Hiányos a háromszéki cégek online jelenléte és kommunikációja


-A A+

A háromszéki cégek egy részének nagy hiányosságai vannak az ügyfelekkel, partnerekkel való kommunikációban, az interneten való jelenlétben.

A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Édler András rámutatott: a cégtoplista rangsorának összeállítása közben meglepődve tapasztalta, hogy a legeredményesebb 813 Kovászna megyei vállalkozás 75 százalékának, szám szerint 610 cégnek nincs weboldala és 63 cégnek nincs elérhető email címe sem.

A teljes háromszéki vállalkozói szférára, azaz 5848 cégre kiterjesztve ennél is rosszabb arányú online jelenlét tapasztalható. A háromszéki kereskedelmi kamara elnöke szerint a digitalizáció korszakában ez hatalmas hátrányt jelent az érintett cégeknek, hiszen tevékenységük, ajánlatuk nem látható, így üzleti lehetőségeket veszíthetnek.

Informatikai és online marketing szakértők felhívják a figyelmet, hogy nem elég céges honlapot létrehozni, azt működtetni kell, feltölteni rá a terméket, kiszállítással integrálni, behelyezni eladási platformok alá, és a könyvelési programot szinkronizálniuk kell a készlettel.

Szakértők szerint a koronavírus-világjárvány és a szigorító intézkedések gazdasági hatásai kényszerhelyzetbe hozták a vállalkozásokat, amelyeknek ki kell mozdulniuk kényelmi helyzetükből, ha túl akarnak élni.

(Címlapkép: Édler András, a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke - Facebook)








EZT OLVASTA MÁR?

X