PSD: az EB jogállamisági jelentése egy piros lap Klaus Iohannis államfőnek


-A A+

A Szociáldemokrata Párt (PSD) szerint az Európai Bizottság (EB) jogállamisági jelentése egy „piros lap" Klaus Iohannis államfőnek, aki „semmit sem volt képes tenni ez ügyben, az utóbbi hónapokban”.

A többek között Magyarországot és Romániát is elmarasztaló EB-jelentés kapcsán a PSD felhívta az államfő figyelmét, hogy „az igazságszolgáltatás működését szabályozó törvények módosítását nem a Nemzeti Liberális Párt (PNL) székházban kell megvitatni, hanem a parlamentben, átlátható módon, a szakmai szervezetek bevonásával”.

A PSD szerint a PNL 30 százalékos eredményt sem ért volna el a szeptember 27-i helyhatósági választásokon, ha nem kap segítséget az Mentsétek meg Romániát Szövetségétől (USR) és a Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártjától (PLUS), valamint a „kilóra megvásárolt politikai vándoroktól”.

Zero soluții pentru pandemie! Doar alegeri și multă trufie! Așa arată delirul unui om învins. Președintele PNL, Klaus...

Közzétette: Partidul Social Democrat – 2020. szeptember 30., szerda

 

A párt véleménye szerint Iohannis „azért ordít”, hogy elterelje a figyelmet arról, hogy a liberális kormány „nem tudja ellenőrizni a koronavírus-járvány terjedését", szétverte a gazdaságot, káoszt okozott az iskolákban”, és ott tartanak, hogy „megóvják az általuk szervezett választásokat”.

Tavaly és tavalyelőtt az európai Bizottság egyébként az akkori PSD-kormányt marasztalta el amiatt, hogy befolyása alá vonta az igazságszolgáltatást.

(Nyitókép: Marcel Ciolacu PSD-elnök | Fotó: Agerpres)








EZT OLVASTA MÁR?

X