Amirõl a ma szól

  • Minerva-ház: Vetró Artúr üzenete a csenden keresztül

    A húsz éve elhunyt Vetró Artúr munkáiból nyílt emlékkiállítás a kolozsvári Minerva-ház Cs. Gyimesi Éva-termében. A gazdag életműből összeállított tárlat szobrokat, festményeket, grafikákat, sőt ékszereket sorakoztat fel a kolozsvári közönség számára. A kiállítás szeptember 24-éig látogatható.
  • Megszűnt Sergiu Andon képviselő mandátuma

    Megszavazta kedden a képviselőház Sergiu Andon mandátumának megszűnését. A Konzervatív Párt (PC) politikusa nem szólalt fel az ülésen, ám az egyik hírtelevíziónak jelezte: az Európai Emberjogi Bírósághoz fordul jogorvoslatért.
  • A Mikó-ügyben szólalt fel Strasbourgban Winkler

    A Mikó-ügyben szólalt fel a strasbourgi plenáris ülésszak első napján, hétfőn Winkler Gyula. Az RMDSZ európai parlamenti képviselője politikai nyilatkozatában tájékoztatta kollégáit arról, hogy szeptember elsején, az Igazság Napján, Sepsiszentgyörgyön, harminc ezer ember tiltakozott egy bírósági döntés ellen – közölte hétfő este a politikus sajtóirodája.
  • Könnyítés a diákoknak: kétszintes érettségi

    Várhatóan már jövőre bevezetik a differenciált érettségit, miután az erről szóló tervezet a szenátus oktatási szakbizottsága szerdán már elfogadta. A javaslatot Markó Béla szenátor is megszavazta.  A maszol.ro-nak elmondta: az új rendszer enyhít az  oktatás gondjain, de az alapproblémákat nem oldja meg.
  • A Mikó-ügyről is kapott tájékoztatást a Velencei Bizottság

    A Székely Mikó Kollégium körül kialakult helyzetről is tájékoztatta a Velencei Bizottság képviselőit hétfő este az RMDSZ. „Nemcsak felvetettük a Mikó-ügyet, hanem átadtunk egy dokumentációt is, és megkértük a bizottság tagjait, tanulmányozzák azt, mert szerintünk egy súlyos visszaélésről van szó”- mondta Borbély László, a szövetség politikai alelnöke.
  • Tizenegy éve támadta meg az al-Kaida Amerikát

    Tizenegy éve, 2001. szeptember 11-én, egy keddi napon az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet támadást intézett az Egyesült Államok ellen. A közel háromezer emberéletet követelő merényletek után az Egyesült Államok háborút hirdetett a terrorizmus ellen.
  • US Open: Andy Murray megtörte a 76 éves brit átkot

    Fred Perry 76 évvel ezelőtti diadalmaskodása után tudott brit teniszező Grand Slam tornát nyerni Andy Murray személyében, aki keddre hajnalodóban öt szettben legyőzte New Yorkban Novak Djokovicsot. A skót játékos eddig négy GS-döntőt veszített el.
  • Nagy bajban az Oltchim, visszaléphet a BL-től

    A névszponzori támogatás várható megszűnése miatt csődközelbe került az Oltchim Râmnicu Vâlcea női kézilabdacsapata, amely a Bajnokok Ligája legnagyobb esélyesének számított. A több mint két és fél millió eurós költségvetésű csapat a BL-től is visszaléphet.
  • Gallup: Obama növelte előnyét Romneyval szemben

    Öt százalékpontra növelte előnyét az újraválasztásáért küzdő Barack Obama amerikai elnök republikánus kihívójával, Mitt Romneyval szemben - közölte legfrissebb felmérésében a Gallup közvélemény-kutató intézet, amelyet a hétfői amerikai napilapok ismertettek.
  • Victor Ponta fél a Romániáról szóló EP-vitától?

    Victor Ponta miniszterelnök nem vesz részt szerdán azon a vitán, amelyet néppárti javaslatra rendeznek a romániai helyzetről az Európai Parlament plenáris ülésén - derült ki a kormányfő hétfői sajtóértekezletén.
  • Jogi bizottság: maradhat Borbély és Dobre mentelmi joga

    A képviselőház jogi szakbizottsága nem tartja indokoltnak Borbély László és Victor Paul Dobre mentelmi jogának megvonását, amit a legfőbb ügyészség kér. A két volt tárcavezető ügyében kedden az alsóház plénuma mondja ki a végső szót.
  • Bemutatkoztak a csíki jelöltek: „lelkes és erős csapat”

    A csíkszeredai Mikó-vár előtt mutatta hétfőn a sajtó képviselőinek Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke az RMDSZ csíki szervezetének képviselő-, illetve szenátorjelöltjeit.
  • Zenélő gomba vagy tücsökciripelés az utcarádióban?

    Huszonhét projektre lehet szavazni a kolozsvári AltArt alapítvány által meghirdetett verseny keretében, amelynek célja, hogy a művészet színterévé alakítsa a város közterületeit, utcáit.
  • Remekül vizsgázott egy drogdíler a pótérettségin

    Egy előzetes letartóztatásban ülő feltételezett drogdíler érte el a legjobb eredményt a pótérettségin Suceava megyében - közölte a kedden az Evenimentul Zilei.
  • Augusztus végén 4,9 százalékos volt a munkanélküliség

    Augusztus végén összesen 441 220 állástalan személyt tartottak nyilván Romániában, a munkanélküliségi ráta 4,9 százalékos volt – derül ki az Országos Munkaerő-foglalkoztatási és –Elhelyezési Ügynökség (ANOFM) adataiból.
  • Egészségügyi minisztériumi döntés: nem lesz több iskolai oltás

    Az Egészségügyi Minisztérium döntése szerint idén a gyerekek már nem az iskolában kapják meg a kötelező oltásokat. Az illetékesek 2012 júniusában változtatták meg az országos oltási programtervet.
  • A tálibok meg akarják ölni Harry herceget

    Meg akarják ölni a tálibok Harry herceget, aki helikopterpilótaként második kiküldetésére tért vissza Afganisztánba a brit hadsereggel.
  • Háborús bűntett miatt házi őrizetbe helyezik Biszku Bélát

    Több emberen elkövetett, emberöléssel megvalósított háborús bűntett miatt az ügyészség kezdeményezte a 91 éves Biszku Béla házi őrizetbe helyezését az 1956-os eseményeket követő két sortűzzel összefüggésben – jelentette be hétfőn Ibolya Tibor megbízott budapesti főügyész. Hozzátette: ezért a bűncselekményért életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható.