Ötvenhárom napig tüntetnének a kolozsváriak


-A A+

Az elmúlt napokhoz képest többen, mintegy ötezren tüntettek vasárnap este Kolozsváron a kormány ellen.

A tömeget Bogdan Rădulescu, a demonstrációk egyik szervezője köszöntötte, aki elmondta, hogy a akciójuk mögött nem áll semmilyen politikai párt vagy szervezet. Közölte, hogy 53 napon keresztül szeretnék az utcán maradva, utalva a 27 évvel ezelőtti, Golaniada néven ismert megmozdulásra.

A tömeg a Mátyás-király szobától megindult a Deák Ferenc (B-dul Eroilor) úton, majd végighaladt a Honvéd (Dorobanţilor) utcán. Közben folyamatosan sípoltak, kormányellenes üzeneteket skandáltak a tüntetők.

A demonstrálók különböző feliratú táblákat tartottak a kezükben: „Kitartunk!”, „Nappal dolgozunk, este védünk!”, „Elfáradtatok?Balszerencse!Mi nem!”, „27 év korrupció, meddig #bírjuk? Elkergetjük a korrupciót Romániából!”. Az utcák „Lemondás!”, Egyesüljünk, mentsük meg Romániát!”, „PSD, a vörös pestis”, „Igazságot, ne korrupciót!” skandálásoktól voltak hangosak.

A tömeg egy nagyobb kerülő után visszaért a Mátyás-király szobrához, ahol sípokkal, vuvuzelákkal, skandálásokkal fejezték ki elégedetlenségüket. A tüntetésnek körülbelül 22:00 órakor lett vége, akkor a tömeg a román himnusz eléneklése után eloszolt.  








EZT OLVASTA MÁR?

X