Amirõl a ma szól

  • BL-selejtezők: 90 percre a gazdagok asztalától

    Szerdán folytatódtak a Bajnokok Ligája küzdelmei a selejtezők rájátszásában. Mint korábban írtuk, a kolozsvári CFR 1907 a továbbjutás szempontjából rendkívül értékes győzelemmel tért vissza Svájcból, ahol 2-1-re verte az FC Basel alakulatát.
  • Telik a Félsziget: csütörtökön indul a buli

    A marosvásárhelyi Félszigeten szerdán délután minden készen állt ahhoz, hogy másnap megkezdődhessen az ország egyik legnagyobb zenei fesztiválja. A hátizsákos, sátrakkal, hálózsákokkal felszerelt fiatalok folyamatosan érkeztek a Maros partjára. A bulizni vágyók heti- vagy napijeggyel juthatnak be a fesztiválra.
  • Kiss Tamás: rosszul jártak a szociálliberálisok

    A kormányzó Szociál-liberális Szövetség (USL), valamint két társelnöke, Crin Antonescu és Victor Ponta rosszul került ki a Traian Băsescu leváltására irányuló népszavazásból, de az ellenzék még mindig erőtlen, ezért továbbra is az USL a nagy esélyese az őszi parlamenti választásoknak - vélekedik Kiss Tamás kolozsvári szociológus.
  • „Törvényes, de igazságtalan döntés született"

    Varga Attila alkotmányjogász szerint törvényes, de igazságtalan döntést hozott az alkotmánybíróság azzal, hogy érvénytelennek nyilvánította az államfő leváltásáról szóló referendumot. „A bírák egy fajta jogi formalizmust teljesítettek" – nyilatkozta a maszol.ro-nak adott interjúban az RMDSZ-es képviselő.
  • Elmaradt a CSM-ülés – Ponta nagyon csalódott

    Kvórum hiányában elmaradt szerdán a Legfelsőbb Bírói Tanács (CSM) ülése, amelyen Mona Pivniceru igazságügyiminiszter-jelölt kettős lemondását kellett volna tudomásul vennie a testületnek. E nélkül a volt bírónő nem foglalhatja el a kormányzati posztot.
  • Kötelező lakásbiztosítás: szeptember elsejétől vége a türelmi időszaknak

    Eddig elnézőek voltak, de szeptember elsejétől már 100 és 500 lej közötti bírsággal büntetik az önkormányzatok azokat lakástulajdonosokat, akiknek nincs kötelező biztosításuk. Országos szinten a 8,3 millió lakásból 240 ezerre kötöttek alapbiztosítást.
  • London 2012: 35 millió forintot kapnak a magyar aranyérmesek

    A londoni olimpián aranyérmet nyert magyar sportolók 35 millió forintot, a második helyezettek 25, a bronzérmesek pedig 20 millió forintot kapnak - döntötte el szerdán az Orbán-kormány. A jutalmazás mértékét a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) terjesztette elő, a magyar kormány pedig elfogadta azt.
  • Valeriu Zgonea: házbizottsági ülés csak csütörtökön

    Csütörtökön tartják együttes ülésüket a parlament két házának házbizottságai arról, hogy mikor hívják össze a törvényhozói testület rendkívüli ülésszakát – közölte szerdán Valeriu Zgonea képviselőházi elnök, aki kedden még szerdára ígérte a két bizottság együttes ülését.
  • Szenzációs Sougou-duplával előnyben a CFR

    Felhergelte a CFR 1907 labdarúgóit az első félidő utolsó percében kapott gól a Bajnokok Ligája utolsó selejzetőkörében, így a szünet után Moudou Sougou két találatával a maga javára fordította az FC Basel elleni összecsapást és reménykedve várja a jövő heti kolozsvári visszavágót.
  • Elkezdődött a visszaszámlálás a paralimpiáig

    Románia hat, Magyarország pedig 34 sportolóval képviselteti magát az augusztus 29-én Londonban kezdődő paralimpiai játékokon. A fogyatékos sportolók seregszemléjén két erdélyi kerékpáros is részt vesz, Novák Károly Eduárd joggal reméli, hogy győztesként térhet haza.
  • Alberto Contador a Vueltán visszatérhet a trónra

    Augusztus elején járt le Alberto Contador eltiltása, aki így rajthoz állhat, és akár meg is nyerheti a szombaton kezdődő 67. Vuelta a Espana országúti kerékpáros körversenyt. Öt forduló után a spanyol bringás a harmadik helyen áll körversenyt vezető Joaquim Rodríguez és a brit Christopher Froome mögött, alig 5 másodperces lemaradással.
  • Gondatlanság okozott erdőtüzeket Hargita megyében

    Tűz ütött ki kedden a Békási Szoros Nemzeti Park Gyergyószentmiklóshoz tartozó területén. A tűzoltókat délután két óra körül, a nemzeti park egyik alkalmazottja értesítette a 112-es sürgősségi számon.
  • Orbán a nagyköveteknek: az elindult úton folytatjuk

    A tehermegosztás politikája nem fog eltűnni a magyar nemzetstratégiából, ezért az ország külképviselet-vezetőinek nem védekezniük kell, amikor erről kérdezik őket külföldön - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a szerdai nagyköveti értekezleten, Budapesten. Szólt arról is, hogy Magyarország sikeresen kezeli a válságot, de meg kell akadályozni, hogy az államadósság ismét növekedjen. A külképviselet-vezetőknek azt mondta, jó eredményeket "csak fegyelmezett katonákkal lehet elérni".
  • Crin Antonescu nagyon haragszik Angela Merkelre

    Kifakadt Angela Merkel német kancellár ellen egy kedd esti televíziós interjúban Crin Antonescu ideiglenes államfő azt követően, hogy az alkotmánybíróság érvénytelennek nyilvánította a Traian Băsescu felfüggesztett államfő leváltására kiírt népszavazást.
  • Filmesek tűzben, sárban, SIMFEST-en

    Augusztus 20– 26. között zajlik Marosvásárhelyen a SIMFEST regionális televíziók és független alkotók fesztiválja.
  • Őszi Sokadalomra készülnek Kézdivásárhelyen

    Apró módosítások még lehetnek rajta, de végleges már az augusztus 31. – szeptember 2. között tartandó kézdivásárhelyi Őszi Sokadalom programja – közölték a szervezők.
  • „Forradalmárok" a bukaresti Egyetem téren

    Mintegy nyolcszáz személy tüntetett kedd este a bukaresti Egyetem téren az államfő leváltásáról szóló referendumot érvénytelenítő alkotmánybírósági határozat ellen.