Amirõl a ma szól

  • Székely házak építését szorgalmazza a Hargita Megyei Tanács

    Megspórolhatják a tervezési költségeket azok a Hargita megyei polgárok, akik a székelyföldi hagyományos építkezés jegyeit viselő "modern székely házat" építenek - derült ki Az épített örökség fenntarthatósága Hargita megyében című Csíkszeredában pénteken tartott konferencián.
  • Oscar-gála: Affleck Argója vitte el az „aranyat"

    Az Argo-akció nyerte a legjobb filmnek járó díjat a hétfő hajnalban megrendezett 85. Oscar-gálán. A legjobb rendezőnek Ang Leét választották, Daniel Day-Lewis rekordot állított fel: ő az első színész, aki háromszor is a legjobb főszereplők között diadalmaskodott, ezúttal a Lincoln révén.
  • Debrecen nem kér a Jobbik székely zászlójából

    A Jobbik debreceni frakcióvezetője vasárnap este a párt egyik rendezvénye után kitűzte a városházára a székely zászlót, amelyet nem sokkal később a jegyző eltávolíttatott.
  • Döntetlennel zárult a Derby della Madonnina

    Az olasz labdarúgó-élvonal, a Serie A 26. fordulójának szuperrangadóján a két milánói gigász, az Internazionale és az AC Milan csapott össze. Jobban kezdett a Milan, amely Stephan El Shaarawy révén a 21. percben előnyhöz jutott, majd több helyzetet is kihagyott, az Inter pedig egyenlíteni tudott a fordulást követően, a csereember Ezequiel Schelotto révén.
  • Bemutatkozott Kolozsváron az Erdélyi Művészeti Központ

    Bemutatkozó tárlatnyitót tartott Kolozsváron a Székely Nemzeti Múzeumhoz tartozó, ősszel alakult Erdélyi Művészeti Központ, amely feladatának a második világháború után született reprezentatív művek feltérképezését, összegyűjtését és minél tágabb közönséggel való megismertetését tűzte ki.
  • EMNP: az RMDSZ megtagadta a székely zászlót

    Az RMDSZ megtagadta a székely zászlót - jelentette ki Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöke az MTI-hez vasárnap eljuttatott állásfoglalásában.
  • Borbély: az EP-választások a következő nagy kihívás

    Az RMDSZ 1990 óta az egyenlő közelségtartás elvét vallja, ezért nem lobbyzik és nem kampányol egy magyarországi magyar pártnak sem - mondta Borbély László az RMDSZ politikai alelnöke a közelgő Magyarországi választásokkal kapcsolatban vasárnap, a Szövetségi Képviselők Tanácsának ülését követő nyilatkozatában.
  • Fél tonna használt olajat adtak le a csíkszeredaiak

    290 csíkszeredai család adott le szombaton újrahasznosítható hulladékot a Zöld Székelyföld Egyesület által szervezett, tizenötödik Nagy Olaj- és Hulladékgyűjtő program keretében elhelyezett sátrainál. 
  • Vasárnap éjjel adják át a 2013-as Oscar-díjakat

    Az idén szorosnak, de meglepetésmentesnek tűnik az Oscar-díjakért zajló verseny - írja a Filmtett.ro. A rangos erdélyi filmmagazin közzétette tippjeit a jubileuminak számító, 85. alkalommal megrendezett gála nyerteseire.
  • Kiosztották az Arany Málna-díjakat: tarolt az Alkonyat

    Idén is kiosztották a legrosszabb filmeknek és alakításoknak járó díjakat, ám ezúttal egy kis változás történt: nem április elsején, bolondok napját, hanem az Oscar-díj előtti estét választották a szervezők. A legeslegrosszabb a tinivámpír Alkonyat.
  • Egy tonna húst dobtak a Tarnicába, a tettest keresik

    Mintegy tonnányi eldobott fagyasztott húst találtak a Kolozsvár melletti Tarnica víztározó tóban szombaton késő este – írta a citynews.ro. 
  • Márciusban lesz a PDL-kongresszus, ötezer küldöttet várnak

    Március 23-án szervezik meg a PDL kongresszusát – jelentette be pénteken a Demokrata Liberális Párt vezetősége. 
  • Csoportelső lett az Atléticót legyőző Veszprém

    Csoportelsőként jutott a nyolcaddöntőbe az MKB Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, miután az utolsó forduló szombati játéknapján könnyedén nyert 26-19-re a sztárjait otthon hagyó spanyol Atlético Madrid ellen.
  • Minden esélyét elszalasztotta a csíki hokicsapat pénteken

    Az alapszakasz legfontosabb mérkőzésére készült a HSC Csíkszereda a Brassói Corona ellen, ám a csíki fiúk hazai környezetben kapituláltak.
  • Újraválasztották Crin Antonescut a liberális párt elnökévé

    Második pártelnöki mandátumára kapott megbízatást Crin Antonescu a liberális párt élére szombaton.
  • Itthon tartaná az olimpikonokat a tanügyminisztérium

    Kecsegtetőbb tanulmányi lehetőségekkel csábítaná itthonmaradásra a tantárgyolimpiák győzteseit az oktatási minisztérium.
  • Elveszítheti jogosítványát az söfőr, aki nem fizeti ki a bírságot

    Felfüggesztik a jogosítványát azoknak a gépkocsivezetőknek, akik közúti kihágás miatt kapott bírságukat nem fizetik be 90 napon – javasolja a pénteken közvitára bocsátott sürgősségi kormányrendelet-tervezetében a belügyminisztérium.
  • Klaus Johannis és a magyarok: nem oszt, nem szoroz

    Nincs különösebb jelentősége a kormány kisebbségvédelmi politikája szempontjából annak, ha Klaus Johannis, a Német Demokrata Fórum elnöke vezető tisztséget kap a Nemzeti Liberális Pártban (PNL) – vélekednek a maszol.ro által megkeresett RMDSZ-es politikusok.
  • Búzás Dorottya: ezüstérmet ért a tökéletes lövés

    A csíkszeredai Búzás Dorottya „szállította" Románia harmadik érmét a Brassóban és környékén megrendezett ifjúsági téli olimpián. A 16 éves biatlonista a maszol.ro-nak adott interjúban szivet melengettető nyíltsággal mesélt mindarról a munkáról, ami az ezüst érem mögött van.
  • 570 lámpás Mátyás születésnapján - fotóriport

    Több ezer ember gyűlt össze Kolozsvár főterén péntek este, hogy égbe eresztett lámpásokkal tisztelegjen Hunyadi Mátyás emlékének, a király születésnapjának 570. , koronázásának 555. évfordulója alkalmából. A kiosztott 570 lámpás percekig beragyogta az eget a város fölött.