FRISSÍTVE – Hivatalos: az ALDE Ramona Mănescut jelöli külügyminiszternek Meleșcanu helyett


-A A+

FRISSÍTVE: Azzal együtt, hogy a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) szerint jól kezelte az idei európai parlamenti választások alkalmával a külföldi szavazókörzetekben kialakult helyzetet, a kisebbik kormánypárt megvonta a politikai bizalmat Teodor Meleșcanutól – jelentette be hétfő délután Varujan Vosganian, a párt sajtószóvivője. Hozzátette, hogy az ALDE hivatalosan is Ramona Mănescu volt európai parlamenti képviselőt javasolja a külügyi tárca élére.

Amint azt megírtuk, az ALDE megvonta a politikai bizalmat a külügyminisztertől, és a Szociáldemokrata Párttal (PSD) kötött koalíciós megállapodás értelmében a számára fenntartott diplomáciai vezető tisztségre megtette a javaslatát.

Varujan Vosganian szerint az ALDE továbbra is számít Meleșcanu tapasztalataira, de közös megegyezés alapján jobbnak látták, ha minisztercserére kerítenek sort. „Meleșcanu jó munkát végzett a külügy élén, a május 26-i európai parlamenti választások alkalmával minden megtett, hogy zökkenőmentes legyen a szavazás a külföldi szavazókörzetekben, de bizonyos érdekeket szolgálta az, hogy azokban zavart teremtsenek, és hosszú sorok alakuljanak ki. Ez a közmegítélésnek nem tett jót, és a közvéleménynek engedve döntöttünk úgy, hogy jobb lesz, ha új minisztert javasolunk a tárca élére” – mondta Vosganian.

A jelölt, Ramona Mănescu a Nemzeti Liberális Párttól „igazolt át” az ALDÉ-be, amelynek európai parlamenti képviselője is volt.

A Rise Proiect tényfeltáró portál újságírói két éve kiderítették a miniszterjelöltről, hogy egy több mint 600 ezer euró értékű ingatlan tulajdonosa Bukarest Cotroceni negyedében, amit nem tüntetett fel a vagyonbevallásában.

Meleşcanu elfogadja a döntést

Teodor Meleşcanu tudomásul vette és tiszteletben tartja az ALDE döntését, amellyel az alakulat megvonta tőle a politikai bizalmat.

 

Hétfői Facebook-bejegyzésében Meleşcanu azt írja, tiszteletben tartja a döntést, amellyel az ALDE az európai parlamenti választások megszervezésének módja miatti „negatív közmegítélésre" hivatkozva megvonta tőle a politikai bizalmat.

A külügyi tárca volt vezetője hozzáteszi, nincs, amit felrónia magának, hiszen a minisztérium megduplázta a külföldi szavazókörzetek számát, a választási törvény aktualizálásáról a parlamentnek kellett volna gondoskodnia.








EZT OLVASTA MÁR?

X