Megsértette a kijárási tilalmat, ötezer lejre megbírságolták Pásztor Sándort


-A A+

FRISSÍTVE - Ötezer lejes bírságot kapott csütörtökön Pásztor Sándor, a Bihar megyei tanács elnöke, amiért a kijárási tilalmat és a társadalmi távolságtartás szabályait megsértve horgászni ment egy Nagyváradhoz közeli halastóra. Az RMDSZ-es politikus elismerte hibáját és a Facebook-oldalán elnézést kért a közvéleménytől. Pásztor Sándor kifizette a bírságot, és ugyanakkora összeget átutalt egy segélyszervezetnek.

Az ebihoreanul.ro portál szerint a megyei önkormányzat elnöke „több közszolga” társaságában horgászott a hegyközcsatári tavon, amivel megsértette koronavírus-járvány elleni védekezésül elrendelt kijárási tilalmat és a társadalmi távolságtartás szabályait.

A 8-as számú katonai rendelet csak a kereskedelmi célú halászatot engedélyezi a szükségállapot idején, a sporthorgászatot nem. Illetve, utóbbi csak abban az esetben űzhető – a rendőrség egyik korábbi tájékoztatása szerint –, ha a horgász otthona vízparton található, így a lakhelyelhagyási nyilatkozaton a ház körüli sportolás rovatot kitöltve hódolhat szenvedélyének.

A váradi székhelyű újság szerint épp a lap és internetes portál munkatársai érték tetten Pásztorékat – feltehetően ők értesítették a rendőrséget is. A bihari tanácselnököt a helyszínen ötezer lejre bírságolták meg. Pásztor Sándor utóbb a Facebook-oldalán elismerte, hogy helytelenül cselekedett, a bírság jogosságát nem vitatta, s mint írta, péntek reggel be is fizeti a büntetést, sőt egy azzal megegyező összeget egy segélyszervezetnek utal át (nem közölte, hogy melyiknek).

 

Az ebihoreanul.ro szerint Pásztornak mint az önkormányzat vezetőjének és a Bihar megyei járvány-megelőzési és katasztrófavédelmi bizottság alelnökének a horgászás helyett jó példával kellett volna elöl járnia az óvintézkedések betartását illetően.

FRISSÍTÉS: Pásztor Sándor a Facebook-oldalán közölte, hogy kifizette a bírságot, és korábbi ígéretéhez híven átulat 5000 lejt egy nagyváradi segélyszervezetnek.

 
A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

(Nyitókép: Rajtakapták Pásztor Sándorékat | Fotó: ebihoreanul.ro)
EZT OLVASTA MÁR?

X