Amirõl a ma szól

  • Meg akarták mérgezni Barack Obama elnököt

    Ricint tartalmazó levelet küldtek Barack Obama amerikai elnöknek - jelentette be szerdán a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI).
  • Áruházlánci ármustra: a Carrefour a legolcsóbb

    Van, aki a Realra esküszik, van, aki a Penny Marketre, s sokak szerint mindegy hol vásárolnak, az áruházláncok ugyanis kartellben dolgoznak, megközelítőleg azonos árakkal. Precíz és objektív módszertan alapján annak jártunk utána, hogy vannak-e lényegi különbségek az áruházláncok árai között.

     

  • Medián: Bajnai kormánya jobb Orbánénál

    Bajnai Gordon, az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetője a Medián adatai szerint a második legnépszerűbb politikus a köztársasági elnök mögött. A véleménykutató közleménye szerint a volt miniszterelnök kormánya három év távlatából nézve népszerűbb, mint Orbán Viktoré.

  • Borbély az ATV-ben: a törvény nem tiltja a székely zászlók használatát

    Az utóbbi hónapokban egyfajta hisztéria alakult ki a székely zászlókkal kapcsolatban Romániában, de azt tudni kell, hogy törvény nem tiltja sem a regionális sem pedig a helyi zászlók használatát – fogalmazott Borbély László az RMDSZ politikai alelnöke kedd este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. 

  • Csökkentette adósságát, veszteséges a köztelevízió

    Csökkentette mintegy 61 millió lejjel (csaknem 14 millió euró) adósságát a Román Televízió (TVR) és veszteséggel zárta a 2012-es évet.

  • Folytatódik a fák pusztítása Marosvásárhelyen

    Annak ellenére, hogy a környezetvédelmi felügyelőség bírságot szabott ki a városházára és felszólította a polgármestert, hogy több fát ne vágasson ki Marosvásárhely területén, kedd délután harminc fát áldoztak fel a Somostetőn, szerdán pedig a Kárpátok sétányon folytatták a már virágba borult fák koronáinak lemetszését.

  • Restitúció: az Alkotmánybírósághoz fordul a PDL

    Nem nyújt be bizalmatlansági indítványt a Demokrata Liberális Párt (PDL), ám megtámadja az Alkotmánybíróságon az államosított ingatlanok visszaszolgáltatását szabályozó törvényt – közölte szerdán Vasile Blaga pártelnök, miután Victor Ponta miniszterelnök a parlament előtt felelősséget vállalt a jogszabályért.

  • Külügyi delegációt vezetett Borbély László Budapestre

    Gazdasági, kulturális és kisebbségi témákról, valamint a magyarországi románok helyzetéről is tárgyalt Budapesten Borbély László, a román képviselőház külügyi bizottságának elnöke, az RMDSZ politikai alelnöke, akit magyarországi kollégája, Balla Mihály fogadott hivatalában.

  • Magyar zászlóval fogadták az olasz nagykövetet Bukarestben

    Tévedésből a magyar zászlóval fogadták a gazdasági minisztériumban az olasz nagykövetet és az általa vezetett küldöttséget. A hírt a Romania TV televízió közölte, amely fényképeket is közzétett a "kínos" esetről.

  • Egymást túllicitáló árkedvezmények a Gaudeamuson (fotógalériával)

    Kolozsvár Főterén felállított, hatalmas fehér sátorban nyílt meg a Gaudeamus könyvvásár, Románia legnagyobb könyves rendezvénye. Az erdélyi városban tizenharmadik alkalommal megszervezett vásáron magyar kiadók nem képviseltetik magukat – de román és angol nyelvű kötetek közül bőven válogathatnak az olvasás szerelmesei, sőt, zene CD-ket, társasjátékokat is lehet vásárolni, és fotókiállítás is megtekinthető, amelynek a főszereplője mi más lehetne, mint – a könyv.

  • EP: ellentétes vélemények a „magyar meghallgatásról"

    Szájer József, az Európai Parlament néppárti frakciójának elnökhelyettese, Elmar Brok, az EP külügyi bizottságának elnöke és Göncz Kinga MSZP-s EP-képviselő is értékelte az MTI-nek a szerda délelőtti vitán elhangzottakat. 

  • Nincs román céldátum az euró bevezetésére

    Románia az euróövezeti belépés céldátuma nélkül küldi Brüsszelbe a konvergenciaprogramot, amit a kormány már elfogadott - mondta szerdán Victor Ponta miniszterelnök.

  • Jól kezdett a felmérések szerint a Népi Mozgalom

    Ismeretségét illetően elképesztő eredményt ért el a nemrégiben létrehozott Népi Mozgalom alapítvány, amelyet a lakosság több mint fele máris ismer – ha hinni lehet az IRES felmérésének. Az 1229 tagú csoporton végzett közvélemény-kutatás március 9-én készült, hibavalószínűsége plusz-mínusz 2,9 százalék.

  • Restitúció: Ponta bocsánatot kért az egyházaktól

    Bocsánatot kért szerdán Victor Ponta miniszterelnök a kormány nevében azoktól az egyházaktól és magánemberektől, amelyeknek és akiknek az ingatlanait hét évtizeddel ezelőtt a kommunista hatalom államosította. A miniszterelnök a parlament két házának együttes ülésén vállalt felelősséget kormánya nevében a restitúciós törvényért.

  • A magyar alkotmányos helyzetről vitázott az Európai Parlament

    Lényegében az eddig ismert álláspontokat ismételték meg a felszólalók a magyarországi alkotmányos helyzetről tartott vitában szerdán délelőtt az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén.

  • Ezrek vesznek részt Margaret Thatcher temetésén

    Komoly biztonsági intézkedésekkel és katonai tiszteletadás mellett temetik el szerdán a Vasladyt. Az Egyesült Királyság volt miniszterelnöke április 8-án, 87 évesen halt meg. Margaret Thatcher koporsóját a londoni parlament westminsteri kápolnájából rendőri felvezetéssel gépkocsin szállították a forgalom elől lezárt belvároson keresztül a St Clement Danes templomba, a brit királyi légierő központi londoni templomába.

  • Gergely Balázs meglepetéseket ígér az EMNP kongresszusára

    Lesznek meglepetések az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) szombaton tartandó második tisztújító országos küldöttgyűlésén - jelentette ki szerdai kolozsvári sajtótájékoztatóján Gergely Balázs, a párt alelnöke. Elmondta, péntekig lehet jelölni az elnöki és alelnöki tisztségekre, ezért nem kívánt részleteket közölni a már benyújtott jelölésekről.

  • A Kolozsvári CFR gólnélküli döntetlent játszott az Astrával

    Eugen Trică irányítása alatt sem tudott mérkőzést nyerni a Kolozsvári CFR 1907: a bajnokcsapat Román Kupa elődöntőjében hazai közönség előtt játszott gólnélküli döntetlent az Astra Giurgiu ellen.