Újabb autópályaszakaszt bonthatnak el


-A A+

Átadás előtt áll a Déva és Lugos közötti autópálya, jó esély van azonban arra, hogy a hanyag kivitelezés miatt lebontsák a sztráda egy szakaszát – írja a Capital gazdasági lap.

Az Autópályák és Országutak Országos Társasága (CNADNR) szerint a szóban forgó autópálya nemrég átadott 17 kilométeres szakaszának egy részét azért kellene elbontani, mert a kivitelező gyenge minőségű építőanyagot használt – írja a gazdasági lap, amely szakértői jelentésre hivatkozva az állítja: a kifizetett anyag jelentős részét fel sem használták az építkezésnél. A kivitelező cég ugyanaz a Salini Impergilo nevű olasz vállalkozás, amelyik a Nagyszeben és Szászváros közötti sztrádát építette – ennek egy részét az átadását követően keletkezett hatalmas repedések miatt ugyancsak el kell bontani.   

A CNADNR kedden egy közleményben jelentette be: a munkálatok minőségét illető ellenőrzéseik alatt négy esetben állapítottak meg szabálytalanságot. A felhasznált anyagokról mintát vettek, amit jelenleg szaklaboratóriumok ellenőriznek. „A vizsgálatok a megállapításainkat megerősíthetik, de akár meg is cáfolhatják” – áll a sztrádakezelő közleményében.

Az autópálya társaság a napokban a dél-erdélyi autópálya Nagyszeben-Szászváros közötti szakaszát megépítő olasz vállalkozás ellen tett büntetőjogi feljelentést. A CNCDNR szerint az Salini-Impregilo tehető a felelősség azért, hogy alig egy évvel az érintett szakasz átadását követően, a sztráda egy részén le kellett állítani a forgalmat a hatalmas repedések miatt, itt ugyanakkor többszáz méteres szakaszt teljesen el kell bontani.

 

 








EZT OLVASTA MÁR?

X