Amirõl a ma szól

  • FIFA-ranglista: megőrizte helyét a román és a magyar válogatott

    A magyar labdarúgó-válogatott továbbra is a 33., a román pedig 34. helyen áll a nemzetközi szövetség (FIFA) legfrissebb, csütörtökön nyilvánosságra hozott világranglistáján, melyet változatlanul a világ- és Európa-bajnok Spanyolország vezet.

  • Roland Garros: S. Williams ellen védené meg címét Sarapova

    A francia nemzetközi teniszbajnokság (Roland Garros) női elődöntőjében a korábbi világelsők csatájában a címvédő orosz Marija Sarapova három szettben legyőzte a fehérorosz Viktorija Azarenkát. A tavalyi győztes ellenfele a 2002-ben itt már diadalmaskodó ranglistavezető amerikai Serena Williams lesz, aki egy játékot vesztett csak a 2012-es döntős Sara Errani ellen.

  • Péntek estig tart az esőriadó az ország 15 megyéjében

    Sárga esőriadó van érvényben Hargita, Kovászna és még 13 megyében péntek estig – írja az erdelyfm. Az Országos Meteorológiai Intézet jelzése szerint a Keleti-Kárpátok térségében, a moldvai megyékben, valamint Dobrudzsa és Munténia északi részén is heves esőzésre, gyakori villámlásra és erős szélre lehet számítani.

  • Bayern: már csak egy bajnokira van jegy, a többit elkapkodták

    A BL-győztes, német bajnok, német kupagyőztes Bayern München labdarúgócsapatának egy kivételével minden hazai bajnoki mérkőzésére elkelt az összes jegy a 2013–14-es szezonban.

  • Alkotmánymódosítás: legtöbb 318 fős lehet a képviselőház

    A nemzeti kisebbségek képviselőin kívül legfennebb 300 tagja lehet az alsóháznak – döntötte el csütörtökön a parlamenti alkotmánymódosító bizottság. Romániában 18 elismert nemzeti kisebbség van, így a képviselőház legtöbb 318 fős lehet a jelenlegi 409 helyett.

  • Orbán Viktor: a legrosszabbra is fel kell készülni

    "Bekövetkezett az, amit szerettünk volna elkerülni, de sajnos nem sikerült": a határszakaszon már a valaha mért legnagyobb vízállás feletti vízszintet mértek a folyón - mondta Orbán Viktor magyar kormányfő péntek reggeli győri sajtótájékoztatóján, utalva arra, hogy Nagybajcsnál megdöntötte az eddigi rekordot a Duna vízszintje.

  • Gyenge játékkal győzték le a magyarok Kuvait válogatottját

    A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a kuvaiti együttest a csütörtök este, Győrben rendezett barátságos mérkőzésen. A gól nélküli első félidőt követően a győztes találatot Vanczák Vilmos szerezte az 57. percben. A magyar együttes története során először találkozott Kuvaittal.

  • Buzizol Lajos? - Gyurcsány Ferenc üzent Kósa Lajosnak

    Gyurcsány Ferenc reagált Kósa Lajos szerdai, a budapesti "meleg helyzetet" érintő kétértelmű kijelentéseire. A Demokratikus Koalíció elnöke alávalónak nevezte a debreceni polgármestert.

  • Harmincegy év után civilizáltan válik a Putyin-házaspár

    Vlagyimir Putyin és felesége, Ljudmila Putyina csütörtökön jelentette be: különváltan élnek és vége a házasságuknak. Az orosz elnök feleségével csütörtök este a Kremlben az Esmeralda balettet nézték meg, és ezután adtak interjút a Rosszija 24 televíziónak.

  • Erőss Zsolt édesanyja összeomlott Kollár sajtótájékoztatóján

    A Hír24 beszámolója szerint Erőss Zsolt édesanyja könnyekben tört ki, és kritikával illette Kollár Lajost azon a csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón, melyen a Magyarok a világ nyolcezresein expedíció vezetője a Kancsendzöngán történtekről számolt be.

  • Árvíz: tömeges kitelepítések lehetnek Budapesten

    Szélsőséges esetben, a legpesszimistább számítások szerint 55 ezer embert költöztethet ki a katasztrófavédelem Budapest III. kerületében a hullámtérből, de ez csak akkor következne be, ha átszakadna a gát – jelentette ki Tarlós István főpolgármester csütörtökön az MTI-nek.

  • Önkéntesek tisztították a megrongált kolozsvári honvédemlékművet

    Horváth Anna alpolgármester felhívására mintegy félszázan vonultak csütörtök délután a kolozsvári Kismező utcai temetőbe, hogy megtisztítsák a nemzeti összetartozás napjára piros festékkel leöntött első világháborús honvédemlékművet.

  • Mission possible: magyar rendőr Romániában

    Június 14-ig várják a magyar jelentkezőket a romániai rendőrképző iskolák és a bukaresti rendőrakadémia. Ádám Gábor, az Etnokulturális Kisebbségek Forrásközpontjának programvezetője szerint a román rendvédelmi szerveknél mindössze 1 százalék a kisebbségi dolgozók aránya.

  • Ketten maradtak versenyben a CFR Marfă privatizációjában

    Ketten maradtak versenyben a román államvasút teherszállító részlegéért (CFR Marfă) kiírt privatizációs pályázaton, miután az amerikai Omnitrax érvénytelen ajánlatot nyújtott be a második körben.

  • Hunyad Megyei Magyar Napok: élőlánc az összetartozásért

    Viharos tapssal köszönte meg a dévai közönség a marosvásárhelyi Tiberius Quartet előadását, a IV. Hunyad Megyei Magyar Napok ötödik napján – tájékoztattak csütörtökön a szervezők. A Drăgan Muntean Művelődési Ház kistermében tartott koncerten feledhetetlen élményben részesültek a résztvevők.

  • Uniós biztosokkal tárgyaltak az RMDSZ képviselői és szenátorai

    Az RMDSZ képviselői és szenátorai Dacian Cioloș mezőgazdasági, Andor László szociális ügyekért felelős európai biztossal, valamint Johanes Hahn regionális politikáért felelős biztos kabinetjével tárgyaltak kihelyezett brüsszeli frakcióülésükön.

  • Árad a Duna: Kárpátaljáról, Erdélyből is érkeznek önkéntesek

    A Kárpátaljai Református Egyház is felajánlotta segítségét Magyarországnak a Református Szeretetszolgálaton keresztül: önkéntesekkel és adományokkal is segít a védekezésben.Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tancs is önkénteseket toboroz a magyarországi bajbajutottak megsegítésére.

  • „Tovább kell lépni Erőss Zsolték halálán”

    Tovább kell lépni, mert ez adja meg a tiszteletet az áldozatoknak - mondta Kollár Lajos, a Magyarok a világ nyolcezresein expedíció vezetője azon csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón, amelyen a Kancsendzöngán történtekről volt szó. A rendezvényen néma felállással emlékeztek Erőss Zsoltra és Kiss Péterre.