Kiállt Viorica Dăncilă mellett a PSD második embere, Eugen Teodorovici


-A A+

Viorica Dăncilă pártelnök „nem érdemli azt, hogy a hátsó ajtón távozzon”, mivel a Szociáldemokrata Párt (PSD) nehéz pillanataiban „vállalta az elég kényes álláspontot és főként a nagyon nagy felelősséget”, jelentette ki Eugen Teodorovici, a PSD ügyvezető elnöke hétfő este.

A volt pénzügyminisztert a szociáldemokraták által az államelnöki választásokon elért eredményekről kérdezték az Antena 3 esti műsorában . „Nem lehetsz elégedett azzal, ami a PSD-vel történt. Csalódott vagyok, de nem kizárólag és feltétlenül az eredmény miatt. (...) Tudják, hogy a parlamentben, a szakbizottságban, amelyben Florin Cîţu meghallgatása zajlott, azt mondtam, hogy nagyon szeretném, hogy Romániában ne legyenek többé jellemtelen és elv nélküli emberek a politikában” - válaszolta Teodorovici.

Elmondta, hétfőn találkozott Marcel Ciolacuval a képviselőházi elnök irodájában. „Mondtam neki néhány dolgot (...) Először is ez a nő, a párt jelenlegi elnöke, nem érdemli meg, hogy a hátsó ajtón távozzon, mivel mindannyian tudjuk, hogy az országos végrehajtó bizottság (CExN) megszavazta, hogy ő legyen a párt jelöltje az államelnöki választásokon. Másodsorban, ahányszor a megyékbe hívták, ő ment, minden meghívásnak eleget tett. A CExN ülésein nem volt szó arról, hogy a kampánystratégia hibás lenne, vagy, hogy valamit módosítani kell rajta. Semmi ilyesmi nem volt. Úgy vélem, hogy a pártelnök vállalta az elég kényes álláspontot és főként a nagyon nagy felelősséget a párt nehéz pillanataiban” - szögezte le Teodorovici.

Ami saját magát illeti, a PSD ügyvezető elnöke kifejtette, nem fog elmenekülni a felelősség elől. „Soha nem fogok menekülni a felelősség elől, szeretem a harcot, a vitát és a versenyt. (...) Elmondtam a pártban is: a politikai osztály akkor fog megreformálódni, amikor a PSD megreformálódik. A CEx-ben és bármely más vezetőségi fórumban lenniük kell embereknek, akik megértik, hogy a CEx-ben születendő döntésnek elsősorban az országra kell vonatkoznia, és nem a pártra” - nyomatékosította Eugen Teodorovici.








EZT OLVASTA MÁR?

X