Amirõl a ma szól

  • Vérengzés a Batman-film denveri premierjén

    A Batman Jokerjének képzelte magát az 24 éves ámokfutó, aki tizenkét embert megölt és ötvenkilencet megsebesített az új Batman-film denveri bemutatóján. A tragédia döbbenetet okozott az Egyesült Államokban, ahol Obama elnök utasítására július 25-ig minden középületen félárbocra eresztik az amerikai zászlót.
  • Egyedül ölte meg a pécsi pszichológusnőt

    Egyedül követte el tettét a pécsi rendőrségi pszichológus, Bándy Kata feltételezett gyilkosa - jelentette be a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője szombaton sajtótájékoztatón, Pécsen.
  • CFR: Liberecen keresztül vezet az út Európába

    A Slovan Libereccel kell megmérkőznie a kolozsvári CFR 1907-nek a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében. A cseh bajnok drámai körülmények között jutott tovább a Saktar Karagandy ellen. A rendes játékidőt a kazah csapat 1-0-ra nyerte, a csehek a hosszabbítás utolsó percében szerezték a továbbjutást jelentő góljukat.
  • Életet lehelnének a kolozsvári Vasutas Parkba

    Újabb fontos állomásához érkezett a kolozsvári civil szervezetek küzdelme a Vasutas Parkért. Kedden megtartották első sajtótájékoztatójukat, melyen közölték: azt szeretnék, hogy Kolozsvár második legnagyobb parkja a város valamennyi lakosa számára megnyissa kapuit.
  • Új logókat kap a magyar közmédia

    Új arculattal jelentkezik az M1, M2, Duna TV, a Magyar Rádió és az MTI az olimpia kezdetére. Az új logókat Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója mutatta be kedden, Budapesten. Az egységes arculat alapmotívumait a tűz, a víz, a levegő és a föld jelképrendszere adja, mindegyik alapja a kör.
  • Káposzta- és eperruha kosztümök a Csűrszínházban

    Balassi Bálint Szép magyar komédiáját mutatják be a héten a mikházi Csűrszínházban. Az igazi nyári hangulatú, zenés, táncos előadás lázban tartja a helybélieket és az előre bejelentkezett nézőket is, akik már minden kiadó szállást lefoglaltak.
  • Művészképzés munkanélkülieknek: magyarokat is várnak

    Egyedülálló projekt indul a 15-24 év közötti fiatal munkanélkülieknek Kolozsváron: kéthónapos, fizetett továbbképzést szerveznek nekik az előadóművészet területén. A képzésre magyar fiatalok jelentkezését is várják, a résztvevők 1250 lejt kapnak a kéthavi munkára.
  • Magyar kolónia a CFR-ben?

    A romániai és a magyarországi szaksajtó információi szerint Feczesin Róberttel növelné magyarjai számát a Liga 1 „magyar" klubjának tartott kolozsvári CFR 1907. Mint korábban írtuk, július elején Vass Ádámot szerződtette a fellegvári alakulat.
  • Clau-coach ismét csak Clau-gól

    Még le se járt a Liga 1 első fordulója és máris edzőcserére kényszerül a kolozsvári U labdarúgócsapata, miután a vezetőséggel összevesző Claudiu Niculescu felállt a kispadról. Az indulatok azután szabadultak el, hogy a nyitó fordulóban az „Egyetemisták" 2-6 arányú csúfos vereséget szenvedtek a Panduriitól.
  • Negatívra rontotta Németország kilátását a Moody's hitelminősítő

    Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta az eddigi stabilról Németország lehetséges legjobb, "Aaa" szintű kormánykötvény-osztályzatának kilátását hétfőn a Moody's, az euróövezeti adósságválság "egyre bizonytalanabb" kimenetelére hivatkozva.
  • Erősebb lejt ígért a kormányfő a referendum után

    Alacsonyabb euróárfolyamot, az élelmiszerek áfacsökkentését, energiaszubvenciót ígért a miniszterelnök a július 29-i referendum utáni időszakra. Victor Ponta erről hétfőn este a közszolgálati tévében beszélt.
  • A tanárok mintegy 60 százalékának sikerült a véglegesítő vizsga

    A véglegesítő vizsgán résztvevő pedagógusok 62,23 százalékának sikerült átmenőt szereznie a megmérettetésen, közülük 25-ön írtak 10-est – ismertette a fellebbezések előtti eredményeket az Oktatási, Kutatási és Ifjúsági Minisztérium (MECTS).
  • Olimpia 2012 – harmadszor házigazda London

    A nyári ötkarikás játékok történetében csúcstartóvá lépett elő London azzal, hogy immár harmadszor lehet házigazdája olimpiának. A brit főváros a 2012-es sportolói csúcstalálkozó előtt először 1908-ban, majd 1948-ban fogadhatta a világ legkiválóbb versenyzőit.
  • Hajba kaptak Caravaggio miatt

    Egyre hevesebb szakmai vita övezi Olaszországban a milánói Sforza-kastély gyűjteményében július elején felfedezett Caravaggio-rajzok eredetiségét. A "felfedezők" és a művészettörténészek nyilvánosan hajba kaptak.
  • Wiggins történelmet írt Tour-győzelmével

    Sétabicklizésként élte meg a Tour de France utolsó fordulóját az összetettben nagy előnnyel vezető Bradley Wiggins. A Sky csapat bringása lett az első brit kerekes, aki megnyerte a világ legnagyobb presztízsű körversenyét.
  • Szőcs Bernadett „aranyba borult”

    Minden számot megnyert a marosvásárhelyi születésű Szőcs Bernadett az ausztriai Schwechatban zajló ifjúsági asztalitenisz Európa-bajnokságon. A 17 éves pingpongozó előbb Irina Ciobanu, Bálint Bernadett, Roxana Istrate és Andreea Roşca társaságában 3-1-re legyőzte Oroszország válogatottját.
  • Tíz megyében pusztított az erdő- és tarlótűz

    Országszerte óriási károkat okozott a napokban pusztító erdő- és tarlótűz. A hétvégén tíz megyében mintegy 115 hektár terület égett le. A hivatásos tűzoltók mellett civilek, hegyi csendőrök, az erdészet alkalmazottai, környezetvédelmi biztosok és hegyi mentők, összesen 170 személy harcolt a lángokkal.
  • EB-jelentés: maradt az éles bírálat

    Élesen bíráló hangvételű jelentést adott ki az igazságügyi reformok romániai állásáról szerdán az Európai Bizottság. A dokumentum gyakorlatilag alig módosult ahhoz a tervezethez képest, amely kedden szivárgott ki a hazai sajtóba.