Amirõl a ma szól

  • Homofób kijelentéseket tett Puiu Hașotti liberális szenátor

    Puiu Hașotti liberális szenátor megbírságolását kérte hétfőn az Országos Diszkriminációellenes Tanácstól (CNCD) a politikus homofób kijelentései miatt a melegek jogait védő Accept szervezet.

  • Jól sikerült Margaret Thatcher temetési „főpróbája"

    Megtartották hétfő hajnalban Margaret Thatcher néhai brit miniszterelnök szerdai temetési szertartásának "főpróbáját". A próbát a ceremóniára kijelölt katonai egységek részvételével rendezték a temetési menet teljes útvonalán.

  • Cicciolina Róma főpolgármestere akar lenni

    Jelöltként indul a május 26-27-i római főpolgármester-választáson Staller Ilona egykori pornósztár, aki huszonhat évvel ezelőtt a római parlament képviselője is volt. Szabad prostitúciót, a könnyűdrogoknak a gyógyításban való szabad használatát, az élettársi kapcsolatok rendezését és a túlzsúfoltság miatt kritikus olasz börtönhelyzet megoldását ígérte, ha megválasztják az olasz főváros főpolgármesterének.

  • Az ellenzék nyerte az első horvátországi EP-választást

    Az ellenzékben lévő jobboldali Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) vezette pártszövetség szerezte meg a legtöbb képviselői helyet Horvátországban a vasárnap tartott, első európai parlamenti választáson, amely rendkívül alacsony részvétel mellett zajlott.

  • Élethű dinókkal népesítik be a szentgyörgyi őslényparkot

    Őslényparkot létesít Sepsiszentgyörgyön egy művész. A 35 éves Tóth Attila 2009 óta készít üvegrostból miniatűr és élő nagyságú dinoszaurusz maketteket, tervei szerint ezeket állítaná ki egy 40 áras őslényparkban, ahová mindenkinek ingyenes lesz a belépés. A két hét múlva kezdődő Szent György napokon már kiállít négy nagyméretű dinoszauruszt, mondta Tóth Attila, aki grafikusként dolgozott egy sepsiszentgyörgyi játékgyárban, majd egy külföldi cégnek készített illusztrációkat és rajzfilm figurákat.

  • Május 25-ig lehet felajánlani a jövedelemadó két százalékát

    Május 25-ig felajánlható a jövedelemadó két százaléka bármely romániai székhelyű nonprofit szervezet javára.

  • Irodalmi stand-up és Tűzbeszéd A Holnap után fesztiválon

    Csütörtökön, április 18-án kezdődik Nagyváradon A Holnap után című fesztivál, amely a „Pece-parti Párizshoz” valamilyen módon kapcsolódó művészekre hívja fel a figyelmet. A szervező Szigligeti Színház hagyományteremtő céllal indítja útjára a rendezvénysorozatot, olyan irodalmi, színházi, zenei, képzőművészeti személyiségek bemutatásával, akik Nagyváradon születtek vagy munkásságuk ehhez a városhoz köti őket.

     

     

  • Liga 1: botrányos vége lett a bukaresti derbinek

    Eseménydúsnak bizonyult a Liga 1 huszonhatodik fordulója, a tabellát toronymagasan vezető Steaua városi derbije a Rapid stadionjában botrányos véget ért, a Dinamo otthon botlott a Kolozsvári U ellen, a bajnok CFR 1907 pedig edzőt cserélt a hazai pályán elszenvedett vereséget követően.

  • Bănicioiu válaszolt Markó Attila nyílt levelére

    Nicolae Bănicioiu ifjúsági- és sportminiszter szerint csak elszigetelt esetek a sporteseményeken történő magyarellenes megnyilvánulások, de meg kell vizsgálni ezeket. Az elmúlt hetek történéseire Markó Attila RMDSZ-es képviselő hívta fel a miniszter figyelmét.

  • Törvénytervezet a meggondolatlan fakivágások ellen

    Hamarosan törvénytervezetet terjeszt elő a parlamentben Borbély László, volt környezetvédelmi miniszter, amelyben szabályozná, hogy a polgármesterek önhatalmúlag semmiképp ne dönthessenek a fakivágásokról.

  • Az RMDSZ kedden dönt a bizalmatlansági indítványról

    Kedden dönti el az RMDSZ, hogy társul-e a körvonalazódó bizalmatlansági indítványhoz, amelyet a restitúciós törvény miatt nyújtana be a kormány ellen az ellenzék – közölte Borbély László politikai alelnök vasárnap délután.

  • Árvízvédelemre adnak pénzt Romániának

    Az Európai Bizottság jóváhagyott egy 54 millió eurós finanszírozást a kohéziós alap keretében egy olyan projektre, amely az árvizek megelőzésére, illetve azok következményeinek a felszámolására koncentrál Romániában –írja a Mediafax.

  • Delahoya fesztivál: alakul a program

    Az ország legrégebbi elektronikus zenei fesztiválja, a 17. kiadásánál járó kolozsvári Delahoya bebiztosította magát, ami a minőségi trance, techno, house és underground elektronikus zenei irányzatokat illeti. Június 14-15-én ugyanis olyan produkciók lépnek fel a Gorbó völgyében szervezett fesztiválon, mint a COSMIC GATE, a STEREO MCS VS BAM (Jungle Brothers) - DJ set, a Tiefschwarz (Ali DJ set) / Souvenir/ Berlin, illetve az egyik legjobb román elektronikus zenei csapat, a Şuie Paparude.

  • Alonso nyerte a kínai Forma-1-es Nagydíjat

    A kétszeres világbajnok Fernando Alonso nyerte az idei Forma-1-es szezon harmadik futamát, a vasárnapi Kínai Nagydíjat.

  • Tizennégyen meghaltak egy kínai szállodatűzben

    Legkevesebb 14 halottja és 47 sérültje van annak a szállodatűznek, amely a közép-kínai Hupej tartományban pusztított - jelentette a kínai online média hétfőn.

  • Nagyapja és apja mauzóleumába látogatott Kim Dzsong Un

    Nagyapja és apja nyughelyére, a phenjani Kumszuszan emlékpalotába látogatott hétfőn Kim Dzsong Un észak-koreai vezető az ország legnagyobb nemzeti ünnepe, az országalapító Kim Ir Szen születésének évfordulója alkalmából - jelentette a KNCA észak-koreai állami hírügynökség.

  • Chávez kijelölt utódja, Nicolás Maduro nyert Venezuelában

    Feszült helyzet alakult ki Venezuelában a vasárnapi előrehozott választások után. Több helyen rendbontások voltak, leállt az internet, az eredményekre váró politikusok pedig súlyos vádakkal illették egymást. A választást végül Nicolás Maduro Hugó Chávez kijelölt utódja nyerte.