RMDSZ: vegyünk részt a népszavazáson, de ne engedjünk az uszításnak!


-A A+

"Az RMDSZ a romániai magyarokat mindig arra biztatta, hogy éljenek demokratikus jogukkal, és vegyenek részt a választásokon. Október 6-7-én, a család fogalmáról szóló referendumon szavazzunk lelkiismeretünk szerint" – hangsúlyozta kedden Hegedüs Csilla, az RMDSZ kultúráért felelős ügyvezető alelnöke és Antal Lóránt szenátor. A magyar közösség tagjait arra kérik,  ne engedjenek az uszításnak, és ne adjanak teret a gyűlölködésnek.

Hegedüs Csilla kiemelte: a romániai magyar társadalom sokszínű, sokféleképpen gondolkodunk, ezért az ellentétes véleményeknek is meg kell férniük egymás mellett. „Azokban a kérdésekben, amelyekben megosztott a társadalom, el kell fogadnunk, és tiszteletben kell tartanunk egymás véleményét" – nyomatékosította Hegedüs Csilla mellett Antal Lóránt szenátor is. 

Az RMDSZ politikusai leszögezték: a szövetség azon dolgozik, hogy a családokat megerősítse – ehhez azonban nem elegendő az alkotmányt módosítani. „Rendeznünk kell a család fogalmát, hogy azok számára is befogadó legyen, akik nem házasságban élnek" – érvelt Hegedüs Csilla.

Antal Lóránt pedig rámutatott: számottevő és kiszámítható családtámogató intézkedésekre, költségvetésre, ugyanakkor a gyermekeiket egyedül nevelő szülők megkülönböztetett támogatására is szükség van. „Olyan törvény elfogadását támogatjuk, amely mindenki számára lehetővé teszi a bejegyzett élettársi kapcsolatot" – idézte az RMDSZ hírlevele a két politikust. 
EZT OLVASTA MÁR?

X