Amirõl a ma szól

  • Hogyan szivárogtak ki Traian Băsescu beszélgetései?

    Vizsgálatot rendelt el a Legfelsőbb Bírói Tanács (CSM) annak kiderítésére, miként szivárogtak ki a sajtóba a Traian Băsescu államfő és Sorin Blejnar közötti telefonbeszélgetések lehallgatási jegyzőkönyvei.
  • Forrongó liberálisok: Tăriceanu szembeszáll Antonescuval

    Facebook-bejegyzésben bírálta szombaton Călin-Popescu Tăriceanu a Nemzeti Liberális Párt elnökét amiatt, hogy pénteken menesztette a liberálisok három területi szervezetének vezetőjét.
  • Csíkba viszik a kolozsváriak az Übü királyt

    A Kolozsvári Állami Magyar Színház október 24-én, szerdán 19 órától Übü király című előadásával a Csíki Játékszínben vendégszerepel.
  • Mitől ájultak a küldöttek az EPP-kongreszuson?

    Miért nem volt magyar szinkrontolmács az Európai Néppárt (EPP) bukaresti kongresszusának első napján? Miért szólalt fel Kelemen Hunor szerdán délelőtt románul? Mit szóltak a küldöttek a román parlament épületéhez? Vincze Lorántot, az RMDSZ nemzetközi titkárát kérdeztük.
  • Laczkó Vass Róbert: a legszebb szó az ölelés

    A Kolozsvári Állami Magyar Színház színésze, operaelőadásokban énekel, versei és publicisztikái jelennek meg: Laczkó Vass Róbert mindent, amibe belefog, egyforma szenvedéllyel végez. Nem véletlen, hogy az EPP-kongresszusára kiadott, romániai magyarságot bemutató könyvecskébe a vele készült interjú is bekerült.
  • Hetekig vegetálhat az agyvérzést kapott Fidel Castro?

    Egy venezuelai orvos szerint a 86 éves Fidel Castro agyvérzést kapott, és lényegében már csak vegetál, ezt ugyanakkor más források nem erősítették meg. A család tagadja, hogy súlyos állapotban lenne, a napokban egy neki tulajdonított levél is megjelent a kubai állami médiában. Ugyanakkor nyilvánosan március óta nem látták, és cikksorozata is megszakadt júniusban. Gyanúra ad okot, hogy jó barátjának, Hugo Cháveznek nem gratulált az októberi választási győzelme után.
  • Egyhetes szünet után folytatódott Tóásó Előd pere Bolíviában

    Egyhetes szünet után a vádak ismertetésével folytatódott Bolíviában a Tóásó Előd és további 38 személy ellen "terrorista összeesküvés" miatt indított per, amelyet október 11-én azért napoltak el, mert nem érkezett meg minden vádlott a tárgyalás helyszínére, az ország déli részében fekvő Tarijába.
  • EU-csúcs: egyensúlytalanságok maradtak az eurózónában

    Egyensúlytalanságok maradtak az eurózónában - jelentette ki Angela Merkel az Európai Unió állam- és kormányfői csúcstalálkozójának végeztével pénteken Brüsszelben.
  • Roncsautó-program: vége az értékjegypiacnak?

    Háromról egyre csökkentené a kormány a roncsautókért nyújtott értékjegyeket. Ugyanakkor bevezetnék azt is, hogy az értékjegyet csupán a tulajdonosa válthatja be új gépkocsira – közölte pénteken a miniszterelnök.
  • dráMA5: még 4 nap!

    Október 23-án kezdődik az ötödik kiadását ünneplő dráMA kortárs színházi találkozó Székelyudvarhelyen. A hat nap alatt tizenegy előadást nézhetnek meg és két koncertet is meghallgathatnak a résztvevők, de lesznek szakmai beszélgetések, fórumok is.
  • Sok a rendellenesség az uniós pénzek felhasználása körül

    Aggasztó méreteket öltöttek Romániában az uniós pénzek felhasználásánál tapasztalt rendellenességek - jelentette ki pénteken Horia Georgescu, a magas rangú tisztségviselők vagyonának ellenőrzésére hivatott feddhetetlenségi ügynökség (ANI) főtitkára.
  • Női kézi BL: Görbiczék fociztak egy jót a kolozsvári csarnokban

    A világsztárokkal teletűzdelt Győri Audi ETO női kézilabdacsapat péntek délelőtt megtartotta első edzését a kolozsvári Horia Demian sportcsarnokban a szombat délután fél 6-kor kezdődő BL-mérkőzés előtt. Görbiczék előbb tornagyakorlatokat végeztek, majd sok férfit megszégyenítő technikával olyan kispályás focimérkőzést rendeztek, hogy a csarnokba beült székely egyetemista fiúk elismerő tapsát is kivívták.
  • Öngyilkos al-Kaida-támadás Jemenben

    Legkevesebb 13 katona és ugyanannyi al-Kaida-fegyveres meghalt egy katonai támaszpont elleni támadásban pénteken a dél-jemeni Abján tartomány Sukra városában.
  • Emberi méltóságáért tüntették ki a 100 éves Tamás Ilonkát

    Emberi Méltóságért kitüntetésben részesítette a százéves Tamás Ilonkát, a szlovák állampolgárságától megfosztott felvidéki tanítónőt helytállásáért az Emberi Méltóság Tanácsa pénteken Budapesten.
  • Aggasztóan népszerű a fiatalok körében a kevert drogfogyasztás

    A kábítószer-fogyasztás egyre gyakoribb jelenség a kamaszok körében, fokozatosan „fiatalodik" az érintettek korosztálya. A fiatalok egyszerre többféle drogot is használnak, keverik a heroint, a marihuánát és a etnobotanikus szereket.
  • A címvédő legyőzésével tette le névjegyét az MKB Veszprém

    Az MKB Veszprém a végletekig kiélezett mérkőzésen 31-30-ra legyőzte a vendég, címvédő német THW Kielt, és így négy forduló után százszázalékos mérleggel vezeti csoportját a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.
  • Berlusconi esküszik, hogy nem szexelt kiskorúakkal

    Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő pénteken a Ruby-perben tagadta, hogy szexpartikat rendeztek volna házaiban. A milánói perben Berlusconit kiskorú prostitúcióra való kényszerítésével és megvesztegetéssel vádolják.
  • Román-francia egyezség: elismerik az okleveleket

    Ecaterina Andronescu oktatási miniszter és Philippe Gustin francia nagykövet csütörtökön aláírták azt az egyezményt, amely szerint a két ország kölcsönösen elismeri egymás felsőoktatási okleveleit.