A „jövő kongresszusát” tartja az RMDSZ Kolozsváron – első nap (percről percre)


-A A+

 

Elkezdődött pénteken az RMDSZ kétnapos tisztújító kongresszusa a kolozsvári BT Arénában. A „Szövetség a jövőért” mottójú politikai rendezvény minden eddiginél nagyobb szabásúnak ígérkezik. Az első napon, péntek délután a meghívottak üdvözölték a kongresszust, és volt két ünnepélyes szánt momentum is: a Kárpát-medencei magyar vezetők közös nyilatkozatot írtak alá, illetve szervezetépítési díjakat adtak át. Az eseményt percről percre közvetítettük, és exkluzív videóinterjúkkal is jelentkeztünk. (Fotók: Mihály László, videók: Varró Zoltán, Bartha Réka.)

  • A 14-ik RMDSZ-kongresszus számokban: 200 meghívott, 984 küldött, több mint 140 újságíró
  • Pénteken a meghívottaké a főszerep, az első nap a szervezetépítési díjak átadásával zárul
  • Szombaton zajlik az elnökválasztás, módosítják az RMDSZ programját és bemutatják a Jövő Erdélyben című vitairatot.

Fotógalériánk is folyamatosan frissül:

14:38
Porcsalmi: közel ezer küldöttel indul a kongresszus

Porcsalmi Bálint, az RMDSZ ügyvezető elnöke, kongresszusi biztos a technikai ismertetőn a felszólalók névsorát, az ezt követő vita témáját - az EP-választások - ismertette, majd a szombati nap várható programját összegezte. Szombaton szavaznak az RMDSZ elnökéről, az EP-képviselőjelöltek vitája is ezen a napon zajlik. 984 küldött vesz részt a kongreszuson és több mint kétszáz meghívott - hangzott el a kongresszusi biztos rövid sajtótájékoztatóján.

14:21
Így zajlottak a előkészületek

Folyamatosan érkeznek a küldöttek, de hivatalosan csak 15.30-kor kezdődik az RMDSZ kongresszusa a kolozsvári BT Arénában.  A szervezők alaposan átalakították a korszerű sportcsarnokot a rendezvény idejére. Az alábbi videó az előkészületekről készült: 












EZT OLVASTA MÁR?

X