Amirõl a ma szól

  • Európai művészek fotószalonja nyílik Bukarestben

    A Balassi Intézet Bukaresti Magyar Kulturális Központja május 8-án, szerdán nyitja meg az V. EUROFOTOART fotószalont. Az eseményre az Európai Bizottság Romániai Kirendeltségén (Vasile Lascăr u. 31.) kerül sor 2013. május 8-án, szerdán 12 órától.

  • Emberre is támadnak a juhokat őrző kutyák

    Vadgazdálkodási és idegenforgalmi problémát jelentenek Hargita megyében a juhászok kutyatartási szokásai. Bár a törvények tiltják, a juhászok megengedettnél jóval több ebet tartanak a nyáj mellett. Ezek a állatok sokszor a turistákat is megtámadják.

  • Úgy tűnik, Brüsszel megkegyelmez a miccsnek

    Elfogadhatónak tartja a szódabikarbóna és az E500-as adalékanyag felhasználását a miccshús elkészítéséhez az Európai Bizottság fogyasztóvédelmi és egészségügyi biztosa. Erről Tonió Borg szóvivője, Frederic Vincent tájékoztatott pénteken.

  • Budapesten ülésezik a hét végén a Zsidó Világkongresszus

    A Zsidó Világkongresszus (WJC) a hét végén Budapesten tartja három napos tisztújító közgyűlését.

  • Mesejátékkal vendégszerepelnek az udvarhelyiek Csíkban

    A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház a Nemfélek János című mesejátékával vendégszerepel a Csíki Játékszínben. Az előadást a csíkszeredai színház gyerekbérleteseinek játssza, ugyanakkor a fennmaradó helyekre jegyet is lehet váltani.

  • A Coca-Cola lecseréli a logóját Európában

    A Coca-Cola a világmárkák közül először márkanevét fogyasztói nevére cseréli fel a boltokban kapható termékei csomagolásának egyik oldalán egész Európában – írja a hvg.hu.

  • Csányi Sándor továbbra is a leggazdagabb magyar

    Idén is Csányi Sándor lett a leggazdagabb magyar. A Napi Gazdaság top 100-as listáját 135 milliárd forinttal vezeti az OTP vezére, vagyona tavalyhoz képest nem változott.

  • Orbán: nem vagyunk antiszemiták

     Orbán Viktor elutasította a vádat, hogy Magyarország lenne az Európai Unió "legantiszemitább országa", zéró toleranciát hirdetett meg az antiszemitizmussal szemben, és elvetette az esetleges együttműködést a következő választások után a Jobbikkal a Jediót Ahronót című izraeli napilap pénteki számának adott interjújában.

  • Újra önkéntes magyar orvosok érkeznek Erdélybe

    2013. május 4-től 11-ig ismét Erdélyben vizsgálnak a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) önkéntes orvosai.

  • Egymást érik a radarozó rendőrök a romániai utakon

    Nem árt óvatosan taposni a gázpedálra ezekben a napokban: május hatodikáig, az ortodox húsvét másodnapjáig 1500 forgalmi rendőr háromszáz radarral felszerelve követi nyomon a sebességkorlátozások betartását közel négyszáz hazai országúton.

  • Most wanted: az első nő az FBI terroristalistáján

    Első ízben szerepel egy nő az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) terroristalistáján. A világ 25 legveszélyesebb terroristáját tartalmazó névsorra csütörtökön került fel Joanne Chesimard neve.

  • Isten pénze – utoljára az évadban

    Pénteken, május 3-án 19 órától bérletszünetebn ismét otthon, Csíkszeredában látható az Isten pénze. A produkció áprilisban Magyarországon vendgészerepelt az I. Budapesti Nemzetközi Operett-Musical Fesztiválon, ahol nagy sikert aratott. Az előadás ebben az évadban ma este látható utoljára.  

  • Bostoni robbantás: július 4-re tervezték a merényletet

    A Carnajev fivérek arra készültek, hogy az amerikai függetlenség napján, július 4-én követnek el terrortámadást - jelentette helyi idő szerint csütörtök este nyomozati forrásokra hivatkozva több jelentősebb amerikai televízió és hírügynökség.

  • Az ActiveWatch bírálja a rágalmazás és becsületsértés büntethetőségét

    A sajtószabadság elleni támadásként értékelte az ActiveWatch médiafigyelő ügynökség és a kormányzó Szociál-Liberális Szövetséghez (USL) közel álló sajtó egy része, hogy a taláros testület alkotmányellenesnek minősítette a rágalmazás és becsületsértés törlését a büntetőjogi kategóriák közül.

  • Visszaköltözött a Vatikánba XVI. Benedek

    Először fordult elő az egyház történetében, hogy egy volt és egy hivatalban lévő pápa egyszerre lakik a Vatikánban. XVI. Benedek ugyanis csütörtökön letelepedett az Egyházi Államban.

  • Dől a pénz vidékre az ipari parkokból

    Sok más vidéki településtől eltérően nem küszködnek anyagi gondokkal, nem szorulnak rá az állam által visszaosztott pénzekre, s az ezek elosztásáért felelős megyei önkormányzatok jóindulatára azok a községek, ahol ipari parkok működnek. Erdélyben több ilyen település is van.

  • Négy háromszéki kórházigazgató "lázadt fel" a kevés pénz miatt

    Négy háromszéki kórház vezetője tagadta meg az idei évi finanszírozásra vonatkozó keretszerződés aláírását. Értesülésünk szerint kedden, a szerződések aláírásának határidejeként kitűzött utolsó napon hosszas vita alakult ki a Kovászna megyei Egészségbiztosító Pénztár valamint a sepsiszentgyörgyi megyei sürgősségi kórház, a kovásznai szívkórház, a kézdivásárhelyi és baróti kórházak vezetői között, és végül nem tudtak megállapodni a pénzkeretekben, ezért a négy kórház vezetői megtagadták a szerződés aláírását.

  • Kenderesen helyezték örök nyugalomra Horthy Istvánnét

    A szerdán Budapesten tartott gyászünnepség után csütörtökön Kenderesen örök nyugalomra helyezték az Angliában elhunyt özvegy Horthy Istvánné gróf Edelsheim Gyulai Ilonát. A kenderesi Horthy-ligetben tartott gyászünnepségen Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke úgy fogalmazott, hogy Horthy Istvánné még a trianoni "országszabdalás" előtt született, és április 18-án, életének 96. évében rendkívül békésen hagyta el a földi világot.