Amirõl a ma szól

  • Mit mondott Orbán Viktornak Traian Băsescu?

    Felelőtlenség a magyar-román vitát nacionalista hangulatkeltésre használni - Traian Băsescu államfő vasárnap esti tájékoztatása szerint erre a következtetésre jutottak Orbán Viktor miniszterelnökkel Brüsszelben az EU-csúcson, amikor szóba került közöttük a székelyzászló-ügy.
  • Lóhúsbotrány: a román szakemberek elutasítják a vádakat

    Több román élelmiszeripari szakember elutasította azt a vádat, hogy román vágóhidak marhahúsként exportáltak volna lóhúst.
  • MSZP: inkább a Fidesz kérjen bocsánatot

    Az MSZP szerint nem Mesterházy Attilának kell bocsánatot kérnie, hanem a Fidesznek és Orbán Viktornak, "a nemzetet megosztó és a magyar embereket elszegényítő intézkedései miatt" - reagált Török Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője a Kovács Péter fideszes képviselő vasárnapi sajtótájékoztatóján elhangzottakra.
  • Székely zászlót védő írások a román sajtóban

    Több román publicista közölt a héten a kisebbségi jelképhasználat jogát elismerő, a nacionalista hangulatkeltést elítélő írást a székelyzászló-ügy kapcsán.
  • Ajándékot adott és kapott a tízéves Agnus Rádió

    Hitünkért, közösségünkért és kultúránkért – ezt a három irányelvet követi a kolozsvári székhelyű Agnus Rádió immár tíz éve. Az Erdélyi Református Egyházkerület rádióadója szombat este, gálaműsorral, tortával és tíz gyertyával ünnepelte jubileumát.
  • Hulladékgyűjtő verseny: „Most legyél válogatós!”

    Tizenhét romániai nagyváros és a főváros két kerületével együtt Kolozsvár önkormányzata is részt vesz abban az országos szelektív hulladékgyűjtő versenyben, amelyet az Eco-Rom Ambalaje Rt. indított tavaly ősszel.
  • Afrika-kupa: ismét Mali a bronzérmes

    Az Afrikai Nemezetek Kupája harmadik helyéért vívott mérkőzésén Mali 3–1-re legyőzte Ghánát. A mérkőzés krónikájához tartozik még, hogy Wakaso Mubarak révén az 58. percben Ghána tizenegyest hibázott.
  • Szanyi "románozása" miatt magyarázkodott Mesterházy

    Helytelennek nevezte Szanyi Tibor románozós kijelentését Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, aki pontosabb fogalmazásra szólította fel hétvégén az országgyűlési képviselőt.
  • Téglával dobálóztak Temerinben a szerb magyargyűlölők

    Újabb, magyarokat érintő incidens történt Temerinben: szombatra virradóra „utcai szóváltást követően szerb fiatalokból álló csoport üldözőbe vett három kiskorú magyar fiatalt.
  • Egy kisfiú volt Nemo első áldozata Amerikában

    Megfulladt az autó belsejébe visszaáramló kipufogógáz miatt egy 11 éves fiú Bostonban. A gyerek az apjával épp a Nemo nevű vihar során rekordmennyiségű hó fogságába került autójukat akarta kiásni, de fázott, így beült a kocsiba, és beindította a motort, hogy kicsit átmelegedjen.
  • Férfi kézi BL: tízzel verte Veszprém a Konstancát

    Az MKB Veszprém 31-21-re nyert szombaton a vendég HCM Konstanca ellen, ezzel nyolc fordulót követően is százszázalékos a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A találkozó előtt az aréna előtti szobornál a szurkolók gyertyákat gyújtottak a négy éve meggyilkolt Marian Cozma emlékére.
  • Bajnai Gordon: létre kell hozni a remény koalícióját!

    Az Együtt 2014 választói mozgalom társalapítói szombaton megerősítették, hogy hamarosan pártot alapítanak. Bajnai Gordon volt miniszterelnök azt mondta: az Orbán-kormány a reménytelenség kormánya, amellyel szemben létre kell hozni „a remény koalícióját".
  • Mégsem telepítenek amerikai rakétákat Deveselura?

    Hiányosságokat említ az amerikai védelmi minisztérium egy bizalmas jelentése az Európába telepítendő rakétaelhárító rakétarendszerrel kapcsolatban, a kiszemelt deveselui légibázist például alkalmatlannak tartja az Egyesült Államok területének megvédelmezése szempontjából.
  • Feltárják a levéltárak a Kárpát-medence lakóinak adatait

    A történelmi Magyarország lakóiról, tanulóiról megmaradt hiteles személyi adatok gyűjtését tűzték ki célul a magyar levéltárak az egész Kárpát-medencére kitekintő országos projektben. A program célja informatika eszközökkel feltárni a történelmi Magyarország lakóiról megmaradt hiteles személyi adatokat a 16. századtól kezdve a fellehető iskolai és egyházi anyakönyvek alapján, s ezt közkinccsé tenni. 
  • Orbán Viktor levelet írt a határon túli magyaroknak

    A Miniszterelnökség összesen 160 ezer levelet postázott: Orbán Viktor kormányfő tollat ragadott, hogy megszólítsa a határokon túl élő magyar állampolgárokat is, akiket a kabinet szintén be akar vonni a nemzeti konzultáció rendszerébe - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton az MTI-vel.
  • Pataréti romákkal riogatja a briteket a The Sun

    Helyszíni riportot készített a The Sun című brit bulvárlap Kolozsvár szemétleratakán, Pataréten, azzal riogatva a szigetországi olvasókat, hogy a harmadik világbeli körülmények között élő romániai és bulgáriai romák százezrei fogják a jobb élet reményében 2014. január elsejétől elárasztani Nagy Britanniát.
  • Lóhúsbotrány: a franciák feljelentik a román gyártót

    Európai méreteket öltött szombaton a Nagy-Britanniában kirobban lóhúsbotrány, miután a marhahúsos készítményként árusított, ám nagy mennyiségű lóhúst tartalmazó élelmiszerféleségeket Nagy-Britanniában forgalmazó svéd vállalat francia beszállítója Párizsban feljelentést tesz a romániai vágóhidakról származó hús miatt.
  • Tánczosék bemutatják a gazdák javaslatait a kormánynak

    A gazdaszervezetek képviselőivel egyeztetett ismét Tánczos Barna szenátor és Korodi Attila képviselő a mezőgazdaságot érintő új adózási rendszerről. A parlamenti vakációban elfogadott új kormányrendelet ugyanis akár többszörösen is sújtaná a gazdákat, ellehetetlenítve ezzel a családi gazdaságokat.
  • Megújítja kommunikációját a református egyház

    A modern kommunikációs eszközök kihasználására, a sajtóval való együttműködés átszervezésére és a lelkészek átképzésére készül az Erdélyi Református Egyházkerület – jelentették be szombaton azon a sajtóreggelin, amit a református közösségi Agnus Rádió tízedik születésnapjának apropóján hívott össze Kató Béla püspök.
  • Kiválók gálája Szatmáron, politikai beütésekkel

    A kulturális életben és sportban legjobb eredményeket elért személyeket és egyesületeket díjazták a péntek este Szatmárnémetiben megrendezett Kiválóságok Gálája nevű rendezvényen, amelyen nem jelent meg a helyi RMDSZ vezetése.