Amirõl a ma szól

  • Meghalt tizenkilenc arizonai tűzoltó

    Az életét vesztette tizenkilenc amerikai tűzoltó a Phoenixtől északnyugatra található Yarnell Hillnél kitört erdőtűzben, Arizona államban – írja a CNN.

     

  • Alborosie, Sterbinszky és új színpad a Félszigeten

    A szicíliai származású, Jamaikában élő reggae-ezermester, az új lemezét július 1-jén megjelentető Alborosie is fellép a kolozsvári Bükkben zajló Félsziget Fesztiválon. Szintén részt vesznek a július 18-21. között zajló rendezvényen a legnépszerűbb magyar lemezlovasok, Sterbinszky és Julian, illetve a legismertebb helyi metálzenekar, az Altar.

  • Társadalmi békét hozhat a brazil focisiker

    A címvédő brazil labdarúgó-válogatott nyerte meg a Konföderációs Kupát, miután a döntőben biztosan, 3–0-ra megverte a spanyol válogatottat. A spanyolok Sergio Ramos révén kihagytak egy tizenegyest, ráadásul a 68. perctől Gerard Piqué kiállítása miatt emberhátrányban játszottak. Ennek ellenére a brazilok megérdemelten nyerték meg a meccset és ezzel a trófeát is.

  • Július elsejétől Horvátország a 28. uniós tagállam

    Horvátország európai uniós csatlakozása generációk álmának valóra válása, példa a Nyugat-Balkán államainak - s egyben az ország felelőssége is irányukba -, miközben olyan érték, amit nem ajándékként kapott, hanem kemény munkával ért el - ezt hangsúlyozták Zágrábban vasárnap éjszaka Európa és Horvátország vezető politikusai.

  • Nyolcszáz lejre nőtt hétfőtől a bruttó minimálbér

    Hétfőtől 750 lejről 800 lejre nőtt az országos bruttó minimálbér Romániában. Ez bruttó 4,74 lejes minimális órabért jelent – közölték a hírtelevíziók. A mostani már a második emelés: február elsejétől 700 lejről 750 lejre növelte a kormány a minimálbért.

  • Kézilabda: a Kiel német klasszisa érkezik Veszprémbe

    A német Kielből igazol német klasszist az MKB férfi kézilabdacsapata. A 32 éves, világbajnok (2007) és Eb-aranyérmes (2004), olimpiai második (2004) Christian Zeitz tíz idényt húzott le a kontinens egyik meghatározó alakulatánál, amellyel három alkalommal (2007, 2010, 2012) nyerte meg a Bajnokok Ligáját, további két szezon végén (2008, 2009) pedig döntőt játszhatott.

  • Buszbaleset: áldozatkésznek bizonyultak a podgoricai orvosok (VIDEÓ)

    Mindent megtettek a podgoricai sürgősségi kórház orvosai annak érdekében, hogy a román autóbusz balesetének sérültjei megfelelő ellátásban részesüljenek. Ezt bizonyítja az a videofelvétel is, amit a hét végén tett közzé az egészségügyi intézmény.

  • Vetítővászonról ismert arcok a TIFFszeredán

    Ismert rendezők, színészek és producerek is részt vettek a TIFFszereda vetítésein Csíkszeredában június 26. és 30. között. A filmek után a közönségnek lehetősége nyílt kérdéseket feltenni vagy kötetlen beszélgetésben részt venni a meghívottakkal.

  • Szent László Napokat tartottak Nagyváradon (GALÉRIA)

    A Szent László Napok – Nagyváradi Magyar Napok rendezvénysorozata révén felpezsdült az élet a hétvégén a Körös-parti városban. Kulturális és szórakoztató rendezvények egész sora várta az érdeklődőket, hogy méltó módon emlékezzenek meg a várost alapító Szent László királyról és koráról – tájékoztattak vasárnap a szervezők.

  • A Brit Nagydíjat Rosberg nyerte Mercedesével

    Nico Rosberg, a Mercedes istálló német pilótája nyerte meg vasárnap a Forma-1-es Brit Nagydíjat, amelyet a címvédő és a pontversenyben élen álló Sebastian Vettel (Red Bull) műszaki hiba miatt feladott, így összetettben veszített az előnyéből.

  • Felavatták Márton Áron egész alakos szobrát Gyulafehérváron

    Márton Áronnak, Erdély legendás római katolikus püspökének az egész alakos szobrát avatták szombaton Gyulafehérváron, az érseki palota udvarán.

  • Tisztázást követel Martin Schulz Washingtontól

    Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke teljes körű tisztázást és sürgős tájékoztatást követelt Washingtontól annak nyomán, hogy a Der Spiegel értesülése szerint az amerikai Nemzetbiztonság Ügynökség (NSA) célirányosan lehallgatja, kifürkészi az Európai Unió tisztségviselőt.

  • Aquarius – a borvíz ünnepe hetedik alkalommal

    Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesülettel közösen, idén június 29-én szervezte meg az Aquarius – a borvíz ünnepe elnevezésű rendezvényt a csernátoni Malom feredőnél.

  • Százezrek vettek részt a London Pride felvonuláson

    Szombaton az éjszakába nyúló London Pride Parade-n százezrek csatlakoztak a hagyományos éves rendezvényhez, amelynek meghirdetett fő célja a sokszínűség elfogadtatása, a jogegyenlőség biztosítása, a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű közösséggel szembeni előítéletek és diszkrimináció felszámolása.

  • Az erdélyiek taroltak a kisvárdai színházfesztiválon

    Erdélyi színészeknek és teátrumoknak adták át szombat este a Magyar Színházak XXV. Jubileumi Kisvárdai Fesztiváljának díjainak többségét, közülük került ki „a legígéretesebb fiatal színész” is. A marosvásárhelyi Bányavakság és a sepsiszentgyörgyi Az imposztor több elismerést is kapott.

  • Meglepetésfilmek: mit forgattak Csíkszeredában két nap alatt?

    A hétvége a meglepetéseké a TIFFszeredán: miután szombaton az idei TIFF legjobb rendezésért járó díját elnyert filmet vetítették, vasárnap ismét csemegézhet a csíkszeredai közönség. A zárónap estéjén az elmúlt két nap alatt a helyszínen készült alkotásokat is bemutatják.

  • Képességvizsga: javult a nyolcadikosok teljesítménye

    A nyolcadikosok háromnegyede – a tavalyi adatoknál tíz százalékkal több – ért el ötösnél nagyobb osztályzatot a múlt héten lezajlott képességvizsgákon – derült ki az oktatási minisztérium vasárnapi reggeli összesítéséből. Ezek a fellebbezések előtti eredmények.

  • Băsescu: ha már munkában vagyunk, dolgozzunk is

    Az Európa Bizottság pénteki ülésén megállapították: Romániában az alkalmazottak rengeteget dolgoznak, azaz sok időt töltenek munkatevékenységgel, viszont a termelékenység ehhez képest meglepően alacsony. Traian Băsescu államelnök tolmácsolta az elemzés Brüsszelben ismertetett eredményeit.