Amirõl a ma szól

  • Kilenc dolláros minimálbért adna Obama az amerikaiaknak

    A munkahelyteremtés felgyorsítását és a középosztály megerősítését sürgette a kongresszustól kedden az unió helyzetéről szóló idei beszédében Barack Obama amerikai elnök, aki mindehhez kormányzati támogatást ígért, az államháztartási hiány növelése nélkül.
  • Lóhús az IKEA húsgolyóiban

    Lóhúst találtak az IKEA Svédországban készült húsgolyóiban cseh ellenőrök. A cseh hatóságok az Európa-szerte gyűrűző lóhúsbotrány miatt kezdték módszeresen ellenőrizni a húskészítményeket. A cseh tisztiorvosi szolgálat továbbította az ügyet az európai hatóságoknak – jelentette a Reuters hírügynökség.
  • Navracsics: Barroso levele tények nélküli fenyegetőzés

    Navracsics Tibor szerint fenyegetőzésnek, tények nélküli aggály kifejezésének tűnik az a levél, amelyet José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke küldött Orbán Viktor miniszterelnöknek az alaptörvény negyedik módosításával kapcsolatban.
  • Görögország több pénzt nem, csak haladékot kaphat

    Görögország több időt, haladékot kap a nemzetközi hitelezőktől folyósított mentőcsomag törlesztésére, de több pénzt már nem - mondta Maria Fekter osztrák pénzügyminiszter az Österreich című napilapnak adott interjúban vasárnap.
  • Kábítószerezett Frankie Dettori, Overdose lovasa

    Szeptember 16-án rendezett párizsi verseny után tartott orvosi vizsgálaton bukott le Frankie Dettori. A 42 éves zsoké szervezetében kokain nyomaira bukkantak. Dettori 2011. november 13-án, Rómában, Overdose-t lovagolta, és nyert.
  • John Brennan esélyes a CIA igazgatói székére

    John O. Brennant, Barack Obama elnök terrorelhárítási tanácsadóját tekintik a legtöbben a legesélyesebbnek a Központ Hírszerző Iroda (CIA) igazgatói posztjának betöltésére az Egyesült Államokban - írta vasárnapi lapszámában a The Washington Post (WP).
  • Húzós első napja volt Molnár Zsolt képviselőnek

    Húzós volt az első napja a parlamentben az RMDSZ legfiatalabb képviselőjének, az „újonc" Molnár Zsoltnak. A 29 éves politikust beválasztották az alsóház ideiglenes vezetőségébe, ezért bőven akadt munkája – számolt be csütörtökön a maszol.ro-nak, miután letette az esküt.
  • Obama keményen szigorít a fegyvertartáson

    Barack Obama amerikai elnök a fegyveres erőszak visszaszorításához 19 különböző rendelettel akarja megszigorítani a fegyvertartási szabályokat, írták kedden az amerikai lapok. Az elnöki rendeletek a fegyvertartásra vonatkozó, a kongresszus elé terjesztendő törvényeket egészítik majd ki.
  • Orbán elítélte az antiszemitizmus minden formáját

    Magyarországon soha többé nem fordulhat elő, hogy embereket származásuk, vallásuk miatt hátrány, megaláztatás érjen, a kormány az ország minden polgárát megvédi, és az antiszemitizmus minden formáját elítéli - írta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja alkalmából kiadott nyilatkozatában.
  • Megszállták az orosz Amnesty Internationalt

    Az Amnesty International és az Emberi jogokért nevű szervezetek moszkvai irodáit megszállták az orosz ügyészség és az adóhatóság emberei hétfőn – írta meg a Kommerszant az Amnesty International oroszországi képviseletének vezetőjére hivatkozva.
  • Ferenc pápa birtokba vette a lateráni Szent János bazilikát

    Az egyháztól eltávolodottakhoz szólt Ferenc pápa, amikor Róma püspökeként vasárnap a lateráni Szent János bazilikában mutatott be szentmisét és ezzel jelképesen elfoglalta a római főegyházmegye székesegyházát. Ferenc pápa nyitott autóval körbejárta a lateráni Szent János bazilika előtti teret, ahol tízezrek üdvözölték. A szél lefújta a fejéről a fehér pápai sapkát, így enélkül folytatta.
  • Váradon találkoznak a hivatásos táncegyüttesek

    A Nagyvárad Táncegyüttes lesz idei házigazdája az Erdélyi Magyar Hivatásos Táncegyüttesek Találkozójának. A nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő találkozó csütörtökön, október 4-én kezdődik és vasárnap, 7-én ér véget.
  • Gyurta Dániel az Újpestben folytatja pályafutását

    Az Újpestben folytatja pályafutását Gyurta Dániel. Az olimpiai bajnok úszó a londoni olimpia előtt a Jövő SC-nél készült, most azonban már új egyesülete van. A megállapodás 2016-ig szól.
  • Swoboda üzenete Băsescunak: az elnök nem király

    Egy demokráciában elfogadhatatlan, hogy az államfő semmibe vegye a választások győztesét - jelentette ki Hannes Swoboda, az Európai Parlament romániai látogatáson tartózkodó szocialista frakcióvezetője a Gandul.info portálnak adott pénteki interjújában arra a lehetőségre utalva, hogy Traian Băsescu államfő nem a vasárnapi választások biztos győztesének tartott Victor Ponta szociáldemokrata pártelnököt bízza meg kormányalakítással.
  • A színész-zenekar koncertezik Mona Marianért a Kolozsvári Rádióban

    Akinek télvíz idején kellene „egy ház az óceán partján", vagy aki szereti Gerschwin-t, azt várja a Kolozsvári Rádió csapata december 18.-án, kedden este 7 órától a Donát út 160-as szám alá, meghallgatni a jórészt kolozsvári magyar színészekből álló 2AM zenekart. A koncert bevételét a Puck Bábszínház igazgatónője, a súlyos beteg Mona Marian rendezőnő megsegítésére fordítják.