Amerikai elnökválasztás: a gazdasági élet szereplői békés hatalomátadást sürgetnek


-A A+

 

Az amerikai gazdasági élet szereplői békés hatalomátadást sürgetnek a hét végén közzétett nyilatkozataikban.

"Eljött az idő, hogy összefogjunk" - idézte Jamie Dimont, a JPMorgan Chase bankház vezetőjét az amerikai közszolgálati rádió (NPR). Dimon hangsúlyozta: "Muszáj tiszteletben tartanunk az amerikai elnökválasztás eredményeit, és mint azt minden választásnál tesszük, elismerni a választók döntését, és támogatni a békés hatalomátadást" - fogalmazott az Egyesült Államok egyik legnagyobb bankjának vezérigazgatója.        

Jay Timmons, a Termelők Országos Szövetségének vezetője, szintén az NPR kérdésére leszögezte: az amerikai nép hallatta hangját, és olyan vezetőt választott, aki a kampányában a gyógyulásról és a kétpárti együttműködésről beszélt. Hozzáfűzte: abból a tényből, hogy a Republikánus Párt jelentős számú szavazatot szerzett, az tűnik ki, hogy az amerikaiak egyik párt esetében sem azok szélsőséges politikai elképzeléseire kíváncsiak, hanem az okos, stabil es megoldás-központú kormányzás lehetőségét keresik.

Manufacturers Congratulate President-elect Biden, Vice President-elect Harris Timmons: “The American people have...

Közzétette: Jay Timmons – 2020. november 7., szombat

     

Tom Donohue, az Egyesült Államok Kereskedelmi Kamarájának vezetője azt emelte ki, hogy "az amerikaiak történelmi léptékben mérve rengetegen szavaztak, és fontos a választási folyamat lezárása minden egyes szavazat teljes megszámlálásával és a viták megoldásával".

Az elsősorban a gazdasági lehetőségek bővítésével foglalkozó Business Roundtable (Üzleti Kerekasztal) nevű nonprofit szervezet közleményt adott ki. Ebben leszögezte: "miközben tiszteletben tartjuk a Trump-kampánytörzs jogát a szavazatok újraszámlálására, a feltételezett és bizonyítható választási szabálytalanságok kivizsgáltatására és a legitim jogi orvoslatok lehetőségeinek kimerítésére, nincs jele annak, hogy ezek az eljárások megváltoztatnák a választás eredményét".

Jason Oxman, a technológiai kereskedelmi szövetség vezérigazgatója közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy "a békés hatalomátadás büszke amerikai hagyományának folytatódnia kell".

(Nyitókép: Jay Timmons/Facebook)








EZT OLVASTA MÁR?

X