Amirõl a ma szól

  • Összekaptak a rendőrökkel a művészek

    Flashmobbal tiltakoztak kolozsvári művész fiatalok a rendőrök túlkapásai és igazságtalanságai ellen. A hatóságok nem sok hajlandóságot mutattak a művészet iránt: zordan igazoltatták a Police szám dallamára rendőrcsúfoló dalocskát éneklő társaságot.
  • Újra talapzaton Borsos Tamás mellszobra Marosvásárhelyen

    Felállították a talapzatra Borsos Tamás újraöntött mellszobrát Marosvásárhelyen a Vár bejárata mellett. A szobrot május 5-én lopták el ismeretlen tettesek, akiknek kilétére azóta sem derült fény, a rendőrség nem tudta kinyomozni az ügyet.
  • A kalauzok után bankárokra csaptak le az ügyészek

    A „nevetséges kárt" okozó vasutas keresztapák után immár következtek a bankárok és a gazdasági minisztérium alkalmazottai. A terrorizmust és szervezett bűnözés elleni ügyészség (DIICOT) több mint száz személy ellen kezdeményezett kivizsgálást, akik nagyjából 22 millió euróval ejtették át a bankokat.
  • Német tulajdonos, „magyar” edző a „román” U-nál

    A Kolozsvári U lesz az első külföldi tulajdonban levő román labdarúgócsapat, miután több hete tartó tárgyalások után csütörtökön délelőtt a DK Sportler német sportreklám ügynökség eldöntötte, többségi részesedést vásárol az egyetemista egyesületből. A tulajdonos saját edzőt is hoz, a Németországban dolgozó, román-magyar kettős állampolgárságú, kilencszeres magyar válogatott Vasile Miriuţă kerül az U kispadjára.
  • Ki képviselné az erdélyi magyarokat Afrikában?

    Grüman Róbert háromszéki megyei tanácsost jelöli idén képviselőnek az Afrika-Közel-kelet választókerületben az RMDSZ. Ebben a kerületben a szavazatok visszaosztása révén a négy évvel ezelőtti választásokon, 35 szavazattal kapott mandátumot Kötő József.
  • Mínusz hét fokot mértek csütörtökön Csíkszeredában

    Az ősz leghidegebb napja köszöntötte be Csíkszeredában csütörtökön reggel: a hőmérő higanyszála mínusz 7,1 fokot mutatott 7 órakor.
  • Egyelőre marad a Vidámpark, nem vágtázhatnak a Hősök terén

    A budapesti közgyűlés szerdai ülésén a Vidámpark bezárásával kapcsolatos előterjesztést ismét levették a napirendről. A tanácskozáson változtattak a temetkezési renden, a közterület-használat szabályain, a BKV-jegyek árán, és jóváhagyták a Siemens-szerződés módosítását.
  • Jövőre drágulnak az autók az Európai Unióban

    Új biztonsági felszerelésekkel kell ellátni a 2012. november 1. után engedélyezett autótípusokat, hogy azok megfeleljenek a 2009-ben elfogadott úgynevezett általános biztonsági szabályozásnak - tudatta szerdán az Európai Bizottság.
  • Főügyészek: a miniszter megtette javaslatait

    Tiberiu Niţut javasolja legfőbb ügyésznek és Ioan Irimiét a korrupcióellenes ügyészség (DNA) vezetőjének az igazságügyi miniszter. Ezt Mona Pivniceru csütörtökön jelentette be a tisztségre kiírt versenyvizsgák lejárta után.
  • Román Kupa: kiesett a Steaua, továbbjutott a CFR

    Kiesett a Román Kupából a Liga 1 táblázatát fölényesen vezető Bukaresti Steaua, miután szerda este büntetőkkel kikapott az esélytelenebbnek tartott Concordia Chiajnától.
  • A Székelység története tankönyv nem tanköny

    Mivel nem minősül tankönyvnek, nem áll fenn az a veszély, hogy bevonják az állami hatóságok A Székelység története című kiadványt  – nyilatkozta egybehangzóan a maszol.ro-nak Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Bartolf Hedwig főtanfelügyelő. A tankönyv bevonásával Stelian Fedorca államtitkár fenyegetőzött.
  • Kitoloncoltak egy szélsőséges imámot Franciaországból

    Kitoloncoltak szerdán Franciaországból egy tunéziai állampolgárságú szélsőséges imámot, akit a hatóságok azzal vádolnak, hogy erőszakos szent harcra, a nők elleni erőszakra és antiszemitizmusra buzdította a híveket.
  • Katasztrófaszemlével "kampányolt" New Jerseyben Obama

    Barack Obama amerikai elnök szerdán Chris Christie New Jersey-i kormányzó társaságában helikopterrel, gépkocsival és gyalog megtekintette Atlantic Citynek, vagyis annak a városnak a környékét, amelynek közelében a Sandy "szupervihar" elérte az amerikai szárazföldet.
  • USA 2012: már több mint 17 millióan szavaztak

    Az előzetes szavazás lehetőségével élve eddig több mint 17 millióan adták le voksukat az amerikai elnökválasztáson egy friss felmérés szerint.
  • Elkötelezettséggel a tíz éves Erdélyi Riportról

    Tíz éves évfordulóján számvetést készített az Erdélyi Riport Marosvásárhelyen, ahol a Bernády Házban a Kós Károly Akadémia Alapítvánnyal közös rendezvényen mutatták be a lap megvalósításait, illetve beszéltek a sajtó szerepéről a közösség építésében.
  • Ponta: nem esedékes Băsescu felfüggesztése

    Nem tartja időszerűnek az államfő felfüggesztését a decemberi parlamenti választások előtt Victor Ponta. A kormányfő hétfő este Dan Voiculescu üzletember-politikus kijelentésére reagált a Romania TV-ben.
  • Magyar párharcok: ki kivel küzd a választásokon?

    Az EMNP az RMDSZ valamennyi mandátumra esélyes jelöltje ellen indít egy-egy ellenjelöltet a választásokon. Így például Markó Attilának Sánta Imrével, Markó Bélának Tőkés Andrással, Kelemen Hunornak Sorbán Attilával, Klárik Lászlónak Toró T. Tiborral, Biró Rozáliának Szilágyi Zsolttal kell megküzdenie.
  • Bevonják A Székelység története című tankönyvet?

    Vizsgálódik A székelység története című tankönyv ügyében az oktatási minisztérium - közölte szerdán Stelian Fedorca, a tárca középiskolai oktatásért felelős államtitkára.