Teszári Zoltán három hét alatt brutális összeget veszített a koronavírus miatt


-A A+

A koronavírus romániai megjelenésétől, azaz február 26-tól március 19-ig Teszári Zoltán egy egész vagyont veszített a bukaresti tőzsdén - olvasható a Ziarul Financiarban. A koronavírus-járvány és a kőolajháború miatt a tőzsdék világszerte hatalmasat zuhantak. Ez alól a bukaresti sem kivétel.

A Digi Communications, melynek többségi tulajdonosa a nagyváradi, ötven éves Teszári Zoltán, 400 millió lejt veszített értékéből a tőzsdén kialakult pánik miatt. A Digi Communications részvények hat hónap alatt 9 százalékkal lettek olcsóbbak.

A bukaresti tőzsdeindex január 3 és március 18 között 27 százalékot esett, más tőzsdéken ez a zuhanás még látványosabb.

Pénteken már erős kezdésre lehet számítani

A lejtmenet után erős kezdésre lehet számítani pénteken a főbb európai értékpapírpiacokon - tájékoztat az MTI. A tőzsdén kívüli forgalomban kialakult árfolyamok és a határidős jegyzések alapján a vezető európai piacokon, Londonban, Frankfurtban és Párizsban a tőzsdeindex nagy, egy százalékot meghaladó emelkedésére lehet számítani a pénteki nyitáskor. Ez a változás a bukaresti tőzsdén is nagy valószínűséggel érezhető lesz.

Csütörtökön vegyes kezdés és széles árfolyamingadozás után már nyereséggel zártak az európai tőzsdék. A piacok elsősorban az Európai Központi Bank (EKB) szerdán gazdaságösztönző céllal bejelentett 750 milliárd eurós eszközvásárlási programját, valamint a Bank of England csütörtöki kamatcsökkentését és eszközvásárlásainak 200 milliárd font-sterlinges megemelését nyugtázták a részvényárfolyamok megemelésével.

A koronavírus romániai terjedésével kapcsolatos legfrissebb információinkat itt találja. 







EZT OLVASTA MÁR?

X