Amirõl a ma szól

  • Újabb zenekarok jelezték részvételüket a Félszigeten

    Szlovénia legnagyobb sztárja, a húsz éve a techno egyik legnagyobb nevének számító UMEK is fellép az idei Félszigeten. Szintén részt vesz a július 18-21. között Kolozsváron zajló fesztiválon az Intim Torna Illegál és a Kistehén.

  • Murszi megbukott, forró a helyzet Egyiptomban

    Az egyiptomi katonai hatóságok csütörtök hajnalban házi őrizetbe helyezték a megbuktatott államfőt, Mohamed Murszit. Az Egyesült Államok, az ENSZ és az Európai Unió mielőbbi választások kiírására és az alapvető jogok tiszteletben tartására szólította fel a hatalmat előző nap átvevő egyiptomi hadsereget.

  • Önként mond fel több ezer alkalmazott a CFR-nél

    A CFR Rt., valamint a személyszállító és a teherszállító vállatok több ezer alkalmazottja iratkozott fel önként az elbocsátandók listájára – jelentette be szerdán Relu Fenechiu szállítási miniszter, rámutatva, hogy a 36-os rendelet értelmében ezek kiegyenlítő béreket fognak kapni, írja a Mediafax.

  • Helikon a völgyben és unplugged koncertek a Félsziget borudvarában

    18 író és költő lesz a vendége a Helikon a völgyben című rendezvénysorozatnak a Félsziget Fesztiválon. A kolozsvári Helikon irodalmi folyóirat eseményeire a fesztivál egy új helyszínén, a Bruno Unplugged Borudvarban kerül sor, ahol az irodalom mellett akusztikus koncertek, színházi előadások és filmvetítések is lesznek.

  • Kövér fogadta a magyar gyökereiket kereső amerikai fiatalokat

    Az Egyesült Államokban és Kanadában élő magyar származású fiatalokat fogadott Kövér László, az Országgyűlés elnöke szerdán a Parlamentben - közölte Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI-vel.

  • Román is dönthet ezentúl az olimpiai játékok helyszínéről

    Tizenöt év után ismét lehet román tagja a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB), ugyanis a testület szerdai, Lausanne-ban végrehajtó bizottsági ülésén nyolc másik jelölt mellett tagságra javasolták Octavian Morariut, a Román Olimpiai Bizottság elnökét.

  • A volt MIÉRT-elnökök hiányolták a lázadókat az EU Táborban

    A Marosfőn zajló EU Táborban szerda délután a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) három volt elnöke és a jelenlegi elnök ült egy asztalhoz. Kovács Péter, Borboly Csaba, Bodor László és Szabó József időnként komoly, máskor humoros hangvétellel beszélték meg az erdélyi magyar ifjúsági szervezetekhez kapcsolódó témákat.

  • Merkel telefonon kérte számon Obamától a titkos adatgyűjtést

    Tájékoztatást ígért az amerikai hírszerző szervek adatgyűjtési gyakorlatáról Barack Obama Angela Merkelnek. Washingtoni és berlini közlés szerint az amerikai elnök és a német kancellár szerda késő este folytatott telefonbeszélgetést.

  • Wimbledon: Djokovics-Del Potro, Murray-Janowicz elődöntők

    Az angol nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének negyeddöntőjében a világelső szerb Novak Djokovics és a nyolcadik helyen kiemelt argentin Juan Martín del Potro is három szettben nyert, előbbi a cseh Tomás Berdych, utóbbi a spanyol David Ferrer ellen. Az alsó ágon Jerzy Janowicz mellett a Fernando Verdascót kétszettes hátrányból legyőző Andy Murray jutott be az elődöntőbe.

  • A hivatalok magyar felirata miatt is perel a háromszéki prefektus

    Kovászna megye prefektusa több település polgármesterét perelte be amiatt, hogy a hivatalok homlokzatára kizárólag magyarul írták ki, hogy községháza, illetve városháza - közölte szerdán az Agerpres hírügynökség. A kormány megbízottja több pert indított a székely zászló kitűzése miatt is.

  • Kitervelt gázrobbanás történt a szászfenesi tömházban

    Előzetes letartóztatásba helyezték szerda este Kolozsváron annak a szászfenesi lakásnak a tulajdonosát, amelyben gázrobbanás történt kedden hajnalban.

  • Alonso megúszta, örülhet az életének

    „A pilóták biztonsága elsődleges, nem vicc, Alonso nagyon szerencsés, hogy megúszta. Most már a biztonságról van szó, ez nem játék, felejtsük el a teljesítményt, kinek előny, kinek nem. A biztonság a lényeg, meg is lepett, hogy nem állították le a versenyt" - mondta Chris Horner Red Bull-csapatfőnök a BBC Rádiónak a ferraris silverstone-i megmenekülésére utalva.

  • Különválasztják a férfi és női tüntetőket a Tahrír téren

    Csaknem száz, a kairói Tahrír téren és környékén történt szexuális támadásról számolt be szerdán a Human RightsWatch (HRW) emberi jogi szervezet az egyiptomi elnök elleni tüntetések kísérőjelenségeként. Pár napja egy csoport férfi erőszakolt meg egy holland nőt a kairói Tahrir téren, a tüntetések fő helyszínén.

  • Nem diszkriminálta Traian Băsescu a nőket

    Nem részesített hátrányos megkülönböztetésben senkit Traian Băsescu akkor, amikor szülésre biztatta a román nőket, kifejtve, hogy az anyaság a nők alapfeladata - közölte szerdán az Országos Diszkriminációellenes Tanács.

  • Szépen bővülnek a gazdasági programok Hargita megyében

    Új tagokkal bővült Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesülete, illetve a 2013-as év programját és költségvetését mutatta be Márton István igazgató a szerdai, július 3-i közgyűlésen. A Hargita Megye Tanácsa és közel 40 önkormányzat társulásával létrejött alakulat tagjai a csíkszeredai megyeházán találkoztak.

  • Még tart a székely zászló üldözése Háromszéken

    Öt polgármestert perelt be az elmúlt napokban Dumitru Marinescu, Kovászna megye prefektusa amiatt, hogy a felszólítása ellenére sem távolították el a város- és községházákról a székely zászlót. Máthé Árpád, Árkos polgármestere a maszol.ro-nak elmondta: áll elejébe a pernek.

  • Autómentes bicikliutakért tüntettek Sepsiszentgyörgyön

    A Sepsi Bike Egyesület szervezésében szerdán 32 kerékpáros gyült össze a nemrég felújított Olt utcába, fél sávon lezárták a forgalmat, így tiltakoztak az ellen, hogy az autósok a biciklisávra parkolnak.