Amirõl a ma szól

  • Ferdítve cáfolja a maszol.ro-t Joseph Daul

    A maszol.ro felelős szerkesztőjének címzett levélben reagált kedden Joseph Daul, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciójának elnöke a Fidesz néppárti jövőjét firtató írásainkra. A politikus cáfolja a magyar kormánypárt esetleges kizárásáról szóló információinkat, ám állásfoglalásában több helyen ferdít, illetve elhallgat tényeket.

  • Családi tragédiát okozott a bostoni merénylet

    Családi tragédiát okozott a bostoni kettős bombamerénylet: az egyik áldozatnak, egy nyolcéves kisfiúnak az édesanyja és húga is súlyosan megsebesült - közölték kedden amerikai médiaforrások.

  • Nagyszülő-pótlékot vezetne be a Konzervatív Párt

    Egy törvénytervezet értelmében béreznék azokat a nagyszülőket, akik unokáikra vigyáznak. A Konzervatív Párt kedden jelentette be törvényjavaslatát, amelynek értelmében havi járulékban részesülnének azok a családok, ahol a szülők visszamennek dolgozni a 2 éves gyermeknevelési szabadság lejárta előtt, és a kisgyereket a továbbiakban a nagyszülők gondozzák.

  • 7,8 erősségű földrengés rázta meg Iránt

    Legalább negyven ember életét vesztette azután, hogy egy 7,8-es erősségű földrengés rázta meg az iráni-pakisztáni határt romániai idő szerint 13:44 perckor. A rengés epicentruma iráni területen volt, a pakisztáni Khash városától 86 kilométerre.

  • Harminc százalékra csökkenhet a referendumok érvényességi küszöbe

    A kormány támogatja azt a törvénykezdeményezést, amely a jelenlegi ötvenről harminc százalékra csökkentené a népszavazások érvényességi küszöbét - jelentette be kedden Victor Ponta miniszterelnök.

  • Kevés az antiviperin szérum a sürgősségi kórházaknál

    Arad megye kórházaiból teljességgel hiányzik az antiviperin szérum, erről a közegészségügyi hatóság illetékesei értesítették kedden az Egészségügyi Minisztériumot. A mérgező kígyómarást hatástalanító szérumnak jelen kellene lennie valamennyi sürgősségi ellátó központban.

  • Április 15.: a véres katasztrófák napja a világon?

    A hétfő délutáni bostoni tragédia nem az egyetlen, világot megrázó véres szerencsétlenség, amely április 15-én következett be. Ugyanezen a napon halt meg Abraham Lincoln az ellene elkövetett merényletben, ezen a napon került hullámsírba a Titanic, korának legnagyobb utasszállító hajója, és szintén április 15-én élte át legszörnyűbb tragédiáját az angol labdarúgás.

  • Szent György napok, a találkozások ünnepe

    Szombaton rajtol a huszonkettedik Szent György napok, amelyet a „találkozások ünnepeként” hirdetnek a szervezők.

  • Nem csitult a fakivágás Marosvásárhelyen

    A marosvásárhelyi polgármesteri hivatal figyelmen kívül hagyta mind a tanácsosok, mind a lakosság észrevételeit és a napokban további fák kivágását rendelik el.

  • Meghátrál az Európai Bizottság előtt a Fidesz

    Elkerülné a Fidesz azt a forgatókönyvet, amelyet Viviane Reding, az Európai Bizottság alelnökének munkatársa az Új Magyar Szó dubrovniki tudosítóján keresztül „üzent meg” a magyar kormánypártnak, ugyanis a budapesti közigazgatási és igazságügyi tárca hétfőn több olyan törvény módosítását kezdeményezte, amelyet José Manuel Barroso EB-elnök is kifogásolt múlt pénteken Orbán Viktor magyar kormányfőnek címzett levelében.

  • Korábban kapják meg áprilisi fizetésüket a közalkalmazottak

    Megtörténhet, hogy a közalkalmazottak hamarabb kapják meg az áprilisi bérüket. A kormány keddi ülésén dönt arról, hogy a közalkalmazásban dolgozók csaknem két héttel hamarabb kaphassák kézhez bérüket, azaz még az ortodox húsvét előtt.

  • Victor Ponta kedden egyeztet az RMDSZ frakcióival

    Victor Ponta miniszterelnök kedden délután felkeresi az RMDSZ frakcióit, hogy még mielőtt felelősséget vállalna a parlament előtt a kormány a restitúciós törvényért, meghallgassa a szövetség politikusainak javaslatait a jogszabály módosításáról.

  • Műemlékvédelmi Világnap a bonchidai Bánffy-kastélyban

    Az épített örökség védelmére szakosodott Transylvania Trust Alapítvány idén is csatlakozik az ICOMOS (Műemlékek és Helyszínek Nemzetközi Bizottsága) és az UNESCO által 1893-ban életre hívott nemzetközi Műemlékvédelmi Világnap rendezvényeihez. 

  • A háromszéki faberuházás leállítását kérik a civil szervezetek

    Nyílt levélben kéri több háromszéki civil szervezet a Kovászna megyei politikusokat és döntéshozókat, hogy állítsák meg a Sepsiszentgyörgy mellé letelepedni készülő Holzindustrie Schweighofer osztrák fafeldolgozó vállalat beruházását. A levél aláírói kétségbe vonják, hogy a befektető fenntartható fejlődést biztosít és prosperitást hoz a térségbe.

  • Kolozsváron lehet találkozni a Drognapló írójával

    Kubiszyn Viktor saját élményei alapján írta meg Drognaplóját, amelyet szerdán este 8-tól Kolozsváron is bemutatnak a Bulgakov Irodalmi Kávéházban. A könyvről és az azt ihlető személyes történetről Selyem Zsuzsa és Kiss Ernő Csongor faggatja a szerzőt. „Vigyázat! Az est egyes részei a nyugalom megzavarására alkalmasak!” – ezzel kecsegtetik  a potenciális résztvevőket az esemény plakátján.

  • FOTÓGALÉRIA: a bostoni robbantás képekben

    Durva, leginkább a katonai összecsapásoknál előforduló sérülésekkel szállítottak kórházba számos áldozatot a bostoni maratonon történt robbantás után. A CNN híradása szerint a repeszek miatt legalább tíz estben kellett amputációt végezni az orvosoknak.

  • Fotótábor kezdődik Korond községben

    A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és Korond Község polgármesteri hivatalának közös együttműködéseként kerül megszervezésre a XXVII. Orbán Balázs szemével elnevezésű dokumentációs fotótábor, melynek Udvarhelyszék legnépesebb, legismertebb községközpontja, a fazekasmestereiről és termékeiről világszerte ismert Korond ad otthont 2013. április 19–26 között.