Amirõl a ma szól

  • Berényi Józseffel készül Orbán Viktor a magyar-szlovák csúcsra

    A keddi magyar-szlovák kormányzati csúcstalálkozót megelőzően – az eddigi hagyományoknak megfelelően – Orbán Viktor miniszterelnök Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Répás Zsuzsanna helyettes államtitkár társaságában hivatalában fogadta Berényi Józsefet, a Magyar Közösség Pártjának elnökét - tájékoztatta a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn az MTI-t.

  • Sikerrel vendégszerepeltek Giessenben a kolozsváriak

    Az először megszervezett Büchner International Fesztiválon vendégszerepelt a Leonce és Léna című, Tompa Gábor rendezte előadás Giessenben. A fesztivál házigazdája és egyben helyszíne a Stadttheater Giessen színház volt, ahol a kolozsvári magyar színház telt házas előadását hosszan tartó taps követte.

  • Engedély nélküli játékos miatt büntette a FIFA Etiópiát

    A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) pontlevonással büntette Etiópiát, amely így még nem jutott ki a jövő évi világbajnokságra.

     

  • Díjözön és megnövekedett nézőszám az évad végére Szatmáron

    Több mint negyvenezer nézője volt a szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának a 2012/2013-as színházi évadban.  Ez jelentős növekedést jelent az elmúlt évad 36 700 nézőjéhez viszonyítva – összegezte az intézmény vezetősége a lezárult színházi szezon eredményeit.

  • A dél-afrikai magyar diaszpórát erősítette a hétvégén Semjén Zsolt

    Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes az elmúlt héten látogatást tett a Dél-afrikai Köztársaságban. Útjának fő célja a sokezres dél-afrikai magyar diaszpórával való kapcsolatok további erősítése, nemzeti identitásuk megőrzésének segítése, valamint a kormány nemzetpolitikai céljainak, konkrét intézkedéseinek megismertetése, különös tekintettel az állampolgársági törvény nyújtotta lehetőségekre - tájékoztatta a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője hétfőn az MTI-t.

  • Már csak Băsescun múlik Olosz Gergely mandátumának sorsa

    Törölték hétfőn együttes ülésükön a szenátus és a képviselőház jogi szakbizottságai a honatyák jogállásáról szóló törvényből azt a két cikkelyt, amelyet alkotmányellenesnek ítélt meg korábban az alkotmánybíróság.

  • A csehek jó példával járnak elől a kettős állampolgárság kérdésében

    Csehországban is lehetővé teszik a kettős állampolgárságot, a prágai parlament által elfogadott törvényt Milos Zeman köztársasági elnök már aláírta. Ez lehetővé teszi, hogy bármely személy cseh állampolgársága elvesztése nélkül vehesse fel egy másik ország állampolgárságát. Berényi József MKP-elnök hasonló módosítást szeretne a szlovák állampolgársági törvényben is, arra hivatkozva, hogy a 2010-től hatályos szlovák jogszabálynak a cseh törvény szolgált mintául.

  • Használatarányos útdíjfizetést vezetett be Magyarország a főutakra

    Használatarányos útdíjat (e-útdíjat) kell fizetni a magyar gyorsforgalmi és főutakon a 3,5 tonnánál nehezebb teherautóknak hétfőtől.

  • Egész közösséget megmozgató Székely Vágta lesz az idei

    A Székely Vágta szervezői egy héttel hosszabbították meg a jelentkezést a lovasversenyre, így azok a települések, amelyek még nem tették le iratcsomóikat, július 5-éig még megtehetik. Jelenleg Kovászna megyéből huszonkét település, Hargita megyéből öt település, Maros megyéből két település jelezte részvételi szándékat a Székely Vágtán.

  • Új alapokra helyeznék az orvosok bérezését

    2800 lejtől kezdődő fizetést kaphatnak a költségvetési intézményekben dolgozó orvosok, ha sikerül erről megegyezniük az egészségügyi minisztérium képviselőivel. Az ezen a héten kezdődő tárgyalássorozatnak a bérezési rendszer átalakítása mellett a közkórházak jogállásáról és az orvosi műhibákról szóló törvény lesz a témája.

