Amirõl a ma szól

  • Európára készül lecsapni az al-Kaida?

    Az európai gyorsvasúthálózat ellen tervez merényleteket az al-Kaida nemzetközi iszlamista terrorszervezet - írta hétfőn a Bild című német napilap titkosszolgálati értesülésekre hivatkozva.

  • Problémamentesen kezdődött a pótérettségi Hargita megyében

    Elkezdődött és problémamentesen zajlott a pótérettségi első napja Hargita megyében, a vizsgaközpontokban. A pótérettségire az elmúlt időszakban összesen 1442 diák iratkozott be, azonban a Hargita Megyei Tanfelügyelőség kedden összesíti, hogy mennyien jelentek meg a pótérettségi első próbatételén, a román nyelv készségfelmérőn.

  • Liga I: CFR-vereség a rangadón

    3-0-ás vereséggel végződött a CFR Kolozsvár bukaresti túrája a Liga I ötödik fordulójában: az új edzővel felálló kolozsvári csapat alulmaradt a házigazdákkal szemben bukaresti Steaua otthonában.

  • Böjte és Kányádi a két legnépszerűbb erdélyi magyar

    Böjte Csaba ferences szerzetes, a dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője, és Kányádi Sándor költő nyerte holtversenyben a Transindex portál által szervezett Box populi - arcok harca című versenyt, amely az olvasók bevonásával kereste a választ arra a kérdésre, ki a legnépszerűbb erdélyi magyar.

  • Jövő márciusban dől el Oscar Pistorius sorsa

    Jövő év márciusára tűzte ki egy pretoriai bíróság Oscar Pistorius büntetőperének tárgyalását.

  • Románia az európai földrengések „vörös zónájában” található

    Románia egyike annak a tizenhárom európai országnak, amelyben a következő ötven évben bármikor bekövetkezhet egy nagy erejű földrengés – számoltak be hétfőn a hazai hírtelevíziók a RTL+ adót idézve.

  • Erdélyi művészek a Népművészet Mestere-díjazottak között

    Tíz kiemelkedő népművésznek adta át a Népművészet Mestere-díjakat Budapesten, a Mesterségek Ünnepén Balog Zoltán, a magyarországi emberi erőforrások minisztere. A kitüntetést idén hatvanadik alkalommal osztották ki.

  • Engedéllyel vetettek kukoricát az aradi zsidó temetőbe

    Ionel Schlesinger, az Aradi Zsidó Hitközség elnökének tudomása van az aradi zsidó temetőben vetett kukoricatábláról.

     

  • Fegyelmi ügy lesz az MLSZ-ben a zsidókat provokáló transzparens

    A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága foglalkozni fog a szombaton rendezett 203. örökrangadón a ferencvárosi szurkolók egy csoportja által kifeszített kiírással.

  • Őrtüzekkel és búcsúval ünneplik Szent Istvánt

    Őrtüzekkel és a hagyományos perkői búcsúval ünneplik Szent István Napját Háromszéken. Hagyományokhoz híven Kovászna megye több településén őrtüzeket gyújtanak augusztus 20-án, kedden este, így emlékezve országalapító Szent István királyra.

  • Tengerparti parti és mozgásszínházi performansz Sepsiszentgyörgyön

    Igazi nyári hangulatot ígér a háromszéki megyeközpont belvárosába látogatóknak a település Városimázs Irodája.  A Sepsiszentgyörgy - Székelyföld Kulturális Fővárosa program részeként mozgásszínházi performanszra és filmvetítésre is sor kerül a következő napokban.

  • Felháborította Izraelt a rendőrségi elektromos sokkoló

    Az izraeli rendőrség felfüggesztette az elektromos sokkolók használatát, miután óriási közfelháborodást keltettek azok a felvételek, amelyeken izraeli rendőrök ilyen eszközt használtak egy telepes elfogásakor.

  • Kovács: butaság elvenni Tőkés kitüntetését

    Butaságnak tartja az RMDSZ főtitkára, hogy az elnöki hivatal megfossza Tőkés Lászlót a temesvári népfelkelés kitörésének huszadik évfordulóján kapott legmagasabb román állami kitüntetésétől. "Mindannyiunknak meg kell köszönnünk neki, amit 1989-ben tett" – mondta a maszol.ro-nak Kovács Péter.

  • Zavarja a lakókat a hangszórós mise Kolozsváron

    Egyre több panasz érkezik Kolozsváron a Polgármesteri Hivatalhoz az ortodox templomokra a citynews szerint. A hírportál vasárnap azt írta, legutóbb a Gyár utcai kistemplomra tett panaszt egy környékbeli lakos, ugyanis a templom hangszórókon keresztül közvetíti a  vasárnapi, illetve az ünnepi miséket, ennek a hangja pedig annyira erős, hogy zavarja a lakókat.

  • Primera División: kiütéses győzelemmel kezdett a Barca

    A Barcelona kiütéses, 7-0-s győzelemmel nyitotta vasárnap este a spanyol bajnokságot, miután az első fordulóban 7-0-ra verte a Levante együttesét. A Real Madrid a 87. percben szerzett Isco-góllal verte a Betist.

  • Ezer meleg pár akar összeházasodni Új-Zélandon

    Nagyjából harminc meleg pár mondta ki a boldogító igent hétfőn Új-Zélandon, miután hatályba lépett a melegházasságokat legalizáló törvény. A szigetország a 15. ország a világon, ahol a jog lehetővé teszi az azonos neműeknek, hogy összeházasodjanak.

  • Victor Ponta: év végéig nem lesz adóemelés

    Az év végéig a kormány nem tervezi sem a közalkalmazotti bérek, sem az adók emelését – közölte vasárnap este az Antena3 hírtelevízióban a miniszterelnök.

  • Többet is megtudhatsz a BBTE-ről a Kolozsvári Magyar Napokon

    Az idei Kolozsvári Magyar Napokon, augusztus 22-től a Babeș–Bolyai Tudományegyetem színes programkínálattal várja az érdeklődőket a Farkas utcában. Szakmai és kikapcsolódásra alkalmas foglalkozásokon vehetnek részt az érdeklődők.

  • Elkezdődött a az őszi pótérettségi

    Közel 18 ezer diák jelentkezett a hétfőn kezdődő, őszi érettségi első vizsgájára: a román nyelv és irodalom szóbelire. A pótérettségire összesen 87 ezren iratkoztak be, ám nagy részük másodszor fut neki a megpróbáltatásnak, így nem kell jelentkezniük az összes vizsgára, csak azokra, amelyek eredményén javítani szeretnének. A beiratkozók 67 százaléka az idén végezte a tizenkét osztályt.