Amirõl a ma szól

  • Lövöldözés a New York-i Empire State Buildingnél

    Legalább tíz embert meglőttek New Yorkban, az Empire State Building épületénél, jelentette a CNN a helyi hatóságokra hivatkozva. Szemtanúk szerint a fegyveres válogatás nélkül lőtt.
  • Lance Armstrongot megfosztják hét Tour-győzelmétől

    Megfosztja hét Tour de France-győzelmétől Lance Armstrongot az amerikai doppingellenes ügynökség (USADA), a szervezet helyi idő szerint csütörtök éjjel bejelentette, hogy a kerékpárost örökre eltiltja a versenyzéstől, mert a sportoló úgy döntött, nem védi magát a doppingvádakkal szemben.
  • Pénzbírságot róttak ki a szlovák hatóságok Fehér Istvánra

    Pénzbírság kifizetésére szólította fel a szlovák rendőrség a magyar állampolgárságát felvállaló egyik felvidéki magyart, Fehér Istvánt, miután nem volt hajlandó leadni a hatóságok által érvénytelenített személyazonossági okmányait; ezt az érintett közölte az MTI-vel pénteken, jelezve: nem tesz eleget a felszólításnak.
  • Szeretik a magyar termékeket a romániaiak

    "Évek óta veszek magyarországi termékeket, és nagyon meg vagyok elégedve vele, nem cserélnék másra. Mást nem is nézek" - mondta a Duna Híradónak egy vásárló.
  • Félsziget: ezrek csápoltak a Republic dalaira

    A Republic együttes zenéjére ezrek táncoltak csütörtök este a Félsziget Fesztivál nagyszínpad előtti téren. A két órás koncerten régi, közismert dalokat, ám újakat is játszottak, a közönség pedig együtt énekelt az együttessel. A bungee jumping az idén is várja a bátor vállalkozókat, az első nap már sokan kipróbálták.
  • Izrael elnöke megvédi a körülmetélést

    Levelet írt Joachim Gauck német államfőnek Simon Peresz izraeli elnök, amelyben védelmébe vette a Németországban heves vitát kiváltó körülmetélést.
  • Paralimpia: Novák Eduárd viszi a román zászlót

    Novák Eduárd csíkszeredai kerékpáros viszi a román zászlót a Londonban szerdán kezdődő paralimpia nyitóünnepségén.
  • Anders Behring Breiviket 21 év börtönre ítélték

    Teljesült Anders Behring Breivik, a tavaly 77 emberrel végző norvég tömeggyilkos vágya: az oslói bíróság pénteken épelméjűnek nyilvánította és 21 év börtönre ítélte. A bírák döntését mosolyogva nyugtázó Breivik a tárgyalásain korábban is látott karlendítéssel üdvözölte a bíróságot.
  • Egy magyar legenda: Zwack Péter, az unicum!

    Zwack Péter halálával nemcsak egy kalandos élet zárult le, hanem egy magyar legenda, egy igazi magyar „unikum" ötödik generációja lépett át a történelembe. Az őszinte tisztelet számtalan jele nyilvánult meg az üzleti élet, a sport területe, a politika és a diplomácia képviselői felől, itthonról és külföldről egyaránt.
  • Székely István: nem szabad nemzethalált vizionálni

    Nem szabad a népszámlálási adatokból "nemzethalált vizionálni", bár kétségtelen, hogy a statisztikák szerint Erdélyben, a Vajdaságban és a Felvidéken is fogy a magyar, egyre kevesebben vállalják magyar identitásukat, vallják magukat magyar nemzetiségűnek – hangoztatta Székely István, az RMDSZ főtitkár-helyettese csütörtökön a "Tranzit - Fesztivál a határon" közéleti találkozó előadójaként Kőszegen.
  • Frunda György szenátor az ügyészek körmére nézne

    „Az alkotmánybíróság döntését be kell tartani" – kommentálta a maszol.ro-nak Frunda György szenátor a referendumot érvénytelenítő alkotmánybírósági határozatot, amelyet hétfőn készülnek felolvasni a parlament rendkívüli ülésszakán.
  • Szélsőjobboldali szervezeteket tiltottak be Németországban

    Nagyszabású razziát tartottak csütörtökön a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban működő neonáci csoportoknál, amelyek közül hármat egyúttal be is tiltottak.
  • A nyugdíjasoknak a kedvez a költségvetés-kiigazítás

    Jóváhagyta a kormány a 2012-es költségvetés-kiigazítás tervezetét – közölte csütörtök este a miniszterelnök. Ennek megfelelően a költségvetési deficit a bruttó hazai termék (GDP) 1,9 százalékáról 2,225 százalékra nő.
  • EL: a Steaua már továbbjutott, a Videoton reménykedhet

    Csak a Steaua tudott nyerni a román csapatok közül az Európa-liga selejtezőjének rájátszásában, a katonák a litván Ekranas otthonában szerzett 2-0-s előnnyel nagy lépést tettek a csoportkör felé. Ugyanakkor a Dinamo és a Vaslui végleg eljátszotta esélyeit, ugyanis saját pályáján kapott ki a Metaliszt Harkiv, illetve az Internazionale Milanó csapatától 0-2-re.
  • A Barcelona nyerte az El Clásico első felvonását

    A kupagyőztes FC Barcelona hazai környezetben 3-2-re legyőzte a bajnok Real Madridot a labdarúgó Spanyol Szuperkupa-döntő első, csütörtöki mérkőzésén.
  • Krichbaum: nem fogják komolyan venni Antonescut

    „Ha így folytatja, Crin Antonescut nem fogják komolyan venni Európában" – jelentette ki a Mediafax hírügynökségnek csütörtökön adott interjúban a német alsóház, a Bundestag külügyi bizottságának elnöke. Gunther Krichbaum az ideiglenes államfő minapi Angela Merkel kancellár elleni kifakadását kommentálta.
  • Francois Hollande: Bassár el-Aszadnak mennie kell

    Távoznia kell Bassár el-Aszad elnöknek, mert veszélybe sodorja Szíria lakosságát - jelentette ki Francois Hollande francia elnök csütörtökön Berlinben az Angela Merkel német kancellárral folytatott megbeszélését megelőző sajtónyilatkozatában.
  • Letette az esküt Mona Pivniceru igazságügyi miniszter

    Letette a hivatali esküt csütörtök délután a Cotroceni-palotában Mona Pivniceru új igazságügyi miniszter, aki Victor Pontát váltja a tisztségben.