti zenész vesz részt, akik egy hét alatt a legnagyobb magyarországi, romániai és amerikai jazz-zenészektől tanulhatják meg a műfaj sajátosságait.

  • Méréseket végez a Mol leánycége a kürtösi kutatási blokkban

    A Panfora Oil and Gas, a Mol Csoport romániai kutatás-kitermelés tevékenységet végző vállalata készen áll elkezdeni a mérési munkálatokat az Ex-6 kürtösi blokknál, amelynek egyedüli kedvezményezettje a Mol Csoport romániai leányvállalata - közölte kedden a Panfora.

  • Nyáry Krisztiánból érettségiztek a magyar diákok

    Egy Radnóti-vers elemzése és a 20. századi magyar dráma sajátosságainak ismertetése mellett Nyáry Krisztián Így szerettek ők című könyvének előszava alapján tíz-tizenöt mondatost véleményt kellett írniuk kedden a magyar nyelv és irodalomból vizsgázó érettségizőknek arról, hogy számukra mit jelent az internet.

  • Otthagyja a csukcsföldi parlament elnöki székét Roman Abramovics

    Roman Abramovics orosz milliárdos, a londoni Chelsea futballkub tulajdonosa lemondott az oroszországi Csukcsföld parlamenti elnökének posztjáról  - erősítette meg kedden a regionális törvényhozás sajtószolgálata.

  • Átírják a horvát tankönyvek egy részét az EU-tagság miatt

    Átírják a horvát tankönyvek egy részét, azokban ősztől az ország már mint az Európai Unió tagállama szerepel.

     

  • Haggyállógva Vászka: szabadtéri mozi Sepsiszentgyörgyön

    Sepsiszentgyörgyön a szabadtéri mozi soron következő filmje az 1996-ban készült Haggyállógva Vászka magyar-orosz filmszatíra.

  • Zöld energiával a fenntartható jövőért konferencia Marosvásárhelyen

    Zöld energiával a fenntartható jövőért témával szerveztek üzleti találkozót és cégreprezentációval egybekötött nemzetközi konferenciát kedden, Marosvásárhelyen. A rendezvény július 3-án, szerdán Sepsiszentgyörgyön folytatódik gyakorlati bemutatókkal.

  • „Új fejezet” nyílik a magyar–szlovák közös történelemben?

    Magyarország és Szlovákia egymáshoz fűződő viszonya a politikai és személyes bizalmon nyugszik - jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedden Budapesten, a magyar-szlovák kormányzati csúcstalálkozót követő sajtónyilatkozatában. A két kabinet képviselői több kétoldalú megállapodást is aláírtak, amelyek Orbán Viktor szavai szerint új fejezetet nyitnak a két ország közös történetében.

  • A magántőke bevonásával mentenék meg Pompejit

    Magántőkével igyekszik Pompejit megmenteni az olasz kulturális tárca, miután az UNESCO azzal fenyegetett, hogy a délolasz régészeti helyszíntől visszaveszi a védett világörökség címét.

  • George Pataki bocsátotta útra a gyökereiket kereső amerikai magyarokat

    A washingtoni székhelyű Kossuth Alapítvány másodszorra szervezi meg a ReConnect Hungary nevű programot, amelynek keretében tizennégy, Magyarországgal aktív kapcsolatot eddig nem ápoló, de gyökereik iránt érdeklődő amerikai és kanadai fiatal látogat Magyarországra.

  • Indul a BL és az EL 2013-2014-es idénye

    Kedden megkezdődik a labdarúgó Bajnokok Ligája és az Európa-liga 2013–2014-es idénye, a legrangosabb kupasorozat selejtezőjének első fordulójában még nem érintett a román és a magyar induló, utóbbiban azonban már igen, ám a Bp. Honvéd és a Videoton csak a csütörtöki játéknapon lép pályára.

     

  • Kiképezték a manókat a Yuppi élményzuhatagára

    A Yuppi Tábor az egyetlen olyan élményterápiás tábor Romániában, amit cukorbeteg kamaszoknak szerveznek – idén nyáron Mezősályiban augusztus 8–18. között. A tábor teljes mértékben önkéntesek munkájából épül fel. Ők, a „manók” egész hétvégés képzésen készültek a kalandosnak ígérkező foglalkozásokra a kamaszokkal.

  • Táborvarázslás cukorbeteg fiataloknak

    A Yuppi élményterápiás tábor országos szinten az egyetlen tábor, amelyet cukorbeteg kamaszok számára szerveznek azzal a céllal, hogy ők is kikapcsolódhassanak. Jelenleg önkénteseket keresnek, illetve olyan támogatókat is, akik anyagiakkal tudják elősegíteni a tíz nap örömét.

  • Adómentes vakációs csekket javasol az ANAT

    Ne kelljen adót fizetni a vakációs csekkek után – ezt javasolja a Turisztikai Ügynökségek Országos Szövetsége (ANAT). A gazdasági fellendülés egyik motorjaként kezelt intézkedéscsomag részleteit a kezdeményező Herman Rosner, az ANAT vezetőségi tagja ismertette a sajtóval, írja a hirmondo.ro.

  • Légy hat hónapig Orbán Viktor gyakornoka

    A bölcsész- és közgazdászhallgatók számára kiírt, és hétfőn 13 gyakornokkal elindult program után a magyar miniszterelnökség azt tervezi, hogy újabb, ezúttal joghallgatók, jogászok számára kialakított gyakornoki programot hirdet meg a közeljövőben.

     

  • Érettségi: melltartókba is rejtettek csúszópénzt

    Jelentős pénzösszegeket, parfümöt is ékszereket is találtak motozáskor az ügyészek a bukaresti Dimitrie Bolintineanu Líceum érettségit felügyelő tanárainál, az igazgatónőt őrizetbe vették. Remus Pricopie oktatási miniszter közölte, a román írásbelit a csak a fővárosi iskolában ismétlik meg.