Tisztújítás a PSD-ben: Ciolacu bemutatta a programját, Teodorovici is pályázik


-A A+

Egy feddhetetlen emberekből álló új vezetőcsapat és a Szociáldemokrata Párt (PSD) presztízsének visszaszerzése – egyebek mellett ezek szerepelnek a Marcel Ciolacu politikai programjában, amelyet pénteken mutatott be a párt ügyvivő elnöke.

„Egy új, feddhetetlen, politikai tapasztalattal és szakértelemmel rendelkező emberekből álló csapat; a párt újjáépítése és professzionalizálása azáltal, hogy előtérbe helyezik a párt szakembereit, olyan embereket, akik megmutatták, hogy el tudtak érni valami saját szakmájukban, és akiket legitimizált a közösségük bizalma; a párt presztízsének visszaszerzése” – sorolta a legfontosabb célkitűzéseket pénteki Facebook-bejegyzésében Ciolacu. Az ügyvivő elnök szerint a PSD egy modern baloldali párt, amely gondot visel a nyugdíjasokra és más hátrányos helyzetű társadalmi rétegekre, azokra, akik hozzájárultak vagy aktívan hozzájárulnak Románia fejlődéséhez, azoknak, akik tisztességes munkával keresik mindennapi kenyerüket.

„PSD = a középosztály pártja. Csak a szegénység visszaszorítása járul hozzá a középosztály bővítéséhez Romániában” – írja Ciolacu.

Egy másik fejezet a „gazdasági hazafiság”, amely egyebek mellett a gazdaságot védő közpolitikák kidolgozását, a hazai munkaerő védelmét jelenti.

„Romániának szüksége van PSD-re, mert stabilitásra, biztonságra, újjáépítésre és az életszínvonal javítására van szüksége” – mutatott rá Ciolacu.

Eugen Teodorovici is megpályázza az elnöki széket

Megpályázza a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöki tisztségét, jelentette be pénteken Eugen Teodorovici. A volt pénzügyminiszter közölte: hivatalosan is benyújtotta pályázatát a PSD elnöki tisztségére. Mint mondta: abban bízik, hogy verseny lesz, és nem egyetlen jelölt, akit esetleg egyöntetű szavazattal választanak meg, mint a letűntnek hitt időkben.

Marcel Ciolacu ügyvivő elnök július 30-án jelentette be, hogy tisztújító kongresszust tartanak, amelyre a tervek szerint augusztus 22-én kerül sor.








EZT OLVASTA MÁR?

X