Az USR Cătălin Drulát javasolja az alsóház elnöki tisztségére


-A A+

Az Mentsétek meg Romániát Szövetség – Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja Szövetség (USR PLUS) Cătălin Drulát (USR) javasolja az alsóház elnöki tisztségére – közölte kedden Dan Barna, a szövetség társelnöke, és hozzátette: a koalíciót létrehozó három pártelnök, Ludovic Orban (Nemzeti Liberális Párt - PNL), Dan Barna (USR-PLUS) és Kelemen Hunor (RMDSZ) töltsenek be miniszterelnök-helyettesi tisztséget.

Barna ezzel a javaslattal reméli kimozdítani a holtpontról a vasárnap megfeneklett koalíciós tárgyalásokat.

„Az a kormány, amelyben a miniszterelnöknek – akárki is lesz az – három helyettese a koalíció három pártjának elnöke, egy olyan kormány lesz, amely komoly és hiteles, egy olyan kormány, amelynek nem lesz szüksége kiegészítő bizottságokra a döntéshozatalhoz” – hangoztatta Barna a parlamentben.

Az USR-PLUS társelnöke „frusztrálónak” nevezte, hogy a kormányprogramok összefésülése gördülékenyen ment, viszont „látszólagos akadályokat” kell eltávolítani a megállapodás útjából. Barna szerint itt az ideje, hogy harminc év „politikai balett” után felelős megoldást találjanak az ország problémáira.








EZT OLVASTA MÁR?

X