  • CFR: elküldi Rednic a közönségkedvenc Vass Ádámot?

    Megválik a tizenegyszeres magyar válogatott Vass Ádámtól a Kolozsvári CFR 1907 labdarúgócsapata - írja a Pászkány Árpád többségi részvényes tulajdonában levő és ennek köszönhetően rendkívül jól értesült citynews.ro honlap.

  • Új jegytípust ajánl a BKK a Budapesten tömegközlekedőknek

    A nem rendszeresen utazó ügyfelek számára hétfőtől új típusú jegyet, illetve bérletet vezet be a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Az előre megvásárolható napijegy típusú tömb a felhasználás kezdő dátumától számított 30 napon belül tetszőlegesen kiválasztott öt napon, 24 órás intervallumban használható fel.

  • Női kosár: Európa trónján a spanyol lányok

    A Franciaországban megrendezett női kosárlabda Európa-bajnokság döntőjében a spanyol válogatott fordulatos mérkőzésen 70–69-re legyőzte a házigazdát, így megszerezte második aranyérmét. A találkozó legeredményesebb játékosa a 25 pontig jutó francia Sandrine Gruda lett, a spanyoloknál Alba Torrens (21 pont) és Sancho Lyttle (20 pont, 11 lepattanó) volt a legjobb.

  • Második hetébe fordult a wimbedoni teniszmaraton

    A 2013-as angol nemzetközi teniszbajnokság hatodik játéknapján folytatódtak a harmadik forduló küzdelmei. A férfiaknál Novak Djokovics, David Ferrer és Juan Martín del Potro, a nőknél a címvédő Serena Williams, a két évvel ezelőtti győztes Petra Kvitová, valamint a negyedik helyen kiemelt Agnieszka Radwanska is bejutott a nyolcaddöntőbe, Samantha Stosur számára ugyanakkor véget értek a küzdelmek.

  • Bombaüzlet: a CFR jó pénzért eladta a Dinamo Zágrábnak Ivo Pintót

    Újabb bombaüzletet kötött a Kolozsvári CFR 1907: a DolceSport információi szerint a vasutasok 2 millió eurót kasszálnak a Dinamo Zágrábtól a Bajnokok Ligájában kiváló teljesítménnyel előrukkoló jobbszélsőjükért,  Ivo Pintóért. A fellegvári alakulat ugyancsak a napokban engedte el Oroszországba a csapattal három bajnoki címet szerzett Gabriel Mureșant.

  • Negyvennégy kiló eurót akart becsempészni Scarano püspök

    Újabb részletek derültek ki vasárnap a letartóztatott Nunzio Scarano olasz püspök által Svájc és Olaszország között vatikáni bankszámlákon mozgatott milliókról.

  • Az ország déli részén tombolt a vihar vasárnap délután

    Ítéletidő pusztított az ország legnagyobb részében vasárnap délután és este. A lehullott csapadékmennyiség helyenként meghaladta a négyzetméterenkénti 134 litert. A hőmérsékleti értékek is messze alul maradtak a júniusvégi megszokottakhoz képest.

  • Egyedülálló animációs mozi-koncert Kolozsváron

    A filmtörténet első egész estés animációs filmjét mutatják be péntek este a Transilvania Állami Filharmónia kíséretében Kolozsváron, a sétatéri Kaszinó teraszán.  

  • Elkezdődött az érettségi román írásbeli próbája

    Országszerte 583 vizsgaközpont van, valamennyi termet térfigyelő kamerákkal látták el, hogy elkerüljék a puskázást. Az írásbelikre 162 ezer 338 tizenkettedikes iratkozott be.

  • Felvidéki testvértelepülése is van Backamadarasnak

    Testvértelepülési emlékoszlopot avattak Backamadarason a községi napok alkalmából. Az egész hétvégés rendezvény keretében szombaton Backamadaras község megerősítette testvértelepülési kapcsolatait a magyarországi Abádszalókkal és a felvidéki Búcs településekkel.