Amirõl a ma szól

  • Huszti Szabolcsé az év magyar gólja

    Huszti Szabolcsnak a Werder Bremen elleni német bajnoki mérkőzésen félfordulattal elért találata érdemelte ki 2012-ben az év magyar gólja címet.
  • SZKT: soha nem szabad feladni a szórványt

    Az RMDSZ a szülőföld megőrzéséért dolgozik, nem támogat szülőföld feladásával számoló szórványstratégiát - hangsúlyozta Kelemen Hunor szombaton, a Szövetségi Képviselők Tanácsának (SZKT) ülésén. A szövetségi elnök bejelentette, az RMDSZ nem vesz részt a márciusi autonómia-tüntetésen.
  • BL: negyeddöntős a Barca és a Galatasaray is

    Kevésnek bizonyult az AC Milan kétgólos győzelme az FC Barcelona ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, ugyanis a katalánok négyszer találtak be Abbiati kapujába. A másik keddi mérkőzésen a Galatasaray - kisebb elégtételt nyúltva a Kolozsvári CFR-nek is - 3-2-re győztek a Schalke otthonában és 4-3-as összesítéssel bejutottak a kontinens legjobb nyolc klubcsapata közé.
  • Prágai turnéra készül a Leonce és Léna

    Szerdán, március 20-án este 8 órától láthatja a Kolozsvári Állami Magyar Színház közönsége a Leonce és Léna című előadást. Tompa Gábor rendezését szombaton és vasárnap, március 23-án és 24-én este 7 órától a prágai Nemzeti Színházban mutatja be a kolozsvári társulat.
  • Kerekes Károly: nem kell kiállnom az utcasarokra

    Kerekes Károly parlamenti képviselő a december 9-i parlamenti választásokon a marosvásárhelyi 1-es számú választókerületben indul képviselőjelöltként és nem a Nyárád- és Kis-Küküllő-mentén, mint eddig. A maszol.ro az új helyzetről faggatta a politikust.
  • Forbes: Obama a világ legbefolyásosabb vezetője

    Barack Obama vezeti idén a Forbes magazin listáját a világ legbefolyásosabb vezetőiről. A szerdán nyilvánosságra hozott lista szerkesztői úgy értékelték, hogy a politikai hatalom a befolyás szempontjából döntőbb, mint a gazdasági erő, mert a "top 10" közé hat politikus került. Az idei összesítés a bolygó 7,1 milliárd lakója közül 71-nek a nevét tartalmazza.
  • Sikeres volt az észak-koreai rakétakísérlet

    Dacolva a nemzetközi közösség figyelmeztetéseivel Észak-Korea útnak indította helyi idő szerint szerda reggel a műholdat szállító háromfokozatú rakétáját, és a kísérlet ezúttal feltehetően sikeres volt.
  • Crin Antonescu újévi békeüzeneteTraian Băsescunak

    Fölösleges az államfő felfüggesztését emlegetni, ha az alkotmányt valamennyi politikai szereplő tiszteletben tartja, és a „dolgok a természetes medrükben folynak” – jelentette ki idei utolsó nyilatkozatában Crin Antonescu.
  • “Őrületes” évkezdés Székelyudvarhelyen

    Január 8-án illetve 9-én (kedden és szerdán) 19:00 órai kezdettel Barabás Árpád egyéni előadását tekintheti meg a székelyudvarhelyi közönség. N. V. Gogol monodrámáját, Az őrült naplóját Porogi Dorka állította színpadra.
  • Kínában túl sok volt a gyermek-botrány mostanság

    Az utóbbi hónapok balesetei és botrányai a gyerekekre irányították a figyelmet Kínában, jólétük ugyanis a mai napig hatóságilag nem biztosított a kelet-ázsiai országban.
  • Tüzet nyitott egy férfi egy delaware-i bíróságon

    Két nőt lelőtt és két rendőrt is megsebesített egy férfi a Delaware állambeli Wilmington bíróságán, mielőtt a rendőrök a támadóval is végeztek, írta a USA Today. Az egyik nő a támadó volt felesége volt. A helyi és a szövetségi hatóságok emberei az incidens miatt kiüríttették és átvizsgálták a 12 szintes bírósági épületet.
  • Ponta az államfőről: bolondságokat beszél Băsescu

    „Jobb lenne, ha hallgatna az államő mert csak bolondságokat beszél" – jelentette ki pénteken a kormányfő, miután részt vett a romániai ügyvédek kongresszusán.
  • Császárék legyőzték Veszprémben horvát mumusukat

    A magyar férfi kézilabda-válogatott 20-18-ra legyőzte Horvátország együttesét Veszprémben, Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, így három forduló után hibátlan mérleggel vezeti a négycsapatos csoportot. A "védelmek összecsapásán" az utóbbi világversenyeken rendre bronzérmes horvát csapat felett aratott sikerrel a magyarok óriási lépést tettek a 2014-es dániai Európa-bajnoki részvétel felé.
  • Novak Djokovic nyerte az ATP-vb döntőjét

    A szerb Novak Djokovic nyerte meg a férfi teniszezők idényzáró ATP-világbajnokságát Londonban, miután a hétfő esti döntőben két szoros játszmában győzött a címvédő svájci Roger Federer ellen.
  • Latin-amerikai börtönök pokla

    Nemrégiben egy hivatalos ellenőrző szerv, az Emberi Jogi Tanács hat tagja vizsgálatot végzett a brazíliai Paraíba állam fővárosában, Joao Pessoában működő Romeu Goncalves de Abrantes börtönben.
  • A britek fele Nagy-Britannia EU-távozására szavazna

    A brit választópolgárok fele egy mostani népszavazáson arra adná voksát, hogy Nagy-Britannia lépjen ki az EU-ból, és mindössze egyharmaduk szavazna a brit uniós tagság fenntartására a Financial Times új, hétfőn ismertetett felmérése szerint.