Amirõl a ma szól

  • Két hazai meccsre kitiltották az U-sokat a Kolozsvár Arénából

    Negyvenezer lejes büntetést és két zártkapus mérkőzést rótt a Hivatásos Labdarúgó-liga (LPF) fegyelmi bizottsága a Kolozsvári U-ra, mivel Bukaresti Steaua elleni hétfői mérkőzésen a szurkolók fáklyákat dobtak a játékfelületre és egy fanatikus berohant a pályára.
  • Törli a "néger" kategóriát az amerikai népszámlálási iroda

    Törli szóhasználatából a "néger" (negro) kifejezést az Egyesült Államok Népszámlálási Irodája, amikor felméréseiben az amerikai feketéket fogja kategorizálni - közölte kedden a The Washington Times.
  • Tüntetnek a Mechel elbocsátott dolgozói Aranyosgyéresen

    Száznál többen tüntettek az aranyosgyéresi Mechel vállalat kapujában szerda reggel az RTV szerint, a volt munkások három havi bérüket kérik, amit végkielégítésképp a törvény biztosít számukra elbocsátás esetén. A spontán gyülekezet „Hazugok!" és „Kérjük a bérünket!" kiáltásokkal vonult fel az üzem előtt, mivel, mint mondják, lejárt az a 45 nap, ami a szerződésük felbontása után a vállalat rendelkezésére állt, hogy törlessze a dolgozók felé a bérelmaradásokat.
  • Kiütötte a Real a Király-kupából a Barcelonát

    A Spanyol Király-Kupa elődöntőjének visszavágóján a hazai döntetlen után a Real Madrid ősi riválisa, a Barcelona otthonában 3–1-re győzni tudott, ezzel bejutott a sorozat fináléjába.
  • Kettős beszéddel vádolja Pontáékat az államfő

    Kettős beszéddel vádolta kedden este az államfő a Szociál-Liberális Szövetség (USL) vezetőit, Crin Antonescut és Victor Pontát Románia schengeni csatlakozásának ügyében.
  • Negyvennégy gyakornokot vár Hargita Megye Tanácsa

    A padhordástól az ország új régiós felosztásának a háttérelemzéséig minden típusú munkára szükség van Hargita Megye Tanácsánál – mondta az intézmény vezetője, Borboly Csaba a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetemen kedden tartott előadásában. A megyei tanácsnál és alintézményeinél 44 gyakornokot tudnak fogadni idén.
  • Băsescu-Blaga-Udrea: szakadni fog a PDL a kongresszuson?

    Néhány évvel ezelőtt Traian Băsescu, Elena Udrea és Vasile Blaga között nem volt különösebb nézeteltérés a Demokrata Liberális Párton belül. Mára már azonban a közöttük feszülő ellentétek a legnagyobb ellenzéki erő szakadásához vezethetnek. A PDL márciusban tart tisztújító kongresszust.
  • Ráduly Róbert sms-ben válaszolt Duşának

    „Úgy látszik, egyesek megzavarodnak, amint miniszteri szék kerül alájuk” – ezt az sms-t küldte Ráduly Róbert Kálmán Mircea Duşának, miután a védelmi miniszter azzal vádolta Csíkszereda polgármesterét, hogy nyilatkozatai a hitleri Németországot idézik – tudta meg a maszol.ro.
  • „Abszurd lenne kötelezővé tenni a magyar nyelvet"

    Abszurd lenne, ha köteleznék a román állampolgárokat arra, hogy megtanuljanak egy olyan nyelvet, amely nem hivatalos nyelve a román államnak - jelentette ki kedden Crin Antonescu, a szenátus elnöke annak kapcsán, hogy Csíkszereda polgármestere szerint Székelyföldön a románoknak is ismerniük kellene kötelező módon a magyart.
  • Borbély László: az RMDSZ a párbeszéd útját választotta

    A Romániai Magyar Demokrata Szövetség a többségi nemzettel való intézményes párbeszéd és nem a konfrontáció útját választotta, és ezt méltányolnia kell a román kormánynak - hangsúlyozta Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke kedden a Bukarestben akkreditált külföldi tudósítóknak tartott sajtótájékoztatón.
  • Borboly: a cirkuszból mindenkinek elege van már

    „A cirkuszból mindenkinek elege van" – jelentette ki a maszol.ro-nak Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Csík-területi RMDSZ-elnök arra a kérésünkre, hogy kommentálja a székely zászló hétfői ünnepélyes felvonását Csíkszereda központjában, illetve foglaljon állást Ráduly Róbert RMDSZ-es polgármester beszédével kapcsolatban.
  • Egy legenda visszatér: Ronnie O'Sullivan megvédi címét

    Ronnie O'Sullivan kedden bejelentette visszatérését, így ott lesz áprilisban a sheffieldi sznúker-világbajnokságon, ahol megpróbálja megvédeni a címét.
  • Egész napos magyar rádióadás márciustól Marosvásárhelyen

    Március 2-án, szombaton reggel indul az 55-ik születésnapját ünneplő Marosvásárhelyi Rádió egész napos magyar nyelvű adása. A rádió magyar szerkesztősége egyelőre ugyanannyi személyzettel, ugyanannyi pénzből igyekszik minőségi munkát végezni, hiszen nem kaptak „se pénzt, se paripát. 
  • Szent György napok: várják a kézműveseket

    Több mint 20 kézműves szakma mintegy 150 képviselőjét várják az idei Szent György napokra. A népművészeti és kézműves vásár évek óta a városnapok egyik legszínesebb és leginkább értékadó része. Ugyanakkor a Háromszéki Népművészeti és Kézműves-egyesület felügyelete alatt zajló, bukovinai, kalotaszegi, széki, székely kézművesek vására a Szent György napok egyik leglátogatottabb helyszíne is.
  • A Veszprém a Leónnal, a Szeged a Kielcével nyolcaddöntőzik

    Az Európai Kézilabda-szövetség Bécsben elkészítette a férfi Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének sorsolását, amelyen két magyar csapat volt érdekelt. Az MKB Veszprém és a Pick Szeged végül elkerülte egymást, előbbi a spanyol Ademar Leónnal, utóbbi a lengyel Kielcével találkozik.
  • Visszakapják egyházi státusukat a magyarországi kisegyházak

    Az Alkotmánybíróság (Ab) kedden megsemmisítette az egyházi törvény több rendelkezését, köztük azokat, amelyek az egyházak parlament általi elismerésének eljárására vonatkoznak. A testület alkotmányos követelményként állapította meg, hogy az államnak a vallási csoportok önálló működését lehetővé tevő sajátos egyházi jogállás megszerzését a vallásszabadsághoz való joghoz igazodó, tárgyilagos és ésszerű feltételek alapján, tisztességes eljárásban, jogorvoslati lehetőség mellett kell biztosítania.
  • Hogy szerettek ők? – irodalmi szerelmeskönyvet mutatnak be Erdélyben

    Nyáry Krisztián Így szerettek ők című magyar irodalmi szerelmeskönyvét mutatják be a Partiumban és Erdélyben.
  • A „gyilkos" Cadú fejét követeli a bukaresti sportsajtó

    Ötezer euróért teszi vissza egy szófiai fogorvos Zsivko Milanovnak azt az öt fogat, amelyet Ricardo Cadú, a Kolozsvári CFR 1907 csapatkapitánya vert ki hétfőn este, amikor a FC Vaslui elleni mérkőzés 40. percében gyilkos ösztönnel térddel támadt a bolgár labdarúgó fejére.
  • Dușa: Hitler korát idézi Ráduly Róbert kijelentése

    Mircea Dusa román védelmi miniszter szerint Hitler korát idézi Ráduly Róbert csíkszeredai polgármesternek a magyar nyelvhasználattal kapcsolatos hétfői kijelentése.
  • Bűnösnek vallotta magát két, nemi erőszakkal vádolt amerikai katona

    Bűnösnek vallotta magát kedden az a két amerikai katona, akiket egy huszonéves okinavai nő tavaly októberi megerőszakolásával és bántalmazásával vádolnak.