Amirõl a ma szól

  • Agyonlőtte kétéves húgát egy ötéves kisfiú Kentuckyban

    Agyonlőtte kétéves húgát egy ötéves kisfiú Kentucky államban, miközben az édesanyjuk néhány percre felügyelet nélkül hagyta őket - jelentette a CNN hírtelevízió csütörtökön.

  • Magyar paprikával ízesíti termékeit a Chio

    Idén több mint 190 tonna magyar fűszerpaprikát vásárol fel a Chio termékeket gyártó Intersnack vállalatcsoport, mintegy 2 milliárd forint értékben - közölte az Intersnack Magyarország Kft. csütörtökön az MTI-vel.

  • Oknyomozó újságíró lett a varázslótanonc Harry Potterből

    A japán alvilág szennyesét a Tokió Vice című könyvben kiteregető Jake Adelstein újságírót alakítja egy új filmben Daniel Radcliffe, a Harry Potter szerepében világhírűvé vált brit színész.

  • Újra parlamenti frakciót alakítana a Lehet Más a Politika

    Az LMP újra akarja alakítani parlamenti frakcióját, ezt a szándékot csütörtökön be is jelentették Kövér László házelnöknek – ismertette a párt két társelnöke csütörtökön Budapesten. Schiffer András a sajtótájékoztatón egyúttal lemondásra szólította fel a Fidesz frakciójából kilépett Balogh Józsefet.

     

  • Kitessételték a Fideszből az élettársa orrát eltörő Balogh Józsefet

    Balogh József csütörtökön tájékoztatta a Fidesz frakcióvezetőjét, hogy azonnali hatállyal kilép a képviselőcsoportból - derül ki Rogán Antalnak az MTI-hez eljuttatott közleményéből. Balogh József az Index hírportállal közölte: országgyűlési képviselői mandátumát megtartja, független képviselőként politizál tovább.

     

  • Biztosan lesz német résztvevője a férfi kézi BL-döntőnek

    A Veszprémet a legjobb nyolc között búcsúztató, címvédő THW Kiel a szintén német HSV Hamburggal, míg a spanyol Barcelona a nyolcaddöntőben a Szegeddel szemben diadalmaskodott lengyel Kielcével találkozik a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjének elődöntőjében.

  • Szlovákiában is elektronikus autópálya matrica lesz 2015-től

    A Magyarországon már öt éve működő elektronikus autópályamatrica-rendszer bevezetésére készül Szlovákia 2015-től - közölte a szlovák nemzeti autópálya társaság (NDS) csütörtökön.

     

  • Szívroham vitte el az AIK Stockholm 32 éves horvát kapusát

    Holtan találták Ivan Turinát, az AIK Stockholm 32 éves kapusát. A horvát nemzetiségű hálóőrt álmában érte a halál, ágyában találtak rá holtan - minden bizonnyal szívroham végzett vele.

  • El: kialakul az amszterdami döntő párosítása

    Csütörtök este rendezik az elődöntő visszavágóit a labdarúgó Európa-ligában, azaz kialakul a május 15-i, amszterdami döntő párosítása.

  • Traian Băsescu a CNN-nek idegenvezet a konstancai kikötőben

    Május 23-26. között tűzi műsorra a CNN amerikai hírtelevízió a konstancai kikötőről készített riportfilmet, amelyben többek között Traian Băsescu román államfő is idegenvezetői szerepet vállalt.

  • Levédik a miccset, mert ha nem, betiltja az EU

    Nemzeti ételként levédetné a kormány az Európai Unióban a miccset (csórékolbászt), ellentétes esetben a népszerű román eledel június elsejétől az EU feketelistájára kerül. Csütörtökön már továbbítják is az Európai Bizottsághoz a Román Húsipari Szövetségnek ez irányú kérését.

  • TESZT: összeállt a végleges program

    A temesvári magyar, német és román színházak produkcióin kívül aradi, újvidéki, szabadkai, zentai, nyíregyházi, szegedi és belgrádi színházak is jelen lesznek május 24-31 között a TESZT-en, vagyis a Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozón.

  • Famaffia tartja rettegésben Székelyföldet?

    „Nem ismernek sem istent, sem embert, a nyakadat veszik a láncfűrésszel” címmel közölt terjedelmes írást kedden a Gândul a Székelyföldet rettegésben tartó állítólagos famaffiáról. A portál szerint az illegális erdőirtási statisztikákat Hargita és Kovászna megye vezeti.

  • Három vendégjáték érkezik májusban Marosvásárhelyre

    Kézdivásárhelyi, nagyváradi és nyíregyházi vendégjátékokat láthatnak májusban a marosvásárhelyi színházkedvelők. 

  • Idegenben is kiütötte a Bayern München a Barcelonát

    A labdarúgó Bajnokok Ligája történetében negyedszer fordul elő, hogy a döntő két résztvevője egy országból kerül ki: május 25-én a londoni Wembley Stadionban a Bayern München és Borussia Dortmund csap majd össze, miután a bajorok 7-0-s összesítéssel megsemmisítő vereséset mértek az FC Barcelonára.

  • A német szakszervezetek az euróövezeti megszorítások ellen tüntettek

    Élesen bírálták a német szakszervezetek a Merkel-kormány uniós politikáját szerdán a május elsejei nagygyűléseken, hangsúlyozva, hogy a megszorítások helyett a jóléti állam stabilizálására kell törekedni az euróövezeti válság kezelésében.

  • További három cinkosa volt a két bostoni merénylőnek?

    A bostoni rendőrség további három embert vett őrizetbe, akik félre akarták vezetni a hatóságokat a város maratoni versenyén elkövetett kettős robbantás egyik gyanúsítottjával kapcsolatban - jelentették be szerdán a helyi hatóságok.

  • Ivan Gasparovic szlovák államfő sem tud helyesen írni

    Schmitt Páléhoz hasonló, elemi hibát vétett Ivan Gasparovic szlovák államfő, amikor nemrégiben Nyitrán egy nemzetközi bonsai kiállításon beírt az indonéz pavilon emlékkönyvébe.

  • Katarból Kolozsvárra csábítja Bölöni Lászlót a CFR

    Nyártól már átveheti a kolozsvári CFR 1907 labdarúgócsapatának irányítását Bölöni László – értesült a Digisport. A hírt várhatóan a volt válogatott labdarúgó is megerősíti majd a következő napokban.

  • Visky András drámája London után a Thália Színházban

    A londoni bemutató után a budapesti Thália Színházban látható angol nyelven Visky András I Killed My Mother (Megöltem az anyámat) című drámája pénteken és szombaton.