Tăriceanu készen áll támogatni egy „valóban az ország érdekeit szolgáló” kormányt


-A A+

A Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) készen áll támogatni egy valóban az ország érdekeit szolgáló, karcsúsított kormányt, amely "liberális hangvételű" kormányprogrammal áll elő - jelentette ki a párt elnöke, Călin Popescu-Tăriceanu.

Az ALDE vezetője Facebook-bejegyzésében rámutatott, olyan kormányt hajlandók támogatni, amely nem akarja ismét az "ügyészek és tábornokok köztársaságává" tenni az országot, amely megtartja az egységes adókulcsot, amely nem nyúl a közalkalmazotti bérekhez és a nyugdíjakhoz. Hozzáteszi, politikai vívódásokkal teli időszak következik, ezért bölcsességre és mértékletességre int mindenkit, "hogy együtt találjuk meg a legjobb megoldásokat, még ha ezek nem is lesznek mindenki kedvére".

Rámutat, nem ad okot örömre az ország számára, hogy öt év alatt immáron a hatodik kormányt kell tisztségbe iktatni, éppen egy olyan időszakban, amikor a kabinetnek a jövő évi költségvetés összeállítására kellene összpontosítania minden energiáját, a Dăncilă-kabinet azonban képtelennek bizonyult felemelkedni küldetése szintjére, és nem vette komolyan a figyelmeztetéseket, ezért mennie kell.

 

Tăriceanu hozzáteszi, "a hatalomhoz való görcsös ragaszkodás mindig károsnak bizonyul a politikában". "Időnként kell legyen erőd rombolni, mielőtt elkezdenél építeni valamit. Holnaptól majd elkezdünk gondolkodni azon, mit kell tennünk ezután" - nyomatékosította.








EZT OLVASTA MÁR?

X