Amirõl a ma szól

  • "Már tárgyalunk a következő Félszigetről"

    A legtöbb Félszigetező már kimosta a ruháit, lekopott a henna-tetkó, visszaadta a kölcsönkért sátrat, lájkolta a haverekkel közös fotókat, amelyek koncert, sörözés, vízbeugrás közben készültek. És az emlékeket eltette télire. Nem így a szervezők, akik már a következő fesztivál megszervezését készítik elő.
  • Daniel Morar: csalások történtek a referendumon

    Alapos a gyanú, hogy nagy méretű csalások történtek az államfő leváltásáról szóló referendumon – jelentette ki Daniel Morar, a DNA főügyésze, aki szerint a vádhatóság által öt megyében megvizsgált több tucatnyi választókörzetben bizonyíthatóan meghamisították a szavazatok 5-10-15 százalékát.
  • US Open: skót lovagok Andy Murray oldalán

    Skócia két nemzeti hőse, a színész Sir Sean Connery és Sir Alex Ferguson, a Manchester United legendás edzője is New Yorkba utazott, hogy támogatásáról biztosítsa az élete ötödik Grand Slam döntőjére készülő Andy Murray-t. A skót teniszező romániai idő szerint hétfő este 23 órakor lép pályára Novak Djokovics ellen.
  • Halálos áldozat Mamaián

    Egy asszony tűzvészben vesztette életét Mamaián hétfőn hajnalban. A lángok egy élelmiszerüzletben lobbantak fel és másik hat boltra is átterjedtek, ebből négy üzlet teljesen megsemmisült.
  • Vadászati múzeumot hoznak létre Sepsiszentgyörgyön

    Interaktív vadászati múzeumot hoznak létre Sepsiszentgyörgyön egy uniós forrásokból felújított műemlék épületben, az úgynevezett Bene-házban - közölte az MTI-vel Antal Árpád polgármester.
  • Soros: az euróválság most már az EU-t veszélyezteti

    Az euróövezeti válság most már az Európai Unió egészét veszélyezteti, és ha az euró szétesik, akkor Európa rosszabb helyzetbe kerülne, mint a valutaunió előtt volt - mondta a Financial Timesnak Soros György, aki kemény bírálattal illette az euróval kapcsolatos német politikát.
  • Örmények tüntettek a washingtoni magyar nagykövetség előtt

    Körülbelül ötven amerikai örmény tüntetett vasárnap Washingtonban Ramil Safarov azeri katonatiszt kiadatása miatt a washingtoni magyar nagykövetség előtt. A héten hasonló tüntetésekre került sor Prágában, Bernben és Berlinben is.
  • Ponta: korrekt volt Barroso – Antonescu: dehogy volt!

    Egymással ellentmondóan ítéli meg José Manuel Barroso uniós főbiztos Romániához történő viszonyulását a kormányzó Szociál-liberális Szövetség (USL) két társelnöke.
  • Kézilabda BL: halálcsoportba jutott a konstancai HCM

    Megnyerte a hazai pályán rendezett selejtezőcsoportot és ezzel hetedik alkalommal bejutott a kézilabda Bajnokok Ligájába a konstancai HCM, ahol többek között a magyar bajnok MKB Veszprémmel is összecsaphat.
  • Szomáliai kalózok ellen indul a Ferdinand fregatt

    A Ferdinánd király fregatt is csatlakozik az Európai Unió kalózellenes Atalanta műveletéhez, az Ádeni-öböl térségében – közölte vasárnap az Agerpres hírügynökség a haditengerészet közleményét idézve. A hadihajó szerdán indul a három hónapig tartó bevetésre a konstancai kikötőből, 236 tengerésszel és egy Puma Naval helikopterrel a fedélzetén.
  • Lewis Hamilton nyerte az Olasz Nagydíjat

    Lewis Hamilton, a McLaren brit pilótája nyerte vasárnap a Forma-1-es Olasz Nagydíjat, az autós gyorsasági-világbajnokság idei tizenharmadik versenyét.
  • Wallenberg-emlékestet tartottak vasárnap Budapesten

    Tisztességes embernek az ártatlan áldozatok oldalán a helye, a cselekvés oldalán, közös értékeink, a demokrácia, az erkölcs és az igazság oldalán, szemben a kirekesztéssel, a gyűlölettel, a diktatúrával, az erőszakkal - mondta Áder János köztársasági elnök, a Wallenberg-év fővédnöke vasárnap Budapesten a Dohány utcai zsinagógában, a Wallenberg-emlékesten.
  • Nem csitul az erőszak: több tucat halott iraki merényletekben

    Több merényletben legalább 52 ember meghalt, mintegy 250 pedig megsebesült vasárnap Irakban; augusztus közepe óta ez volt a legvéresebb nap az országban.
  • Merkel: az euróövezetben kell tartani Görögországot

    Angela Merkel német kancellár szerint feltétlenül meg kell őrizni Görögország euróövezeti tagságát, mert a dél-európai állam kiválása a közös pénzt használó uniós tagországok sorából dominóhatást váltana ki, mint a Lehman Brothers amerikai befektetési bank 2008-as csődje, amely a világgazdasági válság kiteljesedéséhez vezetett - írta a Der Spiegel.
  • Dél-koreai film nyerte a fődíjat a Velencei Filmfesztiválon

    Kim Ki-duk rendező felkavaró műve, a Pieta érdemelte ki a legjobb filmnek járó Arany Oroszlán-díjat a 69. velencei mustrán.
  • Könnyen megvédte világbajnoki címét Vitalij Klicsko

    Könnyedén megvédte a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoki címét Vitalij Klicsko a német Manuel Charr ellenében. A címmérkőzést Moszkvában, az Olimpijszkij sportarénában tartották szombat éjjel húszezer néző előtt.
  • Ponta gratulált „a született bajnok" Novák Eduárdnak

    Victor Ponta miniszterelnök gratulált szerdán Novák Károly Eduárd kerékpározónak, aki a paralimpia történetében elsőként szerzett aranyérmet Romániának.
  • Vuelta: Alberto Contador átvette a vezetést

    A keddi szünnapot követő szerdai közepes hegyi szakaszt Alberto Contador nyerte meg a spanyol kerékpáros körversenyen, a Vuelta a Espanán, és jelentősnek mondható előnnyel átvette a vezetést az összetettben Joaquin Rodrígueztől, aki csapattársaitól magára hagyva, több mint két és fél perces hátránnyal érkezett be a célba.