Amirõl a ma szól

  • Közel 250 halottja van egy brazíliai diszkótűznek

    A BBC szerint már hivatalosan is 245 halottja van a Brazília legdélibb tartományában keletkezett diszkótűznek. Az áldozatok többsége tinédzser volt. A 250 ezer lakosú Santa Maria város Kiss nevű szórakozóhelyén további legalább 50 ember megsérült, a tűzoltók még sérültek és túlélők után kutatnak.
  • Kongresszusa után két részre szakadt az LMP

    A Párbeszéd Magyarországért Platform tagjai kilépnek az LMP-ből és új pártot alapítanak annak érdekében, hogy képviselni tudják az általuk fontosnak tartott értékeket, illetve a 2014-es kormányváltáshoz vezető stratégiát – jelentette be a platform vasárnapi ülését követően Jávor Benedek, a kilépők egyike budapesti sajtótájékoztatóján.
  • Mol Liga:a Dab tízet rámolt a Csíkszereda ketrecébe

    Tíz percig volt méltó ellenfele a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a Dunaújvárosi Dab.Doclernek a MOL Liga vasárnapi rangadóján. A folytatásban végig a hazai gárda akarata érvényesült, akik fölényes 10-2-es győzelmet arattak. A Brassói Corona győzelemmel térhet haza a Ferencváros otthonából.
  • Megduplázná az RMDSZ az észak-erdélyi sztráda finanszírozását

    Az észak-erdélyi autópálya befejezésére, afogyatékkal élők gondozóinak juttatásaira és a vidéki infrastruktúrafejlesztésre szánt összegeket növelné az RMDSZ a költségvetési tervezethez benyújtott módosító indítványaiban – tudtuk meg Erdei D. István képviselőtől.
  • Băsescu: kötelesek vagyunk kimondani az igazságot

    „Az igazság nyilvános kimondása a civil társadalom és a hatóságok igazság iránti elkötelezettségével együtt a legbiztosabb útja egy közösség, egy nemzet szellemiségének újraépítéséhez” – írta az államfő a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja alkalmából kiadott vasárnapi nyilatkozatában.
  • Australian Open: Novak Djokovic megvédte címét

    A világelső és Melbourne-ben címvédő szerb Novak Djokovic győzött férfi egyesben az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, ahol a vasárnapi döntőben a britek olimpiai bajnokát, Andy Murrayt késztette megadásra négy játszmában.
  • Az LMP továbbra sem akar az Együtt 2014-gyel közösködni

    Az LMP kongresszusa nem fogadott el új pártstratégiát, ezért érvényben marad a novemberben meghozott döntés, amely elutasítja az együttműködést az Együtt 2014 választói mozgalommal - jelentette be a párt két szóvivője a szavazást követő szombat esti sajtótájékoztatón. Schiffer András frakcióvezető úgy látta, hogy a testület racionális, Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért Platform egyik alapítója pedig úgy, hogy hibás döntést hozott.
  • Gagauz vendégek tartottak "autonómialeckét" Csíkban

    A Moldova Köztársaság keretében területi autonómiát élvező gagauz közösség néhány közéleti személyiségét látták vendégül Csíkszeredában.
  • Felhasították a román zászlót ismeretlenek Sepsiszentgyörgyön

    Vasárnapra virradóra ismeretlenek felhasították azt a román zászlót, amellyel csütörtökön egy székely szimbólumokat tartalmazó táblát takartak el a hatóságok.
  • Spanyolország–Dánia-döntőt rendeznek a kézi vb-n

    A hajrához közeledik a spanyolországi férfi kézilabda-világbajnokság: péntek estig még négy csapat volt versenyben az aranyéremért, az elődöntők befejeztével azonban kiderült, hogy idén a házigazda Spanyolország és Dánia csapata mérkőzik meg a vasárnapi döntőben.
  • Népszavazással döntenek a belenei atomerőműről

    Népszavazás kezdődött vasárnap Bulgáriában a román határ közelébe tervezett belenei atomerőmű építéséről. A népszavazáson azt a kérdést teszik fel: Egyetért-e Ön azzal, hogy Bulgária fejlessze az atomenergiát egy új erőmű építésével?
  • Traian Băsescu "bábjainak" üzent Crin Antonescu

    Traian Băsescu államfő bábjának nevezte a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, Crin Antonescu elődjét, Călin Popescu-Tăriceanut, amiért a volt kormányfő pénteken megkérdőjelezte államfőjelöltségét. Kijelentette, hogy elszomorítónak tartja Tăriceanu magatartását, ám nem támogatja kizárását a PNL-ből.
  • Milos Zeman lesz a Cseh Köztársaság új elnöke

    Milos Zeman korábbi szociáldemokrata kormányfő lesz a Cseh Köztársaság új elnöke. A csehországi első közvetlen államfőválasztás 2. fordulójában a választókerületek több mint 99,9 százalékában leadott voksok összeszámlálása után Zeman támogatottsága 54,8 százalékos, Karel Schwarzenberg külügyminiszeré pedig 45,2  százalékos volt.
  • Kolozsvári találkozás egy Parajdról indult diktatúragyűjtővel

    Boci csokiba rejtve vitt be mobiltelefont Tóásó Előd bolíviai börtönébe, kétszer is eljutott Észak-Koreába, kiutasították Kubából és járt már Burmában és Kínában is. Lukács Csaba parajdi születésű újságíró „diktatúrákat gyűjt". Gyűjteményéről telt ház előtt számolt be a Györkös Mányi Albert Emlékházban.
  • Elsötétült az OTV – a szelleme azonban él

    Jóllehet az Országos Audiovizuális Tanács visszavonta az OTV sugárzási jogát, nézői nem maradnak kedvenc műsoraik nélkül: Dan Diaconescu receptjét több más tévé-adó is átvette – így lesz majd hova átkapcsolniuk. Lassan az a veszély fenyeget, hogy „elotévésedik" az ország lakossága.
  • Nyílt levélben fordult Mesterházyhoz Miskolc erdélyi polgármestere

    Nyílt levelet intézett Kriza Ákos, Miskolc erdélyi származású fideszes polgármestere Mesterházy Attilához, amelyben arra kéri a Magyar Szocialista Párt elnökét, foglaljon állást azzal kapcsolatban, hogy párttársai listákat készítenek a város erdélyi vezetőiről.
  • Tízezrek vonultak utcára Washingtonban az abortusz ellen

    Több tízezres tüntetésen tiltakoztak abortuszellenes mozgalmak pénteken Washington központjában az ellen, hogy legális a művi terhesség-megszakítás az Egyesült Államokban.
  • Műkorcsolya Eb: orosz siker született jégtáncban

    A Bobrova, Szolovjov duó nyerte a jégtáncosok versenyét a a zágrábi műkorcsolya Európa-bajnokságon. A második helyen is orosz páros, Jelena Ilinyih és Nyikita Kacalapov, a harmadikon pedig az olasz Anna Cappellini és Luca Lanotte végzett.
  • Románia túllépte az IMF-fel szemben vállalt hiánycélt

    Románia túllépte a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) szemben vállalt államháztartási hiánycélt, mivel a deficit a bruttó össztermék 2,5 százalékát tette ki tavaly a korábban vállalt 2,2 százalékhoz képest – derül ki a román pénzügyminisztérium pénteki közléséből.
  • Tóásó-ügy: elnapolták február 4-re a per folytatását

    Elnapolták február 4-ig a terrorista összeesküvéssel vádolt 39 személy, köztük a magyar és román állampolgárságú Tóásó Előd elleni per folytatását.