Amirõl a ma szól

  • Kinevezték az EU első emberi jogi különmegbízottját

    A görög Sztavrosz Lambrinidisz személyében az európai uniós tagországok Tanácsa kinevezte szerdán az EU első emberi jogi különmegbízottját. A munkáját hivatalosan szeptemberben kezdő Lambrinidisz feladata az lesz, hogy az unión kívül "segítsen fokozni az EU emberi jogi politikájának hatékonyságát és láthatóságát".
  • Megnősült Kim Dzsongun

    Az észak-koreai rádió szerdán bejelentette, hogy az ország vezetője megnősült. Kim Dzsongun felesége Ri Szoldzsu elvtársnő, aki az utóbbi időben számos eseményen jelent meg a diktátor nyomában, és régóta találgatja a világsajtó, hogy ki lehet az.
  • A Bundestag kiáll a körülmetélés lehetősége mellett

    Nagy többséggel elfogadott határozatban foglalt állást csütörtökön rendkívüli ülésen a német törvényhozás alsóháza, a Bundestag amellett, hogy meg kell teremteni a fiúgyermekek vallási indíttatású körülmetélésének jogi lehetőségét.
  • Tóásó-ügy: nyugtalan egy magyar diplomata

    A Tóásó-per, a bolíviai "terrorista összeesküvési ügy" tárgyalásának követésére Santa Cruzba érkezett magyar diplomata nyugtalanságát hangoztatta a per késlekedése miatt - jelentette a bolíviai hírügynökség. Az illetékes törvényszék hétfőn döntött hivatalosan is a július 23-ra kitűzött tárgyalás újabb elhalasztásáról.
  • Magyar katonákra támadtak Szarajevóban

    Megsérült három magyar katona vasárnap este Szarajevóban, amikor helyi futballhuligánok rájuk támadtak. A Hvg.hu szerint a támadás oka az volt, hogy bolgároknak nézték a magyarokat. A katonák sérüléseit ellátták, a bosnyák hatóságok vizsgálják az esetet.
  • Pontáék újabb IMF-hitelszerződést akarnak

    Újabb két éves elővigyázatossági típusú hitelszerződést akar kötni Románia a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), ami 2013 és 2015 közötti időszakra lenne érvényes - jelentette ki Florin Georgescu  pénzügyminiszter.
  • Az első három közt van Fliegauf

    Fliegauf Bence Csak a szél című díjnyertes alkotása is szerepel az Európai Parlament (EP) által odaítélt Lux-díj végső esélyesei között egy portugál és egy olasz film mellett.
  • Barrosónak „árulkodik” Ponta

    Levélben értesítette Victor Ponta az Európai Bizottságot az államfő leváltását célzó referendum fejleményeiről, illetve arról, hogy a Demokrata Liberális Párt (PDL) nem tartja be az alkotmánybíróság népszavazással kapcsolatos döntését.
  • BL: továbbjutott a Debrecen

    Szerda este derül ki, hogy a Debreceni VSC a Bajnokok Ligájának harmadik selejtezőkörében a BATE Boriszov vagy a FK Vardar Szkopje együttesével méri össze erejét. A sorozat ugyanezen fázisában kapcsolódik be a küzdelmekbe a román bajnoki aranyérmes kolozsvári CFR 1907 is, amelynek a Slovan Libereccel kell megmérkőznie.
  • Elhunyt Péter Pál, Székelyudvarhely volt alpolgármestere

    Tragikus hirtelenséggel elhunyt Péter Pál, Székelyudvarhely volt alpolgármestere. A 37 éves környezetvédelmi szakembert kedden este a tusványosi Quimby-koncert alatt feltehetően szívinfarktus érte.
  • Reding még nagyon haragszik Victor Pontáékra

    Ismét szokatlanul éles hangnemben bírálta Viviane Reading igazságügyi biztos a román kormányfőt. Szerdán kijelentette: Victor Pontáék ujjukat sem mozdították a román jogállamiság megszilárdítása érdekében.
  • Visszavonta fellebbezését Adrian Năstase

    Adrian Năstase ügyvédei szerdán visszavonták azt a fellebbezésüket, melyben kifogásolták, hogy a két év szabadságvesztésre ítélt védencüknek el kellett kezdenie börtönbüntetése letöltését – közölte a Mediafax.
  • Aszad megdöntésére törekszik Washington

    A New York Times vasárnapi számában megjelent cikk szerint az amerikai kormány már nem próbálja diplomáciai úton rendezni a szíriai konfliktust, ehelyett növeli a lázadóknak nyújtott támogatást, és megkettőzött erőfeszítéssel dolgozik azon, hogy a hasonló gondolkodású országokkal koalícióra lépve erőszakkal döntse meg Bassár al-Aszad rendszerét.
  • Összehangolt terrorakciók Irakban

    Terrorakciók összehangolt sorozatát hajtották végre hétfőn Irakban. Nem végleges adatok szerint legalább kilencvenegy ember meghalt, százhatvan megsérült a tizennégy várost érintő huszonkét merényletben és támadásban